Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δεν ξεχνώ


Στις 3 Φεβρουαρίου 2012, στην πανεπιστημιούπολη, σε τελετή του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφιας θα θέσει το θεμέλιο λίθο του Κέντρου Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου». Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας έχουν προσκληθεί στην τελετή και τη δεξίωση που θα ακολουθήσει.

Ως καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, λυπούμαι, αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ την πρόσκληση. Κατανοώ τη συμβολική αναγκαιότητα τη τελετής, είμαι ευγνώμων στην Κυπριακή Δημοκρατία για τη συμμετοχή της στη χρηματοδότηση της Βιβλιοθήκης, και τιμώ το κορυφαίο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γνωρίζω ότι, τόσο η ιδιότητα του καθηγητή δημόσιου πανεπιστημίου, όσο και η ιδιότητα του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπάρχουν στο μέτρο που υπάρχει συντεταγμένη πολιτική κοινότητα. Τόσο ο πολίτης όσο και ο δημόσιος λειτουργός, οφείλουν την ύπαρξή τους στους θεσμούς της «πόλεως». Η «πόλις» είναι το σπίτι μας.

Ακριβώς γι αυτό, έχουμε χρέος όλοι, άρχοντες και αρχόμενοι, να μεριμνούμε ενεργά για την καλή λειτουργία των θεσμών της πολιτείας στην οποία μετέχουμε. Όταν οι θεσμοί της «πόλεως» ευτελίζονται από τους ηγέτες που είναι κατ’ εξοχήν επιφορτισμένοι με την καλή λειτουργία τους, τότε, ως ενεργοί πολίτες, έχουμε υποχρέωση, αφενός μεν να διαχωρίσουμε το αξίωμα από τον αξιωματούχο, αφετέρου δε να εκφράσουμε έλλογα την αντίθεσή μας σε πρακτικές των ηγετών που απαξιώνουν το αξίωμα, μειώνοντας το κύρος και το σεβασμό που πρέπει να το περιβάλλουν.

Ως Πρόεδρος, ο κ. Χριστόφιας διαθέτει, βεβαίως, την πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνά. Μετά, όμως, τη φονική έκρηξη στο Μαρί, στις 11/7/2011, έχει απολέσει την ηθική νομιμοποίηση να ηγείται. Η κρίση αυτή δεν είναι αυθαίρετη, αλλά προκύπτει από την κοινή λογική.

Σύμφωνα με το Πόρισμα της συσταθείσης με διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου «Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για τη Διεξαγωγή Έρευνας Σχετικά με την Έκρηξη που Επισυνέβη την 11η Ιουλίου 2011 στη Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης” στο Μαρί», ο κ. Χριστόφιας «έχει σοβαρότατες θεσμικές και προσωπικές ευθύνες σε σχέση με […] την τραγωδία που ακολούθησε». Το Πόρισμα συμπεραίνει: «Οι ευθύνες του προέδρου για την τραγωδία είναι άμεσες, συγκεκριμένες, αδιαμφισβήτητες και σοβαρότατες. […] Η κύρια ευθύνη για την τραγωδία και τα συνεπακόλουθα, βαρύνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» (σ. 459).

Με άλλα λόγια, το Πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής θεωρεί ουσιαστικά τον κ. Χριστόφια ως τον κύριο ύποπτο ηθικής αυτουργίας στην τραγωδία του Μαρί, στην οποία, θυμίζω, δεκατρείς συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους. Το Πόρισμα αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε κείμενο γνώμης, αλλά συνιστά την πλέον έγκυρη γνώση που διαθέτουμε ως οργανωμένη πολιτική κοινότητα για το συγκεκριμένο θέμα. Σε ένα συντεταγμένο κράτος δικαίου, όπως η Κυπριακή Δημοκρατία, η διαδικασία παραγωγής του Πορίσματος προσδίδει εγκυρότητα στα συμπεράσματά του, τα οποία αυτονοήτως οφείλουν να γίνονται εξίσου σεβαστά με τις αποφάσεις των οργάνων της έννομης τάξης. Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που, στο διάγγελμά του την 14η Ιουλίου 2011, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Η απαίτηση όλων είναι να εντοπιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, όποιους κι αν αυτές βαρύνουν, από το χαμηλότερο μέχρι το ανώτατο επίπεδο. Οι ευθύνες, σας διαβεβαιώ, θα αποδοθούν και θα αναληφθούν».

Παρά τη ρητή δέσμευσή του, ο κ. Χριστόφιας απέρριψε κατηγορηματικά το Πόρισμα. Με άλλα λόγια, για λόγους ιδιοτελείς, αφού το Πόρισμα τον χαρακτηρίζει ως τον φέροντα την κύρια προσωπική και θεσμική ευθύνη για την τραγωδία, ο κ. Χριστόφιας έθεσε τον εαυτό του υπεράνω της «πόλεως», πέρα από κάθε κριτική που του ασκούν τα συντεταγμένα όργανά της. Αρνούμενος τα συμπεράσματα του Πορίσματος και παραβιάζοντας την ίδια τη ρητή του δέσμευση, ο κ. Χριστόφιας δεν σέβεται τις διαδικασίες του κράτους δικαίου, αρνείται να υπαγάγει τον εαυτό του στους κανόνες που χαρακτηρίζουν το ήθος της Δημοκρατίας, και καθίσταται, ως εκ τούτου, αναξιόπιστος. Ενεργώντας ως «ιδιώτης», θέτει το ίδιον συμφέρον πάνω από το δημόσιο· αποξενώνεται από τον «κοινόν λόγον» της «πόλεως» και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς. Προσκολλημένος στην εξουσία, ο κ. Χριστόφιας ευτελίζει το υψηλό αξίωμά του και διαπαιδαγωγεί μια ολόκληρη κοινωνία στην ανευθυνότητα. Αντί με τις πράξεις του να επιβεβαιώνει και να ενισχύει το κύρος τους αξιώματός του, του αφαιρεί το συμβολικό κεφάλαιο, χωρίς το οποίο ο εκλεγμένος ηγέτης στερείται πειθούς. Η δύναμη του ηγέτη είναι συνάρτηση του προσωπικού του κύρους. Μετά την επίσημη απόδοση και μη ανάληψη εκ μέρους του των κολοσσιαίων ευθυνών του για την τραγωδία στο Μαρί, ο κ. Χριστόφιας έχει υπονομεύσει το προσωπικό του κύρος, απαξιώνοντας, κατά συνέπεια, το ύπατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Για τους ανωτέρω λόγους, αρνούμαι να παραστώ στην τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου. Σέβομαι απεριόριστα το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά δεν τρέφω τα ίδια αισθήματα για έναν Πρόεδρο που φέρνει το υψηλό αξίωμά του στα μέτρα του δικού του ηγετικού αναστήματος. Αρνούμαι να επιπλώσω το μιντιακό σκηνικό των δημοσίων σχέσεων του κύριου ύποπτου ηθικής αυτουργίας στη σημαντικότερη ανθρωπογενή καταστροφή που συνέβη στην Κύπρο μετά το 1974. Αρνούμαι να τιμήσω με τη φυσική μου παρουσία τον ηγέτη που δεν τιμά το αξίωμά του. Αρνούμαι να σφίξω το χέρι του κορυφαίου αξιωματούχου που θέτει ανερυθρίαστα το ίδιον συμφέρον πάνω από την καλή λειτουργία των θεσμών. Αρνούμαι να σβήσω από τη μνήμη μου τους δεκατρείς νεκρούς του Μαρί. Αρνούμαι να ξεχάσω τον γοερό θρήνο των γονιών, των συζύγων, των παιδιών. Αρνούμαι να είμαι πολίτης με αμνησία.

Δεν ξεχνώ – και πράττω αναλόγως.

210 σχόλια:

1 – 200 από 210   Νεότερο›   Νεότερο»
ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΙΟΛΑΚΗΣ είπε...

Αφωνος και με θαυμασμό.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσούκα απλά τα συγχαρητήρια μου για τη στάση σας η οποία είναι για εμένα η δέουσα και αυτή που αναμένεται από τους ανθρώπους των γραμμάτων που ηγούνται με το παράδειγμα τους θέλοντας και μη σε νέους φοιτητές.
Το λυπηρό για εμένα είναι ότι αρχηγός κράτους στη Κύπρο είναι άνθρωπος παράταξης που χαρακτήριζε τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ βομβιστές και τρομοκράτες..
Σημεία παθογένειας μίας κοινωνίας που χάνει τη ταυτότητα της.
Μετά τιμής

Φώτης Δεληγιάννης

Ανώνυμος είπε...

Τα συγχαρητηρια μου για τη σταση σας.

Με εκτιμηση
Χαρης Γρηγορου

Unknown είπε...

Θερμά συγχαρητήρια. Μακάρι αυτή η πράξη να έβρισκε μιμητές και στις τάξεις των δήθεν πολιτικών αντιπάλων του νυν Προέδρου, αλλά και του απλού λαού.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσούκα,

συγχαρητήρια για το άρθρο σας στο οποίο αποτυπώνετε με ακρίβεια την στάση που θα έπρεπε να κρατούμε όλοι μας απέναντι σε έναν άνθρωπο που με τους χειρισμούς του προκάλεσε την καταστροφή. Δυστυχώς έχω πει πολλές φορές σε σχόλια μου, ότι λίγους μήνες μετά έχουμε ξεχάσει τι έγινε, αφήνοντας τους συγγενείς των θυμάτων να πενθούν και να υποφέρουν μόνοι, αναζητώντας ένα γιατί για τον χαμό των δικών τους ανθρώπων. Λες και το πρόβλημα τελικά είναι μόνο δικό τους, λες και το πρόβλημα των υπολοίπων λύθηκε με το που «αποκαταστάθηκε» η ηλεκτροδότηση των σπιτιών μας. Αυτό είναι το κατάντημα της κυβέρνησης, της Βουλής και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας. ΝΤΡΟΠΗ. Συγχαρητήρια και πάλι για την τόλμη σας να υπερασπιστείτε τις θέσεις σας, αρνούμενος να παρασυρθείτε από την πλειοψηφία αυτών που θα έπρεπε να έχουν την ίδια στάση αλλά δεν τολμούν ή δεν θέλουν να το κάνουν.

Γιούλα Χατζηχαραλάμπους είπε...

Κύριε Τσούκα,ακούγοντας σήμερα το πρωί τον Λάζαρο Μαύρο να διαβάζει ολόκληρη την επιστολή - άρθρο σας, μας συγκλονίσατε και μας ξυπνήσατε όλες τις μνήμες του φριχτού περσινού καλοκαιριού, ειδικά εμάς των γειτονικών χωριών του Μαρί, μα πρώτιστα αυτών που χάσανε τους ανθρώπους τους. Δικαίως σήμερα στο face book γίνατε πρώτο θέμα προς συζήτηση. ΄Ηταν σαν να σας περιμέναμε.... και ήρθατε! Δεν θα σας απασχολήσω γράφοντας όλα όσα οι προηγούμενοι ορθά αναφέρανε στα σχόλια τους. Απλά ξανασκύβουμε το
κεφάλι εις μνήμην και νάστε καλά που μας στήσατε όρθιους και πάλιν.

Δήμητρα Παπαλεοντίου είπε...

Κύριε Τσούκα,

Συγχαρητήρια για το άρθρο σας και -κυρίως- για τη δημοσίευσή του: είναι πλέον κοινό κτήμα, ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου ουσιαστικά "τουρκοκρατείται" και ότι οι καθηγητές που τολμούν να εκφράσουν πατριωτικές θέσεις ή σκέψεις, διώκονται, ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερη αξία να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και δε διστάζουν να πουν τα αυτονόητα!
Και πάλι συγχαρητήρια.

Δήμητρα Παπαλεοντίου

Βασίλης Χάσκας - Vasilis Haskas είπε...

Επιτέλους ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!!
Σας στέλλω και γώ τα συγχαρητήριά μου και εύχομαι το παράδειγμά σας να το ακολουθήσουν και άλλοι ακαδημαϊκοί και άνθρωποι των Γραμμάτων!!!
Με εκτίμηση
Βασίλης Χάσκας
Καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης
Λύκειο Αγίας Φυλάξεως

Βασίλης Χάσκας - Vasilis Haskas είπε...

Επιτέλους ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!!
Σας στέλλω και γώ τα συγχαρητήριά μου και εύχομαι το παράδειγμά σας να το ακολουθήσουν και άλλοι ακαδημαϊκοί και άνθρωποι των Γραμμάτων!!!
Με εκτίμηση
Βασίλης Χάσκας
Καθηγητής Οικονομικών και Διοίκησης
Λύκειο Αγίας Φυλάξεως

Χρίστος Μηνάς είπε...

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε!!!
Χρίστος Μηνάς

Ανώνυμος είπε...

κ. Τσούκα άλλο είναι να λέει κάποιος τη γνώμη του και να εκφρράζεται δημοκρατικά και άλλο να προσπαθεί να υποβάλει την άποψή του στο κοινό.
Είναι ΚΡΙΜΑ για τα παιδιά που σας παρακολουθούν να διαβάζουν το ΠΟΝΗΜΑ που βγάλατε εναντίον του ΠτΔ και να ΜΗΝ βλέπουν πουθενά και τίποτα για άλλα τραγικά.
Επικαλήστε την ΄΄κοινή λογική΄΄ σε ατομικό σας άρθρο για να μας πείσετε ότι ο Δ.Χ έχει απολέσει την ηθική νομιμοποίηση να κυβερνά. Μήπως εσείς δεν έχετε μόλις απολέσει την ηθική νομιμοποίηση να είστε καθηγητής που πρέπει απρόσκοπτα να λειτουργεί...

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Τσουκα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Άννα Λάρκου είπε...

Μπράβο κ. Τσούκα...
Τωρά γράψε για το Πραξηκόπημα. Ξέχασες.
Τωρα γράψε για την εισβολή. Ξέχασες.
Τωρά γράψε για το ρόλο της Ελλάδας διαχρονικά στην Κύπρο.
Ξέχασες.
Τωρά γράψε για τους Αγνοούμενους.
Ξέχασες.
Τωρά γράψε για τους πρόσφυγες.
Ξέχασες.
Τωρά γράψε για τον εθνικισμό των Κυπραίων και το πως έμαθαν ιστορία.
Ξέχασες.
Πιστεύω ότι κάποιος που διαμορφώνει χαρακτήρες θα έπρεπε κρυστάλινα να αποδυκνείει τις ατομικές του θέσεις.
και πάλι ξεχασες κ. Τσούκα.
Επίσης κ. Τσουκα δείχνετε παράλληλα ότι αφού καμιά σχέση δεν έχει η βιβλιοθήκη με το Μαρί, να μας δηλώνετε ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟΝ Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ από τον ΠΡΟΕΔΡΟ της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (που οφείλετε να σέβεστε σαν θεσμό)
1. Άλλο Δ. Χριστόφιας και
2. Άλλο Πρόεδρος της Κ. Δημοκρατίας.
Παράλληλα πρέπει να μας πείτε τη νομιμοποίηση σας σαν πολίτη της Κ. Δημοκρατίας που την στηρίζετε? Στην πλούσια αρθρογραφία σας ενάντια στο Δ.Χ ή στις βαθιές σας γνώσεις για το Κυπριακό?
Τα ριάλια του γάμου κ. Τσουκα η νύφη δεν τα αξίζει.
΄΄μιντιακό σκηνικό των δημοσίων σχέσεων...΄΄ παίζεις k. Tsouka σε όλα τα δεξιοκρατικά μίντια ...enjoy!!!!

Ανώνυμος είπε...

Aman pleon me tin pipila tou praxikopimatos! Kati allo na peite den exete? Opoiadipote peraiterw suzitisi einai peritti! To praxikopima einai ena, to Mari einai allo! Ti akrivws den katalavainete eseis oi anthrwpoi? Eite o Xristofias einai , eite opoiosdipote allos, opoioudipote kommatos na itan tin idia antimetwpisi tha eixe! Tote ti tha legate? Eleos me tis parwpides kai tis karamelitses sas! Ftanei! Akoute o enas ton allo kai epanalmvaneste! Fwnazete gia kommounismo k den xerete kan ti simainei oi pleistoi! Arketa! Sugxaritiria kurie Tsouka! Apla kai tekmiriwmena!

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Φαίνεται ότι όλα τα πλην Χαραυγής "μίντια" είναι... δεξιοκρατικά(sic)!

Η γνωστή καραμέλα του πραξικοπήματος πήρε τη θέση της στα χείλη των αρνούμενων να αποδεχτούν την πραγματικότητα των ανθρωποκτονιών στο Μαρί. Λες και τα παιδιά που θυσιάστηκαν εκεί, τα αγέννητα επί πραξικοπήματος και εισβολής, ήταν ένοχα και έπρεπε να εκτελεστούν από την ανεπάρκεια, την ολιγωρία, την ανευθυνότητα, την αδιαφορία και την έλλειψη ευαισθησίας του Δημήτρη Χριστόφια και των λειτουργών του. Λειτουργοί, οι οποίοι με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα θα διωχθούν στα δικαστήρια της Δημοκρατίας...

Μακάρι όλοι οι ακαδημαϊκοί δασκάλοι, να είχαν το σθένος να αντιταχθούν στο κατεστημένο, να ορθώσουν ανάστημα αλλά και λόγο, απέναντι στην αυθαιρεσία και τον ετσιθελισμό των αρνούμενων να παραιτηθούν κυβερνώντων.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσούκα συγχαρητήρια! Και ευχαριστούμε.
Εγώ ένα πράγμα δεν καταλαμβαίνω, αυτοί όλοι που φωνάζουν για το πραξικόπημα γιατί δεν κατέβηκαν στους δρόμους να φωνάξουν γι΄αυτό;
Αυτοί κυρίως που ήταν ενήλικες τότε γιατί δεν κάνουν διαδηλώσεις; Ποιος είπε ότι εμείς που διαμαρτυρόμαστε για το Μαρί και τον μικρό χριστόφια δεν καταδικάζουμε το πραξικόπημα; Τι κρίμα που η κουμμουνιστές κατέστρεψαν την αριστερά. Τι κρίμα που είναι μια ζωή κλαμένοι και διαμαρτυρόμενοι. Τι κρίμα που τρώνε ότι τους σερβίρουν...τι κρίμα που έχασαν κάθε εκτίμηση των σκεπτόμενων αριστερών και δεξιών. Τι κρίμα που ζουν στην πατρίδα μου...

Ανώνυμος είπε...

Yποκλινομαστε με θαυμασμο μπροστα στο μεγαλειο της ελευθερης σκεψης σας ,γνωρισμα ελευθερων ανθρωπων.

Ανώνυμος είπε...

Η γραφουσα που θυμηθηκε το πραξικοπημα απλα ειναι ενα κατευθυνομενο ρομποτ που τρωει "καλα" απο το προεδρικο οικογενειακως.Αφου θελει να θυμηθουμε το πραξικοπημα τοτε θα πρεπει να θυμηθει τους προδοτες του ενδοξου αγωνα της ΕΟΚΑ και του οραματος γενεων και γενεων των Ελληνων της Κυπρου.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Λάρκου,
ΔΕΝ ξέρω εγώ αν τρώτε ή δεν τρώτε από το προεδρικό.Αντιλαμβάνομαι όμως ότι ανήκετε στους ανθρώπους με κομματική αγκύλωση. Λυπούμαι πολύ που δεν γράφω εδώ το όνομά μου αλλά ήδη έχουμε τραβήξει πολλά από ανθρώπους σαν και σας,εγώ και η οικογένειά μου.
Θα σας δώσω ένα απλοϊκό παράδειγμα θεσμού και προσώπου. Πες ότι ήσουν μια πανέμορφη γραμματέας και ο προιστάμενος σου,υπουργός οικογενειάρχης,που χαίρει εκτίμησης που τον κόσμο, γουστάρει σε. Κάμνει σου κομπλιμέντα, φέρνει σου σοκολατάκια, χωρατεύκει σε τζιαι κάποια στιγμή ριχνεται σου. Τι θα κάμεις; Θα του γυρίσεις τον πάτσαρο και θα του κάμεις μήνυση ή θα πάεις να του χειροκροτάς που εννα καταθέσει θεμέλιο λίθο να πουμεν στο σχολείο της κόρης σου; Μα είσαι σοβαρή τωρά; Εν έχει εναν άλλο θεσμό να καταθέσει τον γέρημον τον λίθο; Ο άνθρωπος είχε μια ευκαιρία μέχρι το πόρισμα. Μετά εξεφτιλίστηκε και εξεφτέλισε και τον θεσμό!!! Και όλοι εσείς που τον σιουμαλίζετε δεν είναι γιατί σεβεστε τον θεσμό ούτε τον ίδιο. Είναι γιατί χωρίς το κόμμα και το παραμύθι σας είστε ένα τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

κ. Τσούκα, δικαίωμα σας είναι να μην παραστείτε στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου την οποία θα πληρώσει ο κύπριος φορολογούμενος πολίτης ανεξαρτήτως θέσεως ή πολιτικών πεποιθήσεων. Όμως λίγος σεβασμός στο θεσμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν βλάπτει!

Νικος Ερρ.Ιωαννου είπε...

) κ.Τσουκας απεδειξε με το κειμενο και την σταση του οτι ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ανθρωπος.Μακαρι να προβληματισει κυριως τους κατ επαγγελμα πολιτικους που ξεχασαν την κατοχη την εισβολη και αυτοπαγειδευτηκαν σε "συνταγματικα τερτιπια".

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Κε Τσούκα,

Υποστηρικτής του προέδρου δεν είμαι, αλλά η στάση σας κατά την ταπεινή μου άποψη, εμπίπτει στην κατηγορία "καραγκιοζλίκια".

Αντρέας Νικολάου

Ανώνυμος είπε...

κε Τσούκα,

Τα λόγια σας εκφράζουν μεγάλη μερίδα πολιτών, η φωνή των οποίων δεν μπορεί να ακουστεί (και αν ακουστεί, σέρνεται στα δικαστήρια).
Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ταύρος

Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά ότι η κακοδαιμονία αυτού του τόπου (όχι της Ελλάδας αλλά της Κύπρου) είναι μια κάστα μεγαλοδικηγόρων επιχειρηματιών (που επιχηρούν και κρίνουν ανάλογα με το προσωπικο συμφέρον), συντηρτικών δημοσίων υπαλλήλων αλλά και αλλοζόνων ακαδημαϊκών που πληρώνονται περισσότερο απ αυτό που προσφέρουν (κοινώς απομιζούν τα ταμεία του κράτους) και που επιλέγουν (σποραδικά πάντα) να συγκρούονται παρά να προσφέρουν ιδέες. Απλά γιατί ίσως έτσι κάνουν την παρουσία τους πιο έντονη και τον μισθό τους πιο δικαιολογημένο.

Τι ένδοια θέε μου!

Βίκτωρας Κουντούρης είπε...

Εύγε κ. Τσούκα! Τα θερμά μου συγχαρητήρια, αφήστε τους "πονεμένους" θιασώτες της μετριότητας στον πόνο τους..

Ανώνυμος είπε...

Akadhmaikos logos en einai ta blog oute ta (mikro)politikhs xroias arthra. Theloume idees. Semnes, tapeines alla ousiwdeis Idees se olo to fasma ths koinwnikhs drasthriothtas. Mporeite na ts prosferete h mas poulate mono mouri?
Kalo einai na krinoume alla kalytero einai na droume.

Ανώνυμος είπε...

An eixe (ki alles) proagwges tha phgainate sthn katathesh tou thmeliou lithou kai tha tou filousate kai to xeri (an xreiazotan)...

Unknown είπε...

Να πούμε του Παπασάββα να ποινικοποιήσει τα "blog" να πνάσετε ορισμένοι...
Ω, συγγνώμη, πρόλαβε να το κάνει ΚΑΙ αυτό η παρούσα κυβέρνηση!

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να ποινικοποιηθουν τα μπλοκς. Ορισμένα αυτοκαταργούνται, απονομιμοποιούνται και εκτιθενται από μόνα τους...

Unknown είπε...

Την ώρα που κάποια άλλα καταξιώνονται και δικαιώνονται!

ο τολμων νικα είπε...

Τον όρο "τζάμπα μάγκας" που χρησιμοποίησε ο υπουργός οικονομικών Βενιζέλος για τον Αλέξη Τσίπρα τον καταλαβαίνω τώρα πολύ καλά αυτή τη φορά χάρη σε άλλο ένα βολεμένο του συστήματος μας, τον κο τσούκα.
Η εκ του ασφαλούς αντιγραμμένη δημοκρατοκαπηλεία πείθει αφελείς και μόνο αγαπητέ. Αν πραγματικά θέλεις να πείσεις και έχεις τα κότσια αγαπητέ, τότε αποποιήθου τα πλόύσια λάφυρα που απολαμβάνεις από το φασιστικό κράτος που δήθεν απορρίπτεις και μετά είσαι νομιμοποιημένος να πουλήσεις όση μούρη θέλεις. Διαφορετικά είσαι ακόμη ένας, στη δική σου καθομιλουμένη, παραγωγός φυσικού αερίου.

Παναής είπε...

Σαφέστατος,γλαφυρός,εκκωφαντικός,ειλικρινης, γνήσιος,ντόπρος,ίσσιος....ξεκούτσουλος!Σε ευχαριστούμε πολύ και να γράφεις ποιό συχνά! Ελπίζω να το διαβάσει ο κ.Καταστρόφιας!Μας εκφράζεις!Θα σας βάλω και στα αξιόλογα ιστολόγια μου....και επηδεί είμαι και τελειόφοιτος φοιτητής θα ήθελα προσωπική συνομιλία μαζί σας....

Unknown είπε...

Χμμμ... "τσάμπα μάγκας"

1. Εκείνος που απαιτεί οι άλλοι να αναλαμβάνουν τις πολιτικές τους ευθύνες, ασχέτως αν είχαν γνώση ή όχι των συμβάντων (Βάσος Γεωργίου), αλλά ο ίδιος δεν το πράττει.
http://www.youtube.com/watch?v=MQv0OuoKRxQ&context=C3940bbaADOEgsToPDskKbaqUBngjdyUY3I1RpDQxF

2. Αυτός που διορίζει μια επιτροπή για να διερευνήσει ευθύνες δηλώνοντας ότι δεν θα διστάσει να τις αναλάβει αν και εφόσον ανακαλυφθούν, αλλά κάνει στροφή 180 μοιρών, όταν οι ευθύνες ακουμπούν τον ίδιο.

3. Ο άνθρωπος που στέλλει στη δικαιοσύνη ένα 70χρονο που τον εξύβρισε σε κάποιο χωριουδάκι της επαρχίας, αλλά ο ίδιος επιλέγει να κρύβεται πίσω από την ασυλία του.

4. Ο Πρόεδρος που αφήνει τους υπουργούς και πρώην συνεργάτες του να σέρνονται στα δικαστήρια για λάθη και εγκλήματα τα οποία συνεπιτέλεσαν, ενώ ο ίδιος σφυρίζει αδιάφορα από την πολυθρόνα του ιδιωτικού του τζετ.

5. Και για να μη ξεχνιόμαστε, όλοι όσοι καλούσαν τον Χριστόφια να σηκωθεί να φύγει, αλλά στο τέλος του προσέφεραν σωσίβια σε Βουλή και Εθνικό Συμβούλιο, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το καταστροφικό του έργο.

"Τσάμπα Μάγκας", ωραία έκφραση!

ο τολμων νικα είπε...

ωραία η πένα σου Μαρίνο, αλλά μήπως τα λεγόμενά σου δεν αντλούνται από τη δική σου λογική; Μήπως συμβαδίζουν με την μόδα και την περιρέουσα; Προβληματίζεσαι καθόλου για τη σκοπιμότητα αυτών που σας έκαναν να αναμασάτε αυτά που τους βολεύουν; Διάβασε λίγο περί Γκεμπελισμού αγόρι μου και ίσως αντιληφθείς πως σε χρησιμοποιούν, εκτός αν θέλεις να παραμείνεις στο μαντρί με το κουδουνάκι σου στο λαιμό.

Unknown είπε...

Αλλού φαίνεται εν το κουδουνάκι κι απ' αλλού ηχούν τα κουδουνίσματα.
Δεν πειράζει, θα παραμείνω στο επίπεδο των επιχειρημάτων. Όποιος θέλει και τολμά, αντιτάσσει τα δικά του, όποιος δεν... καταφεύγει αλλού.

ο τολμων νικα είπε...

Στοιχηματίζω ότι είσαι και συ ενεργός πολίτης της γενιάς σου, ότι εγκατέλειπες ακόμη και το μαλακό καναπέ της Λευκωσιάτικης καφετερίας που επενδύεις χρήσιμα το χρόνο σου για να διαμαρτυρηθείς στο προεδρικό μαζί με τους υπόλοιπους αποελίστες μετά από κάθε match. Να σου αφιερώσω ένα επίκαιρο τραγούδι του Νικόλα Άσιμου:
"Μια διαδήλωση, δέκα μικρόφωνα και τα μεγάφωνα στη διαπασών, χιλιάδες δίποδα με μαγνητόφωνα και έχουν λουστεί με την ίδια λοσιόν"

Ανώνυμος είπε...

http://www.protigrammi.com/?p=3195

Ταύρος είπε...

Ίσως νάναι κανενας απ' αυτούς τις χιλιάδες ελλαδίτες (όχι τους αλούς εργάτες) που βρίσκουν καταφύγιο στην καλά διοικούμενη κυπρικαή δημοκρατία για να τσεπωνουν παχοθλοθς μισθούς εις βάρων κύπριων ανέργων επιστημόνων, και καταφύγιο στον εθνικισμό για να προστατεύσουν τα νώτα τους όπως, ως γνωστών κάνουν οι απατεώνες...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε τολμών νικά μισhi μου, τολμών νικά είναι ο Τσούκας!! θέλεις χώνεψε το θέλεις όχι!
Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που δεν φιλούν χέρια,αν και αυτό φαινεται αδιανόητο στους Ακελικούς που πιάστηκε η μέση τους που τις υποκλίσεις! Μπεε

ο τολμων νικα είπε...

Ρε ανώνυμε περαστικά σου, εσύ έννεν καμπανελλίν μόνον που έσιεις αλλά τσιαι τη νόσον των προβάτων.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ εσύ Ταύρο μου ανήκεις στο επιτελείο που πληρώνεται απευθείας που το κόμμα για να λερώνεις υπολήψεις γιαυτό δεν είσαι απατεώνας!!!

Unknown είπε...

Ελπίζω να μη παίζεις μεγάλα ποσά στα στοιχήματα, πιστέ στον αγώνα τον επιχειρημάτων φίλε "τολμών νικά", διότι θα τα χάσεις... Μόνο την παρουσία μου έξω από το Προεδρικό "ίγκωσες".

Πάντως τραγουδάκι δεν θα σου αφιερώσω, φαντάζομαι θα άκουσες αρκετά στις "συναυλίες στήριξης".

Όταν απαντήσεις στα επιχειρήματα πιο πάνω, τα ξαναλέμε...

Ανώνυμος είπε...

Τολμών και Ταύρε προσέχετε να μεν μείνετε άνεργοι μετά που λίγους μήνες. Εκτός αν αλλάξετε παράταξη! Περνά σας.

Ταύρος είπε...

Επιχειρήματα? Ποια επιχειρήματα? Το πόρισμα του Πολυβίου? Ποιού Πολυβίου, του Μαρί ή του Ήλιου?

Unknown είπε...

Εκείνου που διόρισε ο Πρόεδρος και το Υπουργικό του Συμβούλιο... Ή μήπως γι' αυτό τον διόρισε, λόγω "Ήλιου"; Έχασε όμως, η αλήθεια άλλωστε, έλαμπε πολύ για να μπορέσει να κουκουλωθεί. Ακόμα μια ατυχής επιλογή του Δημήτρη Χριστόφια, η οποία τον εξέθεσε, για καλό - δικό μας - αυτή τη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Και σταματάτε επιτέλους να χρησιμοποιείτε τον Άσιμο και εσείς και ο μαλ.... ο Παπακωσταντίνου, ο ψεύτης,ο δήθεν,ο τάχα ανάρχας που αγκάλιαζε τον λιγόνοο με τη βασιλιτζιά στο πέτο,λίγους μήνες μέτα το θάνατο 13 ανθρώπων. Αντροπή

ο τολμων νικα είπε...

Μαρίνο αγοράκι μου εγώ δεν ακούω τραγουδάκια σε συναυλίες στήριξης, τα κοπαδομαζώματα είναι δική σου ασχολία, το παραδέχτηκες εξ άλλου.
Εκεί που έχουν ανάγκη να τρέχουν οι άβουλοι, οι φανατισμένοι και οι λαφυπολήπτες των καταστάσεων. Με άμεση μάλιστα καταβολή, εσένα σου γέλασε ο αρχιεπίσκοπος;

Ταύρος είπε...

Ατυχής επιλογή ο πολυβίου? ΅ραία παραδοχή. Συμφωνώ! Δυστυχώς καθοδηγηθηκε από σκοπιμότητες..

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια κύριε Τσούκα και μακάρι και άλλοι ακαδημαϊκοί και στην Κύπρο και στην Ελλάδα να ακολουθήσουν τον παράδειγμα σας. ¨οσο για τα θλιβερά Σταλινικά απομεινάρια του τόπου μας, μη τα ακούτε οι άνθρωποι είναι για λύπηση. Τα κατάφεραν μια φορά να υφαρπάσουν την ψήφο του κόσμου και να βγουν στην εξουσία και τα έκαναν θάλασσα ως συνήθως.Είναι καταδικασμένοι να αντιπολιτεύονται ότι είναι αληθινό και ωραίο καλυμμένοι πάντα κάτω από εύηχα συνθήματα ή λασπολογούντες όταν η αλήθεια τσούζει. Ο σοφός λαός μας όμως θα τους κατατάξει εκεί που τους αξίζει. Στο περιθώριο!

ο τολμων νικα είπε...

για το παραμύθι που συνεχίζετε να πιππιλλάτε αγοράκια μου, κάνετε ενός λεπτού σιγή και προσπαθήστε να σκεφτείτε: έπρεπε να υπάρξουν θύματα επειδή έγινε η έκρηξη; Αν ο Πολυβίου απάλλαξε τους δύο πιλότους από φυσική ανεπάρκεια καταλογίζοντας τους όλη την ευθύνη για στιγμιαίο λάθος κάποιων δευτερολέπτων, τότε στο Μαρί που αναφλέγονταν τα κιβώτια για ώρες δικαιολογείται να υπήρχαν εκεί άνθρωποι; Ποιοί έπρεπε να εκκένωναν την περιοχή και ποιοι να έδιναν σωστή πληροφόρηση στους πυροσβέστες;..Ο Χριστόφιας μήπως;

Ταύρος είπε...

Στο περιθώριο...εκεί που σοφός λαός κατατάσσει την αριστερά τα τελευταία..85 χρόνια.

Unknown είπε...

@Ταύρος:
Όχι απλά ατυχής, ατυχέστατη επιλογή ο Πολυβίου... για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Ακόμα και σ' αυτό, ΑΠΕΤΥΧΕ.

Επίσης, όταν μιλάς για αριστερά, εννοώντας το ΑΚΕΛ, προσβάλλεις την Αριστερά.


@Τολμών Νικά:
Εξακολουθείς να μας αποστομώνεις με επιχειρήματα. Αν όσους κατέρχονται σε πορείες και διαδηλώσεις - όπως οι αγανακτισμένοι - τους θεωρείς αρνιά, τότε αντιλαμβάνομαι στη βάση ποιας λογικής λασπολογείς εναντίον των νεκρών.

Τούτες τες αναφορές σε "αγοράκια" πρόσεξε τες πάντως. Ελπίζω να μην υποκρύβουν άλλες καταστάσεις...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το πραγματικό επίπεδο του κ. Τσούκα και του επιτελείου του; Αν είναι έτσι μπράβο σας και από μένα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε όποιος δεν συμφωνά μαζί σας εν χαμηλού επιπέδου

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη παρέμβαση μιας τάξης που δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω από φιτσιο και ποζα. "Οι ακαδημαϊκοί ως δημόσιοι υπάλληλοι" αυτό θα ήταν ένα ενδιαφέρον άρθρο κε Τσούκκα και όχι να ρίχνεται τον εαυτό σας στα αζήτητα της χρυσής αυγής και του κυπριακού ελαμ.

Antonis Andreou είπε...

Είσαι διορισμένος και ο πρόεδρος εκλελεγμένος κύριε.
Επίσης το Δεν ξεχνώ ειναι ταυτοποιήμενο με άλλα κακά που κάποιοι Ελλαδίτες αδερφοί μας έπρεπε να ντρέπονται να το χρησιμοποιούν. (Φυσικά αυτά δεν υπέπεσαν στις γνώσεις σας)!!!
Φυσικά εσύ σαν μορφωμένος κύριε καταλαβαίνεις πως γεννόύμε την διχόνοια ανέμεσα σε λαους!!!
Εύγε ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΥΓΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΕΥΓΕ ΚΑΛΕ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΕΥΓΕ ΑΔΕΡΦΕ ...
-Ανθρωπε παιδαγωγέ, δάσκαλε σοφέ καθηγητά η γνώμη σου πολιτικοποιείται και μαζί με αυτήν κατρακυλάς σαν άνθρωπος ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ λες και είσαι εσύ ο ΘΕΟΣ.

ΚΑΛΑ ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡI????

Θα ήταν καλό επίσης κύριε να απολογειθήτε ΑΜΕΣΩΣ στον κυπριακό λαό για την αναστάτωση και την επόμενη φορά να ξέρετε ποιον κατηγορείτε ανοικτα χωρίς να έχετε είτε εσεις είτε ο ΠΟΛΥΣΠΟΛΥΒΙΟΥ αποδείξει τίποτα εις βάρος του.

Ο Χροστόφιας έζησε ολόκληρη ζωη μέσα στην Κύπρο και κανένας δεν αμφισβητεί την ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ για τους ανθρώπους.
Λυπούμαι που δεν μπορώ να γράψω και για εσας το ίδιο.
Αντίθετα βλέπω μια άλλη διάθεση, για άλλα πράγματα, άλλες εποχές.
ΕΛΕΟΣ!! ΕΛΕΟΣ!! ΕΛΕΟΣ!!

Άννα Λάρκου είπε...

ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΣ αρνηθεί ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, εμένα να μου σφυρίσετε κλέφτηκα.

Περιμένουμε σύντομα την απολογία σας.

a.ec είπε...

Περιμένουμε την απολογία σας;
Καλά μα που ζούμε;

Ο κ.Τσούκας έχει εκφράσει τα αισθήματα και τις απόψεις του σε ένα αξιόλογο και καλά δομημένο κείμενο το οποίο έχει χτυπήσει χρυσό αφού βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις απόψεις μια μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας οι οποίοι δυστυχώς δεν εκφέρουν δημόσιο λόγο. Γιατί να απολογηθεί; Απο πότε έχει ποινικοποιηθεί ο δημόσιος λόγος στην Κύπρο; Οι ηγέτες (όπως και όλοι μας)κρίνονται και θα κρίνονται πάντα για τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Για αυτά που κάνουν όμορφα και ωραία, όταν και αν τα κάνουν, κανείς δεν μιλάει γιατι πολύ απλά αυτή είναι, υποθέτω, η δουλεία που ο λαός τους έδωσε μέσω της λαϊκής εντολής.

Unknown είπε...

Ο Πρόεδρος είναι εκλελεγμένος με τις υφαρπαγμένες ψήφους της ΕΔΕΚ πρώτιστα και του ΔΗΚΟ. Είναι ένας Πρόεδρος ψευδών παραστάσεων. Πρόεδρος των 50 χιλιάδων εποίκων, τις εκ περιτροπής προεδρίας, της διασταυρωμένης ψήφου, των συνιστώντων κρατιδίων. Πρόεδρος του ολέθρου στο Μαρί...

Την αγάπη του για τους ανθρώπους την είδαμε από την απολογία για τα θύματα που προξένησε η αναλγησία του στο Μαρί. Την είδαμε με τις ποινικές διώξεις γεροντάκων που τον ύβρισαν στο χωριό τους.

Όσο για την αγάπη του στον τόπο; Ας μας πει πώς και πού υπερασπίστηκε τη Δημοκρατία αλλά και την πατρίδα του 1974. Με ποιό τάγμα πολέμησε, σε ποιές μάχες;

Μάθατε κάποιοι οι "δημόσιοι υπάλληλοι" να λεν αυτά που θέλετε, όποτε τα θέλετε. Γι' αυτό σας ξίνισε ο καθηγητής, γι' αυτό λυσσομανάτε εναντίον του.

Κυπραίος είπε...

@a.ec
Καλά ρε φιλε συμφωνω με τα πιο πανω που είπες αλλα διακρτίνω επίσης και μια (ιδιοτελή και μικροπολιτική κατα την αποψή μου) προσέγγιση από τον Τσούκκα. Δεν συμφωνώ με το ότι "οι καλαμαρέδες πρεπει να φύγουν διότι τρωνε τις δουλειές των κυπρίων" αλλά δεν τους αδικώ αυτούς που λένε ότι λίγος περισσότερος σεβασμός δεν βλάπτει.
Υπάρχουν ορισμένοι, και αυτοί είναι συνήθως ακαδημάϊκοί και "ακαδημαϊκοί" ελλαδίτες και όχι μόνο που συμπεριφέρονται στην Κύπρο και στους κύπριους σαν νεοαποικιστές. Λες και οι κύπριοι είναι οι καφροι ενώ ξεχνούν ότι είναι από την συστηματική δουλειά και την ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των κυπρίων που τρώνε αυτά που τρώνε.
Αυτό είναι που εκνευρίζει. Τώρα αν ο Τσούκκας πάει ή οχι στα εγκαίνεια είναι δική του απόφαση, η οποία επαναλαμβάνω επιλέγηκε μια συγκεκριμένη στιγμή και εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό, ένα ιδιοτελή σκοπό (πάντα κατά την άποψή μου).
Στην πραγματικότητα τον κ. Τσούκκα τον ενδιαφέρει περισσότερο ο εαυτός του και η εικόνα του και ύστερα η Κύπρος. αι αυτό δεν είναι πατριωτισμός..

Ανώνυμος είπε...

Όντως κάποιοι (καλαμαράδες) συμπεριφέρονται σαν ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΣΤΕΣ σε κάφρους ιθαγενείς!!
Να δουν πρώτα πως έχουν καταντήσει τον τόπον τους!

ο τολμων νικα είπε...

Μαρίνο αγοράκι μου, μη θίγεσαι τόσο εύκολα, δηλώνεις ανεπάρκεια, δεν το καταλαβαίνεις; Κόλλησε η πιππίλλα σου σε Μαρί, σε Πολυβίου και σε οτιδήποτε άλλο σου έμπηξαν στα φανατισμένα μυαλουδάκια σου; Τον Πόλυ να τον χαίρεσαι και να συνεχίζεις να τον κάνεις σημαία σου, σου πάει. Μη ψάχνεις και πολύ, εξάλλου η σκέψη κάνει κακό στους ελεγχόμενους εγκέφαλους. Για αυτούς που θέλουν να σκέφτονται όμως, το λάβαρο σου ο Πόλυς έχει δώσει το είναι του για να γλυτώσει τον Ηλιο από το έγκλημα που διέπραττε για χρόνια και που κατέληξε στη δολοφονία 219 ανθρώπων!! δεκαπλάσιων δηλ. των θυμάτων του Μαρί.

ο τολμων νικα είπε...

Ακόμη πιο πολύ απολαμβάνω την αγγαρεία που έχετε αναλάβει, να λιβανίζετε έναν κοινό τυχοδιώχτη που στην Ελλάδα εξυήρετούσε με απόλυτη υποταχτικότητα (και ασφαλώς όχι με το αζημίωτο) τα οικονομικά γεράκια που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την οικονομική σφαγή του ελληνικού λαού. Ρίξτε μια ματιά αδαείς λαβαρολάγνεις
στα γραφόμενα του στην τότε καθημερινή και στον υπόλοιπο ελληνικό τύπο του οικονομικού ολιγαρχικού κατεστημένου και ίσως θα καταλάβετε (αν βέβαια άφησαν κάποια κύτταρα του μικρού σας εγκεφάλου άθικτα) κάποια πράγματα για την "αξιοπρέπεια" του τυχοδιώχτη σας.

Unknown είπε...

Αγαπητέ "Τολμών Νικά",

όταν αναφέρεσαι σε "φανατισμένα μυαλουδάκια", "μικρό εγκέφαλο", "ελεγχόμενους εγκεφάλους" και τόσα άλλα τιμητικά, κοσμητικά επίθετα, είναι, νομίζω, σχήμα οξύμωρο να κατηγορείς εμένα για ανεπάρκεια ελλείψει επιχειρημάτων! Δεν είμαι αυτός που αντί να απαντά, βρίζει...

Είναι πρωτοφανές το ρατσιστικό μένος με το οποίο αντιμετωπίζεται ένας άνθρωπος - όποιος κι αν είναι, ότι παρελθόν κι αν έχει - απλά και μόνο γιατί τόλμησε να εκφράσει την άποψή του. Επειδή βρήκε το θάρρος να πει τη γνώμη του. Παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα τα όσα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι εσύ βρε μιλάς με επιχειρήματα? Διάβασε τι έγραωες λιγο πιο πανω. Ενας κοινός συκοφάντης είσαι και δεν το αποκλείω να έχεις γενετική σχέση με τις πιο μαύρες σελίδες της κυπριακής ακροδεξιάς (βλ. ΕΟΚΑ Β').
Σε ότι αφορά το δικό σου (αν δεν είσαι εσύ ο ίδιος απαξιώ να σχολιάσω.

Ανώνυμος είπε...

ρε αποικιοκρατες χαρραμοφαηες και αβαττατζηες!!!!!

Unknown είπε...

Τώρα και ανάλυση DNA από τα blog!
Εύγε...

Ανώνυμος είπε...

διοίκηση στρατηγικη και οργανωτικη μισιη μου όι αππαρο! εσιει κουσπο στο μιτσερο!

Μ.Οικονομίδης είπε...

Αγαπητέ κ. Τσούκα, συγχαρητήρια για το νηφάλιο, αξιοπρεπή και θαρραλέο σας λόγο. Η δημόσια δήλωση και υποδειγματική σας στάση τιμά εσάς τον ίδιο και εμας μας χαροποιεί γιατί άνθρωποι σαν κι εσείς διδάσκουν και διαμορφώνουν τους νέους πολίτες αυτού του τόπου.Ξανά, Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Mαρίνο, θέλω να σε πληροφορήσω, ξανά, ότι οι τύποι που γράφουν πιο πάνω εργοδοτούνται. ΠAΨΕ να τσιμπάς και μην τους απαντάς. Κάνουν το ίδιο και σε άλλα blog. Επίσης, όπως θα κατάλαβες, έχουν τον νου του μάστρου τους. Θέλουν τάχα μου επιχειρήματα. Ανθρώποι που θέλουν επιχειρήματα για να αντιληφθούν τι σημαίνει πολιτική ευθύνη και αξιοπρέπεια είναι ανθρώποι που πρέπει η συμφορά να μπει μες το σπίτι τους για να νιώσουν πως πνίγονται...και τότε ίσως κάμουν κλικ. Είπαμε, η ύπαρξή τους είναι το κόμμα τους, και η εγνοια τους ότι η ομόνοια δεν πήγε Ευρώπη. Αγνόησέ τους και μέτρα τους μήνες...και ευχήθου ο επόμενος να διαθέτει κοινή λογική και τσίπα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μάγκες της μπακκίρας ούλλοι σας...

Οι μισοί "είναι αρνιά" και οι άλλοι μισοί "εθνικόφρονες πατριώτες". Ότι πάθουμε μες τούντο τόπο εν λία μας.

Στις επόμενες εκλογές τα αρνιά θα γίνουν πατριώτες και οι πατριώτες αρνιά.

Οι πατριώτες ασχέτως του προεδρεύων της δημοκρατίας να παν να ρίξουν τους Τούρκους στην θάλασσα, αντί να παίζουν τους μάγκες στα οδοφράγματα. Αλλά είμαστε όλοι πρωταθλητές στην μαλακία.

Αρχισα να διερωτώμε αν τελικά οι Τούρκοι εν πιο πατριώτες που εμάς.

ο τολμων νικα είπε...

Πολλά μου αρέσκουν τα παιδαρέλια που πουλούν μούρη σε άλλους: Ρε αγοράκια, εστερηθήκετε τίποτε στη ζωή σας ή εφρόντιζεν πάντα η μάμμα σας; Στρατόν εκάμετε ή εκανόνισεν ο παπάς σας με τον ψυχίατρο της περιοχής; Τσιαι αν εκάμετε κάθε πόσον έρκετουν η μάμμα τσιαι έπαιρνε σας σπίτι να μεν πάθετε κανένα τραύμα μακρυά της; Πόσα εφκιορώνετε που την κάρτα του παπά όταν σας εσπούδαζεν, άμπα τσιαι στερηθεί το μωρόν; Πόσες άλλες επενδύσεις εκάμαν πέρκιμον τσιαι ξορτώσετε να παρπατάτε μόνοι σας;
Εγινήκετε εσείς ρε βουτηρόπαιδα πλάσματα να πουλάτε πατριωτισμό τσιαι να έσιετε κρίση;
Άτε κάμετε διάλειμμα να φάτε τα κορν-φλεηξ σας άμπα τσιαι κακοφανιστή η μάμμα.
Τσιαι τον κοράζινον που αναλάβετε να υπερασπίσετε, συνεχίστε, κάτι κορόιδα σαν εσάς γυρεύκουν τα οι τυχοδιώχτες.

Ανώνυμος είπε...

O πιο πάνω όπως εκαταλάβατε εν ένας ομονοιάτης που έχει τραύματα επειδή ενε τρώεν κορν φλέικς όπως τα άλλα παιδάκια διότι η μάμα του εσκληραγωγούσεν τον για να γίνει καλός στρατιώτης τζιαι να μεν την βασανίζει να του τα πέρνει...μάνα μου ρεεε

ο τολμων νικα είπε...

ενώ εσένα που 'σαι καλό μωρό,
η μάμμα βρίσκει σου τσιαι τα κοριτσάκια που θέλει η ίδια να κάμνεις παρέα, άμπα τσιαι εν τα καταφέρεις με καμμιάν κανονικήν κοπέλα τσιαι μείνουν τραύματα του μωρού της..ατε ώρα του φαριν-λακτέε,
να μεγαλώσεις και να γίνεις άντρας..ααχ.

Ανώνυμος είπε...

Αρέσκει μου άμα τσιμπάτε. Το πιο μεγάλο χάζι εν ότι δουλεύκετε με βάρδιες. Άτε ξαναδιαβάστε το άρθρο τωρά, είναι αξιόλογο,ρεσιτάλ ελληνικής γλώσσας, πνοή ελευθερίας τζιαι περαστικά σας. Είσαστε κουραστικοί, σχολάστε τζιαι κανεί.

ο τολμων νικα είπε...

να σου πώ κάτι ρε χαζοπούλιν, γύρεψε κανέναν καφενέν της γειτονιάς σου να εκτονώνεσαι που την καταπίεσην που σου κάμνει η μάμμα στη ζωή σου..

Ανώνυμος είπε...

Μαρίνος Μήτρου said...

Να πούμε του Παπασάββα να ποινικοποιήσει τα "blog" να πνάσετε ορισμένοι...
Ω, συγγνώμη, πρόλαβε να το κάνει ΚΑΙ αυτό η παρούσα κυβέρνηση!
ΑΛΟΠΩΣ ΕΝΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ... ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ 4 ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...

ο τολμων νικα είπε...

μπράβο Μαρίνο μου, είπες καλά το ποίημα σου πάλε, θα σε συγχαρεί ξανά ο αγωνιστής της δημοκρατίας φάκτορας Τσούκας..

Ταύρος είπε...

Ακόμα εδώ είμαστε? Τα εγκαίνεια έγιναν, με ή χωρίς τον τσούκκα, η βιβλιοθήκη λειτουργεί και αυτό είναι τα σημαντικό.

