Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Θ. Πάγκαλος - Χ. Τσούκας ΣΤΑ ΑΚΡΑ, ΝΕΤ, 19 Οκτωβρίου, 11μμ


ΝΕΤ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΑ ΑΚΡΑ - Νέος κύκλος εκπομπών με τη Βίκυ Φλέσσα
ΕΝΑΡΞΗ: Παρασκευή 19/10/2012, στις 23.00

Τα φάγαμε όλοι μαζί; Πόσα; Πότε; Ποιοι; Πώς; 

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος έρχεται «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» με τη Βίκυ Φλέσσα και απαντά την Παρασκευή στις 19 Οκτωβρίου στις 11 το βράδυ στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την κυκλοφορία του ηλεκτρονικού βιβλίου του.
Συνομιλητής σε μία πολλά υποσχόμενη λογομαχία ο καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και Οργανωσιακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Γουόρικ της Αγγλίας κ. Χαρίδημος Τσούκας.
Η εκπομπή φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια στη δημόσια τηλεόραση και στη νέα τηλεοