Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Οι «κολλητοί» είναι πάντα προτιμότεροι!


Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε κανέναν ειδικό, το βλέπουμε μόνοι μας: ποιο είναι το πιο πιεστικό πρόβλημα της χώρας σήμερα; Μα, φυσικά, η χρεοκοπία της: το γεγονός ότι, χωρίς διεθνή δανεισμό, η Ελλάδα θα είχε ήδη κηρύξει στάση πληρωμών• ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους επαρκούν για δύο μήνες το πολύ!

Τι πρέπει να γίνει, λοιπόν; Μα, φυσικά, μεταξύ άλλων, να αυξηθούν επειγόντως τα δημόσια έσοδα. Πως; Με διάφορους τρόπους, από τους οποίους ο πλέον οικονομικά αποτελεσματικός και ηθικά ορθός είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ότι η φοροδιαφυγή συνιστά ένα μείζον πρόβλημα, σε σημείο που έχουμε γίνει διεθνώς καταγέλαστοι, είναι ευρύτατα γνωστό. Πιστοποιείται, επίσης, από πληθώρα μελετών. Ενδεικτικά: σε πρόσφατη μελέτη καθηγητών του Πανεπιστημίου του Σικάγου, η φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών το 2009 υπολογίζεται στα 28 δισ. ευρώ. Αν τα εισοδήματα αυτά φορολογούνταν, θα απέφεραν 11,2 δισ. δημόσια έσοδα, αρκετά για να καλύψουν περίπου το 1/3 του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2009 ή το μισό του 2008!

Παρόμοια είναι η κατάσταση στην είσπραξη του ΦΠΑ. Η Ελλάδα έχει την μικρότερη αποδοτικότητα στη είσπραξη ΦΠΑ στην ΕΕ και τη δεύτερη μικρότερη στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Κομισιόν, η Ελλάδα εισέπραξε μόνο το 37% του οφειλόμενου ΦΠΑ το 2010! Μελέτη του ΟΟΣΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, «αν η Ελλάδα μπορούσε να εισπράξει τον ΦΠΑ, τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης και τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων με την ίδια αποδοτικότητα όπως άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, αυτό θα αύξανε τα φορολογικά της έσοδα κατά περίπου 4,75% του ΑΕΠ ετησίως».

Με αυτά τα δεδομένα, τι πρέπει να κάνουμε; Να ενισχύσουμε, φυσικά, τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, τόσο με ανθρώπινους όσο και με υλικούς πόρους. Αυτό που κάνει τη διαφορά, όμως, σε έναν οργανισμό δεν είναι τόσο οι πόροι καθαυτοί όσο η αξιοποίησή τους. Πώς; Με την άσκηση σύγχρονης επαγγελματικής διοίκησης. Μόνο μια καλά οργανωμένη και επαγγελματικά διοικούμενη δημόσια υπηρεσία μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο έργο της και να παράξει αποτελέσματα με διάρκεια.

Συμβαίνει αυτό; Κρίνετε μόνοι σας. Ας πάρουμε το ΣΔΟΕ, τον σημαντικότερο μηχανισμό για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος και της φοροδιαφυγής. Δείτε πως διοικείται το ΣΔΟΕ – για την ακρίβεια, πως επιλέγεται ο εκάστοτε ηγέτης του.

Ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ είναι ο κ. Στ. Στασινόπουλος. Ποιά είναι τα προσόντα του; Μέχρι πρότινος ήταν προϊστάμενος στη ΔΟΥ Μεσσήνης, διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καλαμάτας και, παλαιότερα, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κ. Σαμαρά στη Μεσσηνία. Ας πάμε πιο πίσω, για να αποκτήσουμε μια πληρέστερη εικόνα του φαινομένου. Από το 1997, έτος λειτουργίας του ΣΔΟΕ, επικεφαλής του διετέλεσαν, μεταξύ άλλων, οι εξής: ο κ. Γ. Κανελλόπουλος, στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ• ο κ. Δ. Μπατζελής, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αδελφός της πρώην υπουργού κ. Κ. Μπατζελή• ο κ. Σπ. Κλαδάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, και προσωπικός φίλος του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή• ο κ. Γ. Καπελέρης, πρώην πρόεδρος της ΠΑΣΚΕ Οικονομολόγων και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί; Είναι είτε κομματάνθρωποι, είτε «κολλητοί» ισχυρών πολιτικών προσώπων, είτε και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση, προέρχονται από φατρίες (κομματικές, συνδικαλιστικές, προσωποπαγείς κλίκες, ή δίκτυα εντοπιότητας), διαπλέκονται με κομματικές εξουσίες, δεν διαθέτουν πολιτική ανεξαρτησία από την εκάστοτε κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, δεν διαθέτουν τη «νομιμοποίηση της διαδικασίας», αφού δεν επελέγησαν με ανοιχτές, αξιοκρατικές διαδικασίες.