ο τολμων νικα είπε...

Άτε κανεί σας παιδαρέλια, συνεχίστε να γλείφετε τον καθηγητάκο σας να σας έσιει καλά τσιαι να σας δουλεύκει κανονικά με το φυσικό του αέριο για να βάλλει πόντους στην καριέρα του.

Ανώνυμος είπε...

Tsoukka exases...! Kati loukanikopittes...

Ανώνυμος είπε...

Φτήνια...

Ανώνυμος είπε...

Καιροσκοπισμός..ότι κατέστρεψε την Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Χάρη συγχαρητήρια για το εξαιρετικό σου άρθρο.Είμαστε πολύ περήφανοι για σένα.Συνέχισε να ξυπνάς εφησυχασμένες συνειδήσεις. Μαρία Παπά

Ανώνυμος είπε...

Αντιδράσεις τύπου τολμων νικα δείχνουν πόσο καίριο είναι το κείμενο!!

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί Κυπραίοι, η Ελλάδα ξέρετε γιατί έφτασε στα χάλια που έχει; Γιατί είχε πολλούς σαν τον Χριστόφια και ακόμη πιο πολλούς σαν μερικούς από εσάς.
Αναρωτηθείτε αν θα λέγατε τα ίδια αν ήταν ο αδελφός ή ο γιός σας στο Μαρί εκείνη τη μέρα.

να τα έβρεις εσού κωλόπαιδο είπε...

Ρε μαμμόθρεφτον κωλόπαιδο,αντί να βάλλεις άλλους σε τούντη θέση ε λαλείς καλλίττερα να ήσουν εσύ ο ίδιος; έβάλασσου τσιαι σέναν την πιππίλλα που έσιει Χριστόφια πόλα-σέλα; Για όσους που τυχόν περάσουν που δαμέ τσιαι έχουν κάποια δράμια περίτου νοημοσύνη που τούντο χαμένο( που οι ευτσιές του ας καταλήξουν πάνω του)ας σκεφτούν: Εννά ησυχάσουν ποτέ οι ψυσιές των θυμάτων όταν πάνω που τη δική τους δικαίωση μπαίνει ο φανατισμός που τους επήξαν μεσ' τα μυαλά π.χ. του προηγούμενου ανόητου; Τα μωρά ρε άχρηστε που τα αφήκαν να πολεμούν για ώρες να σβήσουν τα εκρηκτικά με το λάστιχο, τους πυροσβέστες που τους είπαν ότι επαίρναν φωτιά τα χόρτα, ΠΟΙΟΙ ρε ανόητε, ΠΟΙΟΙ ήταν οι άμεσα υπεύθυνοι να τους δκιώξουν πριν σκοτωθούν; Στρατό έκαμες;
(αμφιβάλλω, τσιαι αν έκαμες υποθέτω πως τσιαι που). Έπρεπε λοιπόν να ξέρεις ότι ο κατ'εξοχήν υπεύθυνος είναι πάντα ο ανώττερος σε ιεραρχία. Για αυτόν αδροπληρώνουνται οι αξιωματικοί στο στρατό, για να αντιδρούν σωστά, ωφέλιμα τσιαι να εφαρμόζουν όσα επληρώσαμεν εμείς να μαθουν, την ώρα που χρειάζεται. ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΚΡΟΥΖΑΝ ΓΙΑ 4-5 ΩΡΕΣ ΤΣΙΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΒΚΑΙΝΝΕΝ ΠΟΥ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑΝ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΚΡΟΥΖΑΝ ΤΑ ΧΟΡΤΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσούκα,
διάβασα το άρθρο σας εδώ και μέρες και ένιωσα μια βαθιά χαρά και ανακούφιση που υπάρχουν άνθρωποι σαν εσάς, άνθρωποι που όχι απλώς σκέφτονται αλλά που μπορούν να εξήγησουν τη σκέψη τους στους υπόλοιπους. Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε να θυμάστε και να ασχολήστε με το να θυμίζετε και εμάς.
Ψες κατάφερα να δω και την εκπομπή της ΝΕΤ όπου ήσαστε φιλοξενούμενος και αντιλήφθηκα πόσο καλός εκπαιδευτικός πρέπει να είστε.
Θέλω να ξέρετε ότι ο λόγος σας φτάνει στα αφτιά μας σαν νερό σε διψασμένη γη.
Λυπούμαι πάρα πολύ για τους συμπατριώτες μου που εκφράστηκαν όπως εκφράστηκαν χωρίς καν να έχουν διαβάσει το άρθρο,χωρίς να σας γνωρίζουν, χωρίς οι περισσότεροι να μπορούν να αντιληφθούν την έννοια της πολιτικής ευθύνης ή το λιγότερο τις έννοιες των ελληνικών που χρησιμοποιείτε.Το επίπεδο του λόγου τους δείχνει και το επίπεδο της σκέψης τους.
Σας ευχαριστώ ξανά και σας εκφράζω την απεριόριστη εκτίμησή μου.
ΕΜ

ο τολμων νικα είπε...

Κύριε Τσούκκα,
με τα συγχαρητήρια του κ. ΕΜ δεχτείτε παρακαλώ και τα δικά μου για την οξύτητα του μυαλού σας και την ικανότητα εντοπισμού εύφορου εδάφους για τις δικές σας επιδιώξεις, δηλ. ικανοποιητικό επίπεδο άγνοιας συνδιασμένης με φανατισμό καθώς και αρκετούς εθελοκουβαλητές των σχετικών λαβάρων. Εντοπίσατε ένα θέμα που θα μπορούσε σε αυτό το κλίμα να σας δώσει δημοσιότητα και πιθανούς πόντους στην καριέρα σας στο επόμενο πολιτικό σκηνικό που έχετε προβλέψει. Εξηγήστε βέβαια στους θαυμαστές σας τους λόγους που εγκαταλέιψατε τη δράση σας στη μητρόπολη που τόσο πολύ ανάγκη έχει τους ανθρώπους της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, καθώς επίσης για την απόλαυση των λαφύρων του συστήματος που έχετε φτύσει και που τώρα έχει επικεφαλής τον Χριστόφια ( διότι περί του όλου συστήματος από γενέσεως του πρόκειται). Συνάδουν οι απόψεις σας με την δεδομένη ένταξη σας- με το αζημίωτο-στο σύστημα;

Ανώνυμος είπε...

Eξακολουθώ να λυπούμαι πάρα πολύ για τους συμπατριώτες μου που εκφράστηκαν όπως εκφράστηκαν χωρίς καν να έχουν διαβάσει το άρθρο,χωρίς να σας γνωρίζουν, χωρίς οι περισσότεροι να μπορούν να αντιληφθούν την έννοια της πολιτικής ευθύνης ή το λιγότερο τις έννοιες των ελληνικών που χρησιμοποιείτε.Το επίπεδο του λόγου τους δείχνει και το επίπεδο της σκέψης τους.
κα ΕΜ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας
1. Όσοι διαφωνούν με το άρθρο δεν σημαίνει ότι ότι δεν το διάβασαν. Από που συμπεραίνεται αυτό; Μήπως όποιος το διαβάσει πρέπει να συμφωνεί;
2. Το άρθορ περιέχει μια μονόπλευρη άποψη η οποία φαίνεται (μόνο φαίνεται) να είναι σωστή: Ο Χριστόφιας διόρισε τον πολυβίου και του είπε (περίπου): Ό,τι πεις εσύ θα γίνει. Ο Πολυβίου έριξε όλη την ευθύνη στον Πρόεδρο κι αυτός υπαναχώρησε. Αυτό είναι το ζουμί.
3. Η άποψη του Τσούκκα είναι λάθος γιατί μετρά μόνο την εξωτερική επίπτωση που είχε η μη-παραίτηση Χριστόφια. Τι θα συνέβαινε αν ο Πρόεδρος έδινε παραίτηση; Και τι θα εξυπηρετούσε; Θα προχωρήσω στο κυριότερο: Τι εξυπηρετούσε τελικά ο Πολυβίου. Είναι το πόρισμα του απόλυτα αξιόπιστο; Μήπως ο ίδιος εκμεταλεύτηκε τη θέση του για να εξιλεωθεί για την άμετρη στάση του υποστηρίζοντας ότι για το μεγαλύτερο έγκλημα της ΄Ηλιος δεν φταίει κανείς παρά μόνο... οι πιλότοι; Μήπως η (ιερά) εξέταση στην οποία υποβλήθει ο Χριστόφιας ενώπιον της επιτροπής (θέτοντας μπροστά του τις φωτογραφίες των νεκρών - απαράδεκτη ψυχοπιεστική συμπεριφορά) δεν είχε να κάνει τίποτα με ίση μεταχείρηση; Μήπως ο Πολυβίου κράτησε μεροληπτική στάση; Μήπως το πόρισμα μπάζει νερά; Κανένας άλλος Προεδρος δεν θα ανεχόταν τέτοιο εξευτελισμό.
4. Κι όμως όλοι όσοι τον κατηγορούν παραβλέπουν αυτά και πολλά άλλα (οπως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη που καταγράφονται στο πόρισμα της αστυνομίας) και εκφράζουν ένα χωρίς προηγούμενο φανατισμό που υπογορεύεται εν τέλει από τα πολιτικά πιστεύω του κάθε ενός.
5. Γι αυτό ο Τσούκκας δεν ε΄ναι αξιόπιστος πρώτα απ όλα ως ακαδημακός.¨
6. Τέλος νιώθω ΄παράξενα ακούοντας "απο μηχανής θεούς". Η Κύπρος ίσως είναι η μοναδική χώρα στην οποία οι ακαδημαϊκοί αμείβονται τόσο καλά, τόσα πολλά και δεν έχουν να δείξουν τίποτε παραπάνω από ένα μπλόκ, κι ένα άρθρο σε λάιβ σταιλ περιοδικά και εφημερίδες.
6α. Σημειώνεται ότι ο Τσούκκας έχει ήδη ανέλθει όλες τις κλίμακες της δημόσιας υπηρεσίας. Θα συμφωνούσα ότι αν είχε άλλες προαγωγές να παίρνει (που δεν έχει)όχι μόνο θα πήγαινε αλλά θα φιλούσε το χέρι του Χριστόφια.

ο τολμων νικα είπε...

όσο για το κ. ΕΜ που εκφράζει τα αρνητικά του συναισθήματα για όσους συμπατριώτες του δεν συμμερίστηκαν τα δικά του για το μονόπρακτο θεατρικό, δεν αφήνει κανένα διάδρομο συζήτησης, αφού, εκτός από αφορισμούς,.. δε λέει απολύτως τίποτα! Το μόνο που μας τονίζει είναι την ανάγκη του να χειροκροτήσει και να λακεδιάσει. Τη χαρακτηριστική δηλ. θλιβερή αντίδραση του ατόμου που ασπάζεται το καθε τί που του φαίνεται ικανοποιητικό αντικατάστατο της δικής του συλλογιστικής ανεπάρκειας.

Ανώνυμος είπε...

αρέσκεις μου που ξεκινας σαν ανώνυμος που πρώτη φορά γράφεις και συμπληρώνεις σαν τολμων νικά!!! χαχαχα
αρέσκεις μου πολλά!!

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμε 1:04 Ο πιο πάνω ανώνυμος δεν είανι ο τολμών νικά σε διαβεβαιώ. Π΄ροσεξε το γράψμο και θα πιστείς.. Εσύ όμως ποιος είσαι που κάθεσαι μέχρι τις 1 για να παρακολουθείς τη συζήτηση;

Ανώνυμος είπε...

Ε τζιε hey ρε τολμών νικά/ανώνυμε/whatever που να μας βαλεις τζιε curfew ήντα ώραν να μπαίνουμε να γράφουμε πιον!!

Ανώνυμος είπε...

"το καθε τί που του φαίνεται ικανοποιητικό αντικατάστατο της δικής του συλλογιστικής ανεπάρκειας"
Θεϊκόν! Εσκέφτηκες το μόνος σου;

ο τολμων νικα είπε...

Καλή η κερκίδα σας παιδιά, για το δικό σας επίπεδο(μια και πολύς λόγος έγινε για επίπεδο) ουδέν πλέον σχόλιον, χωρκόν που φαίνεται κολαούζον ε θέλει. Να χαίρεστε τους οπαδούς σας κε Τσούκκα, για την ουσία του λόγου σας όμως καμμιά απάντηση. Πολύ περίεργο ένας ακαδημαικός να κάνει λάβαρο τις προσωπικές απόψεις (η εντονότητα των οποίων δείχνει το βαθμό υποκειμενισμού και τη σκοπιμότητα τους) ενός και μόνο ατόμου, χωρίς χρήση έστω κοινού διαλογισμού . Αυτό δείχνει ξεκάθαρα και τη δική σας σκοπιμότητα.
Η υποκειμενικότητα, το αλάθητο, το απόλυτο είναι έννοιες αποδεχτές στην ακαδημαική κοινότητα μήπως; Έχω την πεποίθηση ότι η πεμπτουσία του ακαδημαισμού είναι η διαλεχτική (που αντιπαρατίθεται εκ φύσεως στην προβολή του απόλυτου ως όργάνου αναζήτησης της αλήθειας). Για αυτό και το διαστολισμένο με ασυνήθιστη (αλλά προσεχτική) νεοελληνική λογίδριο σας, πιθανό να υποβοηθεί την προσπάθειά σας να οδηγήσετε το ήδη προκατειλημμένο κοινό στο οποίο απευθύνεστε στον εξ' αρχής στόχο, όμως αντικειμενικά σας ακυρώνει ως ακαδημαικό.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά καλό συνάδελφε!

Ανώνυμος είπε...

Aπό την κερκίδα μια τελευταία ερώτηση, όταν έγραψες αντικατάστατο εννοούσες υποκατάστατο;
Χαίρε κεχαριτωμένε τολμών!

Ανδρές Μάρκου είπε...

Θα ήθελα και γω, αν και προφανώς αργοπορημένα, να εκφράσω τον θαυμασμό και τα συγχαρητήρια μου όχι μόνο για τις καίριες και φιλελεύθερές σας σκέψεις αλλά κυρίως για το θάρρος και την παλλικαριά του να υποστηρίζεται αυτό που πιστεύεται έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.
Με εκτίμηση,
Ανδρέας Μάρκου

Ταύρος είπε...

Χαίρομαι πάντως την συζητηση στο μπλοκ. Αν πέτυχε κάτι ο κ. Τσούκκας αυτό είναι να γεμίσει το μπλοκ του με αναφορές. Αυτό είναι καλό λένε. Είναι όμως αρκετό;
Ο πιο ακριβοπληρωμένος μπλοκερ της Κύπρου (και της Ελλάδας) έγραψε ένα άρθρο γεματο πάθος για την "αλήθεια" και γεμάτο από την πολύ καλά πουλημένη λέξη "η Πόλις". Ωραία! Με ποιο περιεχόμενο; Εκτός από την βιτρίνα τι έχει να πεί; Ο Πολυβίου τζι ο Πολυβίου. Τίποτε άλλο. Καμιά κριτική σκέψη, κανένας αναθεωριτισμός.
Τι ευτέλεια θέε μου!

Ταύρος είπε...

@Ανδρέας πρόσξε τι λές! "Φιλελευθερες σκέψεις". Μα αυτές κατέστρεψαν την Ελλάδα. Ρώτα και τους (πραγματικούς) Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Οι κυπραίοι θέλουμεν πάντα να έχουμεν έναν που να δοξάζουμεν, να θαυμάζουμεν και έναν που να μισούμεν. Ως τζιαμαί φτάνει ο νούς μας. Διάφοροι επιτηδιοι το εκμεταλε'υονται και παρουσιάζονται σαν "τολμηροί" και "θαυμαστοί" σύγχρονοι "ήρωες". Εμείς (αυτοί) το χάβουν και τρέχουν από πίσω τους γλύφοντας και έρποντας.

Ανώνυμος είπε...

Το πιο πάνω ισχύει για οποιοδήποτε πολιτικό καθώς και για τον κάθε ενυπωσιομανή ακαδημαϊκό.

ο τολμων νικα είπε...

Ανώνυμε ελληνόφρων, εσύ που με την απέραντη και ζηλευτή ελληνόλαγνη γνώση σου ειρωνεύεσαι - ωιμέ- εμέ τον ταπεινό αναγράμματο και δυσλεξικό, με υπέρμετρο σεβασμό υποκλίνομαι στη θαυμαστή σου ελληνογραμματομάθεια: Επέτρεψε μου σοφέ, περήφανε αλλά και είρωνα γλωσσολάτρη, όπως σε συμβουλεψω σεμνά να ξαναελέξεις αν μπορείς την αστείρευτη φαιά ουσία του μυαλού σου, την περιλουζομένη με την γαρνιτούρα του φτηνού σαρκασμού. Μάθε λοιπόν ότι το υποκαταστάτο εξυπακούει ύπαρξη του πρωτογενούς, άρα και παράλληλη ενεργοποίηση. Αντικατάστατο αποκλείει πρωτογενή κατάσταση αφού έχει ήδη αντικατασταθεί.
(χαρακτηριστικό παράδειγμα για να το κατανοήσεις η δική σου ικανότητα διαλογισμού). Για περισσότερες διευκρινήσεις πάντα στη διάθεσή σου.

Ανώνυμος είπε...

Ε όι!!Ε όι!! Επήρε σου μια ολόκληρη μέρα να μου εξηγήσεις. Είχες δουλειές; Βρήκες καποιον να σου γράψει το κειμενάκι ή όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω εν η ώρα της βάρδιας σου;
Αεις τ΄αστεία, τωρά με τις περικοπές έκοψε σας και σας το προεδρικό;
Κύριε Τσούκα ελπίζω να διασκεδάζεις τους ηλίθιους διαλόγους μας. Να μη λυπάσαι όμως, έχουμε και ουσία όταν χρειάζεται.
Ανώνυμος Ελληνόφρων

ο τολμων νικα είπε...

Όπως κατάλαβες κε Τσούκκα οι οπαδοί σου στο μπλοκάκι σου χαίρουν άκρας νοητικής υγείας, δεν είναι φανατισμένοι, δεν εγκατέλειψαν την κερκίδα του Αποέλ για να κατασκηνώσουν στη δική σου και μας καθήλωσαν με την ανίκητη επειχηρηματολογία τους. Φαντάζομαι θα σε καταβάλλει ρίγος περηφάνειας που ανώνυμοι σαν τον προηγούμενο συνεχίζουν να επιχειρηματολογούν για λογαριασμό σου. Να σου ζήσουν!!

Ανώνυμος είπε...

Όπως κατάλαβες τολμών εκατάφερες να εκνευριστείς γιατί κανένας δεν σε λαμβάνει σοβαρά υπόψιν και σε έχουμε πιάσει στο ψητό. Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν κάνει διάλογο επιπέδου σε ένα Blog από τη στιγμή που κάποιοι σαν εσένα από την αρχή μπαίνουν μέσα για να ρίξουν λάσπη σε έναν άνθρωπο του ύψους του κ. Τσούκα. Αν θέλεις να συνεχίσεις να γράφεις δουλειά δική σου και κέφι σου από δω και μπρος όποιος έχει κέφι ας σε αναλάβει.
Υ.Γ Ο κ. Τσούκας δεν χρειάζεται κερκίδα και ούτε θα κάμουμε συναυλία για να τον σιουμαλίσουμεν. Είναι αξία που μόνος του.

Ανώνυμος είπε...

Στα Τσακίδια παλληκάρι της φακής, Καλαμαρά της δεκάρας, Δες το κατάντημα της χώρας σου και μετά να πουλάς πνευμα χίλιων πιθήκων.

Ανώνυμος είπε...

Ο εν λόγω κύριος Τσούκας φαίνεται κατάφερε να του δώσουν όλοι σημασία στη κύπρο. Εφόσον τον έδιωξαν απο την Ελλάδα σαν ανεπαρκή, βρήκε πρόσδφορο έδαφος να πουλά μούρη. Ο άνθρωπος σαν κλασσικός τεμπέλης αντί να συγκετρωθεί στα καθήκοντα του το έριξε στο 'μαγκιλίκι'

ο τολμων νικα είπε...

Ανώνυμε της κερκίδας, πόσο απαρητήρητος από σένα είμαι και ποός είναι ο εκνευρισμένος λόγω ανεπάρκειας φαίνεται από τη δική σου αντίδραση! Στο ψητό πιάνουν άνθρωποι που διαθέτουν εξυπνάδα, συγγνώμη, αλλά από ότι δείχνεις δε συγκαταλέγεσαι σε αυτή την κατηγορία ατόμων. Από που το συμπεραίνω; Απλά από το γεγονός ότι εδώ και μέρες με ακολουθάς και προσπαθώντας να΄απαντάς με το ιδιαίτερο σου τρόπο, αποκαλύπτεις το μεγαλείο του μυαλού σου (!) δίνοντας συνέχεια σε μια παράσταση-αποθέωση της ψηλής νοημοσύνης των κερκιδανθρώπων!

Ανώνυμος είπε...

Με λύπη μου ανακαλύπτω ότι η Κύπρος έχει πρόβλημα συγκρίσιμο με εκείνο της Ελλάδας μερικά χρόνια πριν.
Θλιβεροί χουβαρντάδες, χαρίζουν στον Χριστόφια το 20% του ΑΕΠ της Κύπρου που έγινε καπνός σε μια στιγμή, προσπερνούν τις αδικοζαμένες ζωές, ξεφτιλίζονται πρόθυμα για να υπηρετήσουν τον κουλοχέρη τιμονιέρη.
Ελπίζω ο Τσούκας να εκλαμβάνει το μένος των εργοδοτούμενων σχολιογράφων ως ιδιότυπη επαγγελματική ευσυνειδησία. Οι άνθρωποι φιλάνε το χέρι που τους ταϊζει (γιαυτό καλούν και τον Τσούκα να κάνει το ίδιο και να το βουλώσει).
Μακάρι να έδειχνε κι ο Πρόεδρος λίγη ευσυνειδησία και να ανελάμβανε τις ευθύνες του αντί να συμπεριφέρεται στη χώρα όπως ο τσιφλικάς στα χωράφια του.

στην υγειά σας κορόιδα είπε...

'Εχω διαβάσει αρκετά σχόλια από περιέργεια και μπαίνω στον πειρασμό να αφήσω ένα δικό μου: Εντοπίζω το φανατισμό που είναι ξεκάθαρος. Ανάγονται σε ήρωες κοινοί τυχοδιώχτες πολύ εύκολα- αυτό ήταν και είναι το εθνικό σπορ κάποιων- φτάνει να πετάξουν ένα σύνθημα που αρέσει. Ο συγκεκριμένος ακαδημαικός δεν έχει επιδείξει ΤΙΠΟΤΕ στην κυπριακή κοινωνία- πέραν από φλυαρίες σε άρθρα και μπλοκς-, αμείβεται σαν πριγκηπας από ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ βρισκόμενος στην ανώτερη κλίμακα(!),και ενώ στην Ελλάδα είχε επιταχτεί και εξευμένιζε τα αρπακτικά που ρήμαξαν την χώρα, στην Κύπρο αβασάνιστα κάποιοι τον κάνουν αυτόματα λάβαρο!!. Τώρα το ζουμί εκεί στέρεψε και πρέπει να δημιουργήσουμε άλλο εδώ, δεν είναι έτσι κ. Τσούκκα; Από ότι πληροφορούμαι, στην ακαδημαική κοινότητα χαίρεις άκρας ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ εκτίμησης. Και όμως οι οπαδοί που δημιούργησες με την πονηριά σου, αφού εντόπισες σωστά το γήπεδο που έπρεπε να παίξεις, σου καταλογίζουν επίπεδο! Επίπεδος, κορόιδα είναι ο νους σας. Αυτό κατάλαβε ο Τσούκκας και πολύ καλά κάνει και σας δουλέυει. Στη βλακεία σας θα κτίσει τη νέα του καριέρα! Στην υγειά σας λοιπόν!!

Ανώνυμος είπε...

@10:38 Αντιλαμβάνομαι τον πειρασμό της ξενηλασίας, ειδικά όταν ο αυθάδης "ξένος" μας θυμίζει τις ανεπάρκειές μας, αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς δεν το αντιλαμβάνεστε εσείς. Η Κύπρος ανήκει πλέον σε μια μεγάλη ένωση κρατών, αποκομίζει οφέλη από αυτό (και καλά κάνει) και οφείλει να γίνει κάτι παραπάνω από μήτινκ άσπονδων κουμπάρων που ξέρουν ο ένας τα άπλυτα του αλλουνού και τα επιστρατεύουν αναλόγως.
Κρίμα που επιλέγετε να συκοφαντείτε τον αγγελιοφόρο, αντί να εμβαθύνετε στο μήνυμα. Μέσα στο θυμό σας όμως, σας διέφυγε ότι ο Τσούκας δεν ζητάει τίποτε παραπάνω από το να σεβαστεί ο ΠτΔ το πόρισμα. Οπότε, για να ολοκληρώσετε, πείτε μας και τα άπλυτα του Πολυβίου. Πείτε μας γενικώς γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να μιλάει παρά για να λιβανίζει τον Χριστόφια. Κι ύστερα πεταχτείτε πάνω κάθιδρος και ευτυχής, και κραυγάστε "γκοοολ"!

allo kypros allo ellada (eutyxws) είπε...

@ Anwnymos 10:07

E oxi kai sygkrisimh h kypros me thn ellada! H Ellada den sygkrinetai me kamia xwra! prwta kai kyria den exei kthmatologio - o kathe enas ktizei opou thelei akoma kai oi papades.
Ta polla pleonasmat ths diakybernhshs papadopoulou dothikan gia na erthei nero sthn kypro me ploia. Jexases oti dipsousame. dothikan epishs gia na aujithoun estw kai kata kati oi xamhles syntajeis. exeis problhma me auto? kai akoma kati. ta filimena xeria kai tis katourimenes podies pou exei o kathe enas pisw tou (kyriws oi kyrioi kyrioi kathightes!!) den mporeis na tis jereis. halloo!

allo kypros allo ellada (eutyxws) είπε...