Γιατί να εμπιστευθούμε το νέο επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι θα ενεργήσει ανεξάρτητα από τυχόν μεροληπτικές εντολές του πολιτικού προστάτη του, σε ότι αφορά λ.χ. στην έρευνα 1000 πολιτικών προσώπων, τα οποία ελέγχονται από την υπηρεσία του για πιθανό παράνομο πλουτισμό; Γιατί να πιστέψουμε ότι το ΣΔΟΕ πράγματι ερευνά (από το 2008!) την ανεξακρίβωτη προέλευση των 5,2 εκατομμυρίων ευρώ του εκδότη κ. Θ. Αναστασιάδη, όπως κατήγγειλε στη Βουλή η κ. Μπακογιάννη το 2010; Πώς να πιστέψουμε ότι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ θα θέσει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της υπηρεσίας του και όχι αυτό του πολιτικού εντολοδότη του;

Όσο ικανός κι αν είναι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, στο μέτρο που σημείο αναφοράς του είναι κομματικά κέντρα αποφάσεων, το έργο του θα υπονομεύεται από την έλλειψη εμπιστοσύνης. Ιδού, λοιπόν, το ελλαδικό μετα-πρόβλημα ξανά: η αναπαραγωγή της έλλειψη εμπιστοσύνης στους θεσμούς. Όσο οι θεσμοί του κράτους στελεχώνονται με κομματοκρατικό τρόπο, τόσο το έργο τους θα καθίσταται αντικείμενο κομματικής διαμάχης, άρα θα αμφισβητείται. Θα αποδυναμώνεται, συνεπώς, τόσο η παραγωγή έργου όσο και η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτό.

Και κάτι τελευταίο. Ο νέος επικεφαλής του ΣΔΟΕ αντικατέστησε έναν αποδεδειγμένα ικανό δημόσιο λειτουργό, τον πρώην αντεισαγγελέα Εφετών κ. Διώτη. Ο κ. Διώτης έχαιρε γενικής εκτίμησης, επέδειξε ζήλο και επιτυχίες στη δουλειά του, και, με την εισαγγελική του ιδιότητα, ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλλε τα μέγιστα στη δίωξη της τρομοκρατίας. Ένας τέτοιος άξιος (και ανεξάρτητος) λειτουργός κρίθηκε ότι έπρεπε να αντικατασταθεί, τη στιγμή που η χώρα απεγνωσμένα αναζητεί έσοδα!

Οι πολιτικάντηδες δεν θέλουν θεσμικά αντίβαρα, τους είναι ενοχλητικά. Οι ιστορικοί εθισμοί τους είναι τέτοιοι που εμπιστεύονται μόνο τους «κολλητούς» τους, αποδυναμώνοντας έτσι τους θεσμούς και τις αξίες που τους συνέχουν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι το σύγχρονο κράτος είναι μια πολύ σύνθετη υπόθεση για να διοικηθεί αποτελεσματικά από παρέες. Παρά τη χρεοκοπία της, η Ελλάδα του 21ου αιώνα δυσκολεύεται να απαλλαγεί από τη μετα-οθωμανική κληρονομιά της…

9 σχόλια:

Yiannis Gabriel είπε...

Εξαιρετικό άρθρο. Αν και οι δημοσιογράφοι έκαναν την δουλειά τους με τέτοια οξυδέρκεια και αμεροληψία, ίσως να μην είχαμε φθάσει ως εδώ που φθάσαμε.

Gklavopoulos Evangelos είπε...

κ. Τσούκα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.Αν ο ΓΑΠ διέλυσε την πατρίδα μας ο ΣΑΜ θα την ερημοποιήσει.

Gklavopoulos Evangelos είπε...