@ Anwnymos 10:07

E oxi kai sygkrisimh h kypros me thn ellada! H Ellada den sygkrinetai me kamia xwra! prwta kai kyria den exei kthmatologio - o kathe enas ktizei opou thelei akoma kai oi papades.
Ta polla pleonasmat ths diakybernhshs papadopoulou dothikan gia na erthei nero sthn kypro me ploia. Jexases oti dipsousame. dothikan epishs gia na aujithoun estw kai kata kati oi xamhles syntajeis. exeis problhma me auto? kai akoma kati. ta filimena xeria kai tis katourimenes podies pou exei o kathe enas pisw tou (kyriws oi kyrioi kyrioi kathightes!!) den mporeis na tis jereis. halloo!

Ανώνυμος είπε...

greeklish anony...mouse η Ελλάδα έχει κτηματολόγιο τζιε εσύ τζοιμάσαι
τα πλεονάσματα του +Παπαδόπουλου δόθηκαν από τον αχριστόφια στο μάστρε-Μιλτή να κτίσει. Ανάμεσα σε άλλα και το 3όροφο της κόρης του αΧριστόφια

ειστε ρατσιστες του κερατα, επιτίθεστε σε ενα ανθρωπο επειδή εν ελλαδίτης

Ανώνυμος είπε...

ρατσιστες του απατημένου αχριστόφια

στην υγειά σας κορόιδα είπε...

Μου αρέσει που καταλογίζονται εξ ιδίων τα αλλότρια! Κερκίδα ποιοι κάνουν εδώ; εκτός από "εύγε" και "μπράβο" καταφέρνετε να αρθρώσετε και τίποτε άλλο για το νέο σας είδωλο; Το προηγούμενο σας αντιλαμβάνομαι ήταν ο Πολυβίου, τώρα ΠΟΥ εξαφανίστηκε αυτός;(!)Μετά τον θρίαμβό του να αθωώσει την HELIOS που δολοφόνησε 121 άνθρωπους, ρίχνοντας αποκλειστικά και μόνο το φταίξιμο στους δύο ΝΕΚΡΟΥΣ πιλότους ( που πήγε η υπερευαισθησία του αρχιθεατρίνου για τους νεκρούς και τους συγγενείς τώρα;), τον έχετε για τα καλά κρύψει. Δεν βολεύει πια τα φανατισμένα μυαλουδάκια σας το είδωλο Πολυς και κατασκευάσατε νέο;; Μπραβο ρε δάσκαλε Τσούκκα, σε παραδέχομαι στο timing. Ξέρεις πότε πρέπει να κτυπάς και πως να δουλευεις τα κορόιδα!

Ανώνυμος είπε...

γεια σου anef oriwn.πάει καλά η gnomi ρε;

παϊδεγουέις, την HELIOS εν η νομική υπηρεσία του αχριστόφκια τζαι βασικά ο ξιδόντης ο παπασάββας που ήταν άχρηστοι τζιε εν εκαταφέραν να την καταδικάσουν. Δίκαιη δίκη όλοι δικαιούνται τζιε εν καθήκον των δικηγόρων να φροντίσουν γι αυτό.

στην υγειά σας κορόιδα είπε...

Η εποχή μάς κάνει να καταλάβουμε τι γινόταν το 55, το 63, το 74. Όλη η χαμούρα της εποχής με μια μάσκα στη μουτσούνα, πολλοί κατέληξαν κοινοί δολοφόνοι, αλλά στο τέλος αυτοανακυρήσσονταν αγωνιστές και ήρωες, λεκιάζοντας την υπόσταση των αγνών και έντιμων αγωνιστών. Τα παραπούλια τους σε νεα έκδοση!

Ανώνυμος είπε...

κάποιοι ετρώαν τζιε γλυκό καρυάκιν

Ανώνυμος είπε...

ενώ καποιοι πρόδιδαν αγωνιστες

Ανώνυμος είπε...

λαλω εχει ωρα να πιπιλισουμε το 74
χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

σιωπην φασιστες!!
αφηστε τους ρατσιστες να βρισουν λιο τον ελληνισμο τους ελλαδιτες.

ο τολμων νικα είπε...

Ανώνυμε από την κερκίδα σου βλέπεις κάπου τον Πόλυ; Ξέρεις τι κάνει; ΚΡΥΒΕΤΑΙ! Ξέρει γιατί; Διότι δεν είναι όλοι σαν εσένα, κάποιοι ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ και ξεχωρίζουν τους απατεώνες και τους άτιμους που μια ξεχνούν τη νομική τους υπόσταση και την άλλη κρύβονται πίσω από αυτή, ανάλογα με τη βρωμιά που έχουν στο νου τους. Ο ΠΟΛΥΣ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ HELIOS και εσύ ακόμα τον δοξάζεις! Όμως για τους επιτήδειους ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΛΑΚΕΣ!!

στην υγειά σας κορόιδα είπε...

Και για ελληνισμό εσύ να μη μιλάς αγράμματε! Το μόνο που ξέρεις από Ελλάδα είναι τες πουτάνες που σε έστειλε ο παπάς σου για να σε κάμει ¨Άντρα¨( τώρα εκατάλαβεν ότι έκαμεν τα μαμμούριν) τσιαί τα μπουζούκια που τα γεμώνουν πο κομπλεξικοί οι Κυπραίοι που θέλουν να λαλούν ότι εν Έλληνες! Τούτη εν η σχέση σου με την Ελλάδα, ρεπανάς είσαι, όι Έλληνας.

Ανώνυμος είπε...

είπε μας τζιε αγράμματους, πως σου φαίνεστε;Χαίρε ω χαίρε τέρας μορφώσεως.

παϊδεγουέις, again, ένα βουλευτή του akel που δεν άφηκε εμπορο για έμπορο ναρκωτικών που να μεν τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο, ξέρεις τον;

Ανώνυμος είπε...

ααα ξερω τζαι ενα παιδι καταδικασμενο που επούλεν ναρκωτικα τζι εξαπολύσαν τον με προεδρική χάρη. ξέρεις τον τζιε σου ρε;
ο παππούς του σάν να δούλευκε για τον αγριστοφκια, κατι ετσι.

γεια σου ρε anef μου παλε

Ανώνυμος είπε...

ξερω τζιε για ενα ισοβιτη, τον σ'αγαπαω_κοιτα. Τζείνον εν τον εξαπολυσαν η αλήθκεια, αμμά ήταν σαν το ξαπόλυτο ρε, έκαμνε χόλιττεϊς μες τες κλινικές ρε τζι επούλαν ναρκωτικά.

ο πρόεδρος σου είσχεν στα σχέρκα του επιστολή αλλά έπαιξεν πελλόν.εφαν την ο υπουργός, ο διευθυντής των φυλακών τζαι τα μπατσούθκια

Ανώνυμος είπε...

ενα σιδερενο που εκραεν ένα φορτηγό ναρκωτικά ξέρεις τον?
έδωκε του μείωση ποινής η δίκαιη κοινωνία, γαμώ την κοινωνία μου μέσα γαμώ

Ανώνυμος είπε...

έναν υπουργό κίκη που μας έφαε τα ριάλια μας με τη δημητρα ξέρεις τον??

Ανώνυμος είπε...

κατι ναρκωτικά που έκαμε εισαγωγή η αστυνομία τζι εχασεν τα στην αραδίππου άκουσες την κουβέντα?

Ανώνυμος είπε...

για τούτα ούλα φταιει ο πολης τζιε ο τσούκκας

Ανώνυμος είπε...

ρε τον κόσμο που εθκιώξετε που τη eurocypria τζαι πεινά κόμα τι θα τον κάμετε γαμω τον καπηλέ μου?
40 εκατομμύρια δώρο στες τράπεζες τζαι ο κόσμος στους δρόμους

στην υγειά σας κορόιδα είπε...

είσαι πολλά πληροφορημένος ρε, αμάν-αμάν, τσιαι εγιώ τόσην ώραν ενόμιζα πως ήσουν σκέττος γάρος!

Ανώνυμος είπε...

ξέρεις ποιο λαμόγιο έφαε στην υπόθεση με τον αποτεφρωτήρα του νοσοκομείου λευκωσίας?

Ανώνυμος είπε...

είμαι πληροφορημένος γααααααρος. σαν εσενα καλό;

Ανώνυμος είπε...

ρε παρέα, το κτηματολόγιο Αμμοχώστου ποιος το κτίζει?/ ποιός ντεβέλοππερ? γιατί εν επήραν προσφορές?

στην υγειά σας κορόιδα είπε...

ου γαμώ το, εππέσαμεν πά σε φάκτορα. Ατε παίχτη μου, βάρτου πίεσην!

Ανώνυμος είπε...

ρέξε που κανένα νοσοκομείο ρε φάσο μου. 10 ευρώ η επίσκεψη. ε καλό, εν μούχτιν?? δίκαιη κοινωνία!! εν κραείς, ψοφάς!!

Ανώνυμος είπε...

Εις υγείαν ρε καμηλούθκια του Τσούκκα. Έτσι γλύψιμον που του εσύρετε τούντες μέρες εννα μεν ιστεγνώσει ούτε ως τον άλλο σιειμώναν. Κορόιδα.

allo kypros allo ellada (eutyxws) είπε...

Fobero! pou eppesamen! apolamvanw to pantws. O typos o anwnymos prepei na einai megalos ellhnaras. den sygkrateitai. Pantws ekfrazei apolyta to epipedo twn pisteuw tou. :-) (kai twn afentikwn tou)

allo kypros klp είπε...

@ Anwnyme

Sorry gia ta greeklish re! Exw epikoinvnia me kati panephsthmia kai kebtra ejousias sto ejwteriko gia kati douleies stathgikhs kai organwshs kai ejoikwnomishs kai sfagiasou twn ergazomenwn klp kai grafw egglezika kai varkoume na allasw plhktrologio. Ekatalaves oja na sou to pw pio liana?

allo kypros klp είπε...

@ Anwnyme

Sorry gia ta greeklish re! Exw epikoinvnia me kati panephsthmia kai kebtra ejousias sto ejwteriko gia kati douleies stathgikhs kai organwshs kai ejoikwnomishs kai sfagiasou twn ergazomenwn klp kai grafw egglezika kai varkoume na allasw plhktrologio. Ekatalaves oja na sou to pw pio liana?

Ανώνυμος είπε...

ρε κοπέγια, πιάστε τελέχωνο στο ΡΙΚ να πείτε κανένα λον καλό για τη κεβέρνηση τζι ο φτωχός ο Σταύρος ο Ευαγόρου έκοψεν μέσα.
Πιάννει ο κόσμος που ΠΕΙΝΑ, οι ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ τζιε καταρκούνται τον αχριστόφκια που τους έκοψεν τα ριάλια τους.

ps.όσο για το επίπεδο μου, εγιώ εν σας έβρισα ΡΕ. αν σας πειράζει η αλήθκεια, ξύδι

please help me είπε...

hello kopelia, I need to get lessons stratigiki k organisation k aggourologia. Do u systinete some good teacher?? Haa??

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεχε πως μηλάς για τον κο Τσούκκα.
έχουμαι ενα σωστό ακαδημαηκό και εσύ τον ειρωνεύεσε σκουλίκι. Ακου-ακου τον αμπάλατο. Aggourology ημησιημου.
Αγγουρολογία δηλ!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλούνται οι οπαδοί του απατημένου αΓριστόφκια να φέρουν την είσπραξη να πλερώσουμε το ρεύμα.
Χεκιου

Ανώνυμος είπε...

καμηλουθκια του Τσούκκα, bye-bye σας, σιερετίσματα στον καμηλάρη σας. μεν πολλο-ποτινάσσεστε να μπόρει σας καβαλλιτσιεύκει όπως χέλει.

Ανώνυμος είπε...

ρε έμμισθε, overtime?

Ανώνυμος είπε...

κάποιοι σκολάνουν το πρωί διότι δουλεύκουν νύχτα για να ζήσουν ρε μαμμόθρευτο. ρώτα τh μάμμη σου να σου εξηγήσει. Εσού; ελείψαν σου τα πποκετ μάνυ τσιαι έφηκες τους άλλους βούτυρους στο κλαπ τσιαι ήρτες χόουμ; ( της μάμμυς;)

Ανώνυμος είπε...

όι ρε είμαι πολιτικός πρόσφυγας. Κάθουμαι τζιε πκιερώνει με ο αΓριστόφκιας. Δούλεψε εσού το θύμα να πκιάσω εγιώ τσιεκκούι

Ανώνυμος είπε...

Ratsismos?? Prosexe! Alloi einai pou katalambanoun tis theseis twn kypriwn oxi autoi pou douleoun se mantres.

Ανώνυμος είπε...

Η γλώσσα που γράφεις είναι η μετα-εκπαιδευτικής απορρύθμισης αΓριστόφκια νεοκυπριακή;

Ανώνυμος είπε...

Τσουκα είσαι ένα σκουλίκη καλαμαρίστικο. Τεμπέλη γιατί δεν πάεις στη Χώρα σου να κάνεις τον Εξυπνοβλακα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε χαζοβκιόλικο βουτυρόπαιδο που το παίζεις έξυπνος, τωρά τάχα εν εκεταλάβαμεν ότι οι ξιτιμασιές για τον Τσούκκα ε δικές σου; Έλειψες σου το σάλιο που το γλύψιμον που του έσυρνες μιαν εβτομάν τσιαι εγύρισες το στες ξυτιμασιές; Οη ρε μα είσαι πολλά έξυπνος, να σε σιέρεται η μάμμη σου.

Ανώνυμος είπε...

έπλυννα σε τζι επόσφιξα σε 40 παρά μίαν, έχω ανάγκη να γράψω τούντες πελλάρες θαρκέσαι?

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος

Είναι σημαντικό όμως ότι τα greeklish "ορθογραφικά" είναι πιο σωστά από τα δικά σου "ελληνικά". Είσαι τίποτε του ίνγκλις σκουλ; :-)

Ανώνυμος είπε...

ίνκλις σκουλ;
μάλλον türk okulu

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΒΟΥΤΥΡΕ, ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΛΑΝΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

εγκω τουρκο εποικο απο ανατολία.
εν καταλαβει γκιατί γκιαούρι ξιτιμαζει χριστοφκια-εφεντη.

χριστοφια-εφεντη καλο πολλα. εβαλε προταση ερτει μείνει τουρκο έποικο κυπρο. εβαλε προταση τούρκο έρκεται ελευθερα κυπρο φαι, πιει, ανοιξει επιχειριση, ντουλεψει, κατοικισει.

δοξα αλλαχ χριστοφια εφεντη εχει παντα καλα. αλλο μια πενταετια σικκι μεν ολαν. λυσει ούλλα προβληματα τοπος.

εχει προβλημα εν λυεται? ανατινάξει το!!

Ανώνυμος είπε...

enne tourkop epoiko pou anatolia pou se re
eisai shillombastardo pou to amemavroyerefke.
asshoyle.

Ανώνυμος είπε...

όχι αντερφέ μου που ίντιο πατέρα [παντέρα γριστόφκια] αλήντεια λαλεί σου. εγκώ ανατολία έρκομαι και στο κορφή κανέλα.
γκράφω σου που το πανάκριβος κομπούτερ μου, έπιασε με τσεκκούι συλιτζιώτης, ο αλλάχ να τον έσχει καλά!! μόνο πιλάφι τρωει!!

Ανώνυμος είπε...

«ο κυπριακός λαός μας και οι επόμενες γενιές αξίζουν κάτι καλύτερο, αξίζουν περισσότερη δημοκρατία και περισσότερη λογοδοσία, είναι μια μεγάλη ευκαιρία μέσα από τη θλίψη και τα γεγονότα του καλοκαιριού, να στήσουμε κάτι εντελώς καινούργιο, πιο υγιές και πιο σύγχρονο»
- Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κύπρου

Παιδεία χωρίς αγωγή είπε...

Ο Χριστοφίδης ζήλεψε τη δόξα του Τσούκκα..! (Αλλά την έπαθε)

GAROI DIHA NOURO είπε...

Ate Tsoukkouthkia mou, apou xapolisei ti miallitteri tsioftan kardizei.
Giati oi? afou egemvsamen koroida pou valloun farran se opion garon agganisei!!
GARRRR GRR, katw i hounta tou Hristofia!AOUOUOU!
DOXASTE ME MELAKES!!!
EN AKOUSETE INTA POU EIPA??

Ανώνυμος είπε...

Τι έπαθε ακριβώς ο πρύτανης; Μαλλον ο Χριστοφιας έπαθε, παρόλο που ήταν από πριν πειραγμένος...
Πάντως ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω, και στο οποίο έχει δίκαιο ο χριστοφιας, γιατί τον προσκαλούν; Ας τον αφήσουν ήσυχο στη μικρότητά του...Τι του βάζουν δύσκολα;

Ανώνυμος είπε...

πω πω ξινίλες...
αφρόζα παιδάκια της Εζεκία
καλορούφητο το πανεπιστήμιο :)

Ανώνυμος είπε...

Peee efantes tziai i omonoia!! klaman o laos! Ti kakaouskia re pedi mou!

Παιδεία χωρίς αγωγή είπε...

Η μικρότητα είναι χαρακτηριστικό του χριστοφίδη και όχι του χριστόφια. Δεν τον ακουσα ποτε να μιλα για την παγκοσμια κριση ούτε μαλλον για την κυπριακη. Τον άκουσα μια φορά να λέει στο ρικ ότι δεν χρειαζόμαστε... αυτοκινητοδρόμους.
Ακόμα ένας Α16 επαναστάτης. Αρκόκαττος που νομίζει ότι έχει babyface. Κόμπλεξ;;

γάροι δίχα νούρον είπε...

ηβρετε αλλο γάρο να σςα δουλευκει ρε χαντούθκια; 'Ετσι χάννους γυρεύκουν τους!!!

Ανώνυμος είπε...

ε καλά σιορ παραπάνω δημοκρατία ζήτησε ο χριστοφίδης. Ηντα εθίχτικεν ο πουρεκκομονοιάτης και οι οπαδοί του??

Ανώνυμος είπε...

ατσσσσ εκαψεν :)))

Ανώνυμος είπε...

κανεί ρε κανεί, κάθε φορά που ένας πρόεδρος ανατινάσσει ένα σταθμό εννά παραιτείται; πρίχτιες φασίστες δεξιοί εοκαβητατζίες πραξικοπηματίες

Ανώνυμος είπε...

Σκάστε ρε γάροι. ΣΕΒΑΣΜΟ στον θεσμό-Πρόεδρο. ΑΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

σόρυς πρόεδρε μεν λάμνεις, προχώρα, εμείς θέλουμε σε!!! Εν παίζει με ο Λαζόπουλος τωρά, αν φύεις τζεσού τι εννά κάμουμεν??

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙΣ. ΜΠΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Τσούκα γιατί είσαι στη Κύπρο και όχι στη ελλάδα. Μηπως τελικά είσαι περιορισμένης ευθύνης Κοπρίτης. Ενας κλασσικός τυπάς του κερατά είσαι και τίποτα άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Τσούκα γιατί είσαι στη Κύπρο και όχι στη ελλάδα. Μηπως τελικά είσαι περιορισμένης ευθύνης Κοπρίτης. Ενας κλασσικός τυπάς του κερατά είσαι και τίποτα άλλο.

garoi diha nouron είπε...

ρε χαζουιν ανωνυμε, μονος σου ρωτας απαντας, εγεμωσες το μπλοκ του αδρώπου τσιόφτες. Μα εν τουτοι οι υποστηριχτές σου κε Τσουκκα; Ατε κλείσε το μαχαζί νε πασιν έσσω τους, θέλεις τσι' άλλα να ακούσεις που τούντους παλαβούς;

Ανώνυμος είπε...

Anorthwtikon
Komman
Ergatopaterwn
Ratsistwn
Laoplanwn

AKERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRL
na zisete koummounia ratsistes

garoi diha nouron είπε...

οξά άρεσε σου το γλείψιμον τους γάρους; ΑΑΑΑΑΑΑ...τούτον εν το εσκέφτηκα!!!

Ανώνυμος είπε...

οι αριστεροι λαλει, πατριδαν εχουν το μελλον, τον πλανητη. ουλλοι εν αδερκια τους. εεε ουλλοι πλην των ελλαδιτων, ειδικα αμα εν προσκυνουν τον βλακα
χαχαχα
αριστεροι του κωλου
ρατσιστες του κερατα

Ανώνυμος είπε...

οι αριστεροι λαλει, πατριδαν εχουν το μελλον, τον πλανητη. ουλλοι εν αδερκια τους. εεε ουλλοι πλην των ελλαδιτων, ειδικα αμα εν προσκυνουν τον βλακα
χαχαχα
αριστεροι του κωλου
ρατσιστες του κερατα

Ανώνυμος είπε...

Μίλησε και η χρυσή αυγή για ρατσισμό. Εσυ ανώνυμε δεν είσαι απ αυτους που σήμερα διαδηλώνουν έξω από την ομόνοια και το ΄συνταγμα αλλά απο αυτούς που την πέρνουν στους τραπεζίτες μέσα στην βουλή;
Είσαι απ αυτούς που γλύφουν τους καλαμάραες που έρχονται στην κύπρο για να αρπάξουν την καλή με φούμαρα και όχι με τις χιλιάδες εργαζόμενους ελλαδίτες στην κύπρο που εργάζονται για 600- 700 3υρώ το μήνα.
Εκτός κι αν είσαι ο ίδιος ο τσούκκας!!..

Ανώνυμος είπε...

Εννα σπάσετε που δεν σας απαντά ο Τσούκας. Έννα τσακρίσετε!! Μιλάτε μαζί μας τζιαι βρίζετε τον άνθρωπο. Άνθρωπος που έχει έτσι επίπεδο θα κατεβεί στο δικό μας.
Παρεπιπτόντως ένας εν ο γάρος στην Κύπρο. Έχει και νούρο, κόκκινο ,αλλά χώνει τον,σαν το άβατταρ ένα πράμα!Μιλά πάρα πολλά καλά αγγλικά τζιαι ανατυνάσσει σταθμούς με την αδιαφορία, τη βλακεία και την αφέλειά του. Έχει και μια αυλή από κοθώνια να τον υπερασπίζουν. Τόσα πλάσματα που αξίζουν στο ΑΚΕΛ παν ούλλα θύματα της ανάγκης του κόμματος νάναι αλάνθαστο. Όπως τζιαι στο ΔΗΣΥ τωρά. Τόσα πλασματα ,έννα βάλει υποψηφιότητα ο πιο ασυμπάθητος...Μπορεί ναν καλύτερα όμως να έχουμεν έναν κακό παρά ένα βλάκα..Σκεφτείτε το γίνεται.

γάροι δίχα νούρον είπε...

μπράβο ρε Τσούκκα, οι παλαβοί σου ε σε εγκαταλείπουν..έτσι γήπεδον που ήβρες να παίξεις, ποιός σου το ελάλεν; Στην Ελλάδα ήσουν έναν γλειφτρόνιν των κροκόδειλων που ήπιαν το γαίμαν του κόσμου, στην Κύπρο εγίνηκες ο άγιος των καθυστερημένων. Μεγάλη η χάρη σου!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ πρέπει να είσαι εξώγαμος γιος του! Γαρούιν με νούρον! Αβατταρούιν

γάροι δίχα νούρον είπε...

Είδες; επολοήθηκεν ο πρώτος καθυστερημένος μανι-μανι..

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ Ο ΤΣΟΥΚΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ. ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΝΗΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑ ΠΝΕΥΜΑ Ο ΚΑΛΑΜΑΡΟΣ, Ο ΒΡΩΜΙΣΜΕΝΟΣ. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΛΙΟ ΤΟΜΑΡΟ, ΒΡΩΜΟΚΟΠΡΙΤΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. ΤΟ iq σου ειναι πολυ περιορισμενο μονο μπλα μπλα ΕΙΣΑΙ Βρωμόσκυλε.

Ανώνυμος είπε...

ρε κοπέγια, μα είπεν του την τζιε ο Χατζηρούσσος των μαρωνιτών σήμερα??
αχαχαχαχαχαχα
επήραν τον ούλλοι είδηση το γρουστόφκια
αχαχαχαχαχαχα
«Όταν προκαλούμαι», είπε «θα απαντώ. Θα πάψω πλέον να σιωπώ.
απάντα ρε απάντα, απάντα να γελούμε
αχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Ρε ανώνυμε είπε σου η μάνα σου ότι είσαι έξυπνος τσιαι επίστεψες της;
Ξιτίμαζε όσο θέλεις τον Τσούκκα , άλλα να έσιεις τα αρχίδια να λάλεις ότι είσαι ο ίδιος γάρος που τον έγλειφες 6 μέρες συνέχεια..που ννα το παίξεις τσιαι προβοκάτορας, άχρηστε.

Ανώνυμος είπε...

ρε χριστόφια, σκέφτου πόσο χριστόφιας είσαι που βρίζουν οι δικοί σου τον Τσούκκα (αν μεν είσαι εσύ ο ίδιος απλά για να φκάλεις το κάχρι σου) τζιε επιμένεις ότι είμαι εγώ τζιε κάμνω το για προβοκάτσια.
α ρε χριστόφια, ρε χριστόφια
μα πόσο χριστόφιας είσαι τελικά??

Ανώνυμος είπε...

Kala ta eipe o xristofias. As mas poun tis idees tous gia thn pathologia ths krishs gia thn pagkosmia tajh kai atajia pou epikratei kai tote as doume. Gia poia dhmokratia mila o prytanhs? gia thn eyrwpaikh pou gdernei tous anthropous gia thn amerikanikh pou zei apo ton polemo h apo thn ellhnikh ths diafthoras?
Den exoun idees...mono misthous...

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΚΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ. ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ, ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ. ΣΚΑΤΑΣ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΕς ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ¨,ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΟΥΛΑΡΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

re teleytaie anonyme?
allakse to TSOYKKA me to XRISTOFKIA jai eisai kentro :D

Ανώνυμος είπε...

Ρε Τσούκα πρέπει να σε τρώει πολύ ο κώλος σου. Μήπως τελικά γυρεύκεις τίποτα άλλο καιείσαι ντροπαλή. Έλα ο Αρχικαλόγερος σε γυρεύει καθώς και κάτι άλλα Καλογεράκια για να κάνετε πάρτυ Ελλήνων Χριστιανών.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 210   Νεότερο› Νεότερο»