κ. Τσούκα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.Αν ο ΓΑΠ διέλυσε την πατρίδα μας ο ΣΑΜ θα την ερημοποιήσει ακριβώς γιατί δεν είναι ΗΓΕΤΕΣ αλλά ηγεμονίσκοι δέσμιοι της (και κομματικής) νοοτροπίας μ ετην οποία χαλουχήθηκαν: ο ΓΑΠ θεωρώντας όλους τους Έλληνες τεμπέληδες (για αυτό και είχε μία κουστοδία ΜΟΝΟ ΞΈΝΩΝ συμβούλων και δεν επιστεύονταν κανέναν Έλληνα) ο δε ΣΑΜ εμπιστεύεται προφανώς ΜΌΝΟ του κομματικούς του και πόσ μάλλον αν είναι και από το ίδιο μέρος. Κοινό χαρακτηρισιτκό τους : ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΟΥΛΈΨΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΨΩΜΊ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ. Και όλα αυτά τα επικοινωνιακής φύσεως τερτίπια (π.χ. Ο ΓΑΠ στο ΙΚΑ, ο ΣΑΜ στην Ομόνοια κ.λπ.) δεν περνάνε πλέον στην μπανανία. Επιπρόσθετα το μεγάλο ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής : ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΩΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ και όχι το ερώτημα: ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΩΣ ΕΔΩ?

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα διδάξει το φθινόπωρο στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ως επισκέπτης καθηγητής "διαχείριση κρίσεων".

Επειδή μου είναι δύσκολο να το εξηγήσω αλλιώς, το συνδύασα με τον τίτλο του άρθρου: Οι κολλητοί είναι πάντα προτιμότεροι.

Petronius είπε...

@Anonymous 7 September 2012 11:57

"those who can't do, teach"...

Ανώνυμος είπε...

@ Anonymous 7 September 2012 11:57,
@ Petronius 7 September 2012 15:08

Ίσως κάνετε εσφαλμένη ανάγνωση της είδησης. Εγώ καταλαβαίνω ότι ο ΓΑΠ θα διδάξει "πώς να οδηγήσετε μια χώρα σε κρίση". Επομένως, είναι ο πλέον κατάλληλος για την διάλεξη...

De Fote είπε...

ΑΡΠΑΞΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΕ ΝΑ΄ΧΕΙΣ.
Η παροιμία τα λέει όλα. Δε νομίζω άλλος λαός να έχει τέτοια παροιμία.
Ο Τσοχατζόπουλος και ο Μητροπολίτης Αττικής με το 1.5 εκατ. ευρώ κατάθεση την εφήρμοσαν κατά γράμμα. Ο πρώτος είναι το πολιτικό παράδειγμα, ο δεύτερος το εκκλησιαστικό. Δέκα εκατομμύρια Τσοχατζομητροπολίτες. Οι πολιτικοί είναι και αυτοί μητροπολίτες διότι χάνουν την εξουσία τους μόνο όταν πεθάνουν. Στην οικογένεια Μητσοτάκη είναι όλοι τους πολιτικοί μητροπολίτες. Από τον παππού στον εγγονό όλοι συντηρούνται από το κράτος (ούτε στα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα δε συνέβαινε αυτό). Τα παραπάνω είναι διαπιστώσεις, το γιατί είναι το ζητούμενο. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν και θα συμβαίνουν? Γιατί δεν υπάρχει αξιοκρατία? μα πώς να υπάρξει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ όταν οι αμόρφωτοι ψαράδες της Τιβεριάδας φωτισμένοι από το Αγιον Πνεύμα εν είδη περιστεράς γίνονται απόστολοι των εθνών? Πώς να έχουμε αξιοκρατία όταν ο Α. Παπανδρέου απευθύνθηκε στους : Μη προνομιούχους φωτισμένους από το Άγιο Πνεύμα εν είδη μισού πράσινου ήλιου, τους κάνει πρωταγωνιστές της ζωής? Όταν ο καθηγητής πανεπιστημίου στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ ακούει τον αμόρφωτο πρόεδρο που είναι υδραυλικός να λέει μπούρδες?
Κύριε καθηγητά η Δημοκρατία μας ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΎ τύπου. ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΙΟΙ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΟΙ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ, ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΗΔΕΣ,ΣΑΡΚΟΖΗΔΕΣ, ΜΠΟΥΣΗΔΕΣ, ΚΛΙΝΤΟΝΗΔΕΣ, ΟΜΠΑΜΗΔΕΣ, , … όλοι αυτοί είναι αυτοκράτορες σε μικρές και μεγάλες αυτοκρατορίες. Η γνώμη μου είναι ότι το πράγμα στράβωσε με την νίκη του Φιλίππου στην Χαιρώνεια το 337 δέκα Αυγούστου αν θυμάμαι καλά. (Πριν ένα μήνα έκανα 200 χιλ. για να δω το λιοντάρι, μου την είχε δώσει, καθώς έκανα αυτές τις σκέψεις). Με την νίκη του Φιλίππου στους εξαντλημένους Αθηναίους, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πεθαίνει, οι Θεοί, το Υπουργικό συμβούλιο της Δημοκρατίας του Ολύμπου, της Πόλης Κράτος είναι καταδικασμένοι σε αργό αλλά σίγουρο θάνατο. ΖΗΤΩ ο Αυτοκράτορας, ο μοναδικός, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο τρισμέγιστος, ο Θεός. Η Δημοκρατία έχει ανάγκη από υπουργικό συμβούλιο, ο Αυτοκράτορας δεν έχει, ο λαός λατρεύει, παρακαλάει, δε συμμετέχει, είναι γονατιστός ενώπιον του Θεού του. Αυτός ο τυπάκλας έχει ανάγκη από έναν και μοναδικό Θεό, που να ανταποκρίνεται, στο ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μοντέλο. Mόνο οι Εβραίοι είχαν έναν και μοναδικό Θεό, τέλειο για τον αυτοκρατορικό κόσμο, τον πήραν και τους αβαντάρει μέχρι και σήμερα. Το θυμάστε? Το έψελνα κάθε Κυριακή πιτσιρίκος με ξυρισμένο, γουλί το κεφάλι. ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ? ΣΕΙΣ ΠΤΑΙΕΤΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥ , είχε γράψει ο Τρικούπης στις αρχές του αιώνα και τον έχωσε μέσα ο Βασιλεύς, όχι θα τον άφηνε, να κάνει βόλτες, μέσα Χαρίλαε τον Θεό δεν τον επικαλούμεθα επί ματαίω, όχι μόνο εσύ αλλά και οι άλλοι, μη τολμήσουν και δεν είναι γονατισμένοι, τα κεφάλια κάτω. (Ευτυχώς που κατέρρευσε ο κομμουνισμός, φαντάζεσθε αυτή την επιστολή πριν την κατάρρευση, ωχ μάννα μου). Επειδή έπεσε ένα τηλέφωνο μου χάλασε τον οίστρο που είχα μου την έδωσε. Αν σκέφτομαι καλά απαντήστε μου για να συνεχίσω, αν όχι, δεν ξέρω θα δω τι να σκεφθώ, πάντως γονατιστός έχω πάψει να είμαι, μόνο με κομμένο το κεφάλι θα καταλήξω έτσι.
Μη νομίσετε ότι είμαι αντί-Εβραίος, απεναντίας τους λατρεύω γιατί με το Θεό τους είναι σε πλήρη αρμονία, εμείς όλοι οι άλλοι δεν είμαστε.
Χαιρετισμούς.
Καλό Χειμώνα και Καλά Μαθήματα.
Φώτιος Χ. Κατσαρός

De Fote είπε...

ΑΡΠΑΞΕ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΨΕ ΝΑ΄ΧΕΙΣ.
Η παροιμία τα λέει όλα. Δε νομίζω άλλος λαός να έχει τέτοια παροιμία.
Ο Τσοχατζόπουλος και ο Μητροπολίτης Αττικής με το 1.5 εκατ. ευρώ κατάθεση την εφήρμοσαν κατά γράμμα. Ο πρώτος είναι το πολιτικό παράδειγμα, ο δεύτερος το εκκλησιαστικό. Δέκα εκατομμύρια Τσοχατζομητροπολίτες. Οι πολιτικοί είναι και αυτοί μητροπολίτες διότι χάνουν την εξουσία τους μόνο όταν πεθάνουν. Στην οικογένεια Μητσοτάκη είναι όλοι τους πολιτικοί μητροπολίτες. Από τον παππού στον εγγονό όλοι συντηρούνται από το κράτος (ούτε στα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα δε συνέβαινε αυτό). Τα παραπάνω είναι διαπιστώσεις, το γιατί είναι το ζητούμενο. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν και θα συμβαίνουν? Γιατί δεν υπάρχει αξιοκρατία? μα πώς να υπάρξει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ όταν οι αμόρφωτοι ψαράδες της Τιβεριάδας φωτισμένοι από το Αγιον Πνεύμα εν είδη περιστεράς γίνονται απόστολοι των εθνών? Πώς να έχουμε αξιοκρατία όταν ο Α. Παπανδρέου απευθύνθηκε στους : Μη προνομιούχους φωτισμένους από το Άγιο Πνεύμα εν είδη μισού πράσινου ήλιου, τους κάνει πρωταγωνιστές της ζωής? Όταν ο καθηγητής πανεπιστημίου στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ ακούει τον αμόρφωτο πρόεδρο που είναι υδραυλικός να λέει μπούρδες?
Κύριε καθηγητά η Δημοκρατία μας ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΎ τύπου. ΚΑΡΑΜΑΝΛΑΙΟΙ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΟΙ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ, ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΗΔΕΣ,ΣΑΡΚΟΖΗΔΕΣ, ΜΠΟΥΣΗΔΕΣ, ΚΛΙΝΤΟΝΗΔΕΣ, ΟΜΠΑΜΗΔΕΣ, , … όλοι αυτοί είναι αυτοκράτορες σε μικρές και μεγάλες αυτοκρατορίες. Η γνώμη μου είναι ότι το πράγμα στράβωσε με την νίκη του Φιλίππου στην Χαιρώνεια το 337 δέκα Αυγούστου αν θυμάμαι καλά. (Πριν ένα μήνα έκανα 200 χιλ. για να δω το λιοντάρι, μου την είχε δώσει, καθώς έκανα αυτές τις σκέψεις). Με την νίκη του Φιλίππου στους εξαντλημένους Αθηναίους, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πεθαίνει, οι Θεοί, το Υπουργικό συμβούλιο της Δημοκρατίας του Ολύμπου, της Πόλης Κράτος είναι καταδικασμένοι σε αργό αλλά σίγουρο θάνατο. ΖΗΤΩ ο Αυτοκράτορας, ο μοναδικός, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, ο τρισμέγιστος, ο Θεός. Η Δημοκρατία έχει ανάγκη από υπουργικό συμβούλιο, ο Αυτοκράτορας δεν έχει, ο λαός λατρεύει, παρακαλάει, δε συμμετέχει, είναι γονατιστός ενώπιον του Θεού του. Αυτός ο τυπάκλας έχει ανάγκη από έναν και μοναδικό Θεό, που να ανταποκρίνεται, στο ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μοντέλο. Mόνο οι Εβραίοι είχαν έναν και μοναδικό Θεό, τέλειο για τον αυτοκρατορικό κόσμο, τον πήραν και τους αβαντάρει μέχρι και σήμερα. Το θυμάστε? Το έψελνα κάθε Κυριακή πιτσιρίκος με ξυρισμένο, γουλί το κεφάλι. ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ? ΣΕΙΣ ΠΤΑΙΕΤΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥ , είχε γράψει ο Τρικούπης στις αρχές του αιώνα και τον έχωσε μέσα ο Βασιλεύς, όχι θα τον άφηνε, να κάνει βόλτες, μέσα Χαρίλαε τον Θεό δεν τον επικαλούμεθα επί ματαίω, όχι μόνο εσύ αλλά και οι άλλοι, μη τολμήσουν και δεν είναι γονατισμένοι, τα κεφάλια κάτω. (Ευτυχώς που κατέρρευσε ο κομμουνισμός, φαντάζεσθε αυτή την επιστολή πριν την κατάρρευση, ωχ μάννα μου). Επειδή έπεσε ένα τηλέφωνο μου χάλασε τον οίστρο που είχα μου την έδωσε. Αν σκέφτομαι καλά απαντήστε μου για να συνεχίσω, αν όχι, δεν ξέρω θα δω τι να σκεφθώ, πάντως γονατιστός έχω πάψει να είμαι, μόνο με κομμένο το κεφάλι θα καταλήξω έτσι.
Μη νομίσετε ότι είμαι αντί-Εβραίος, απεναντίας τους λατρεύω γιατί με το Θεό τους είναι σε πλήρη αρμονία, εμείς όλοι οι άλλοι δεν είμαστε.
Χαιρετισμούς.
Καλό Χειμώνα και Καλά Μαθήματα.
Φώτιος Χ. Κατσαρός

Ανώνυμος είπε...

Για όσους δεν γνωρίζουν, προ ολίγων ημερών ένας από τους προαναφερθέντες τέως επικεφαλής ΣΔΟΕ καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση.
Είδηση που επιμελώς έχει πνιγεί από παντού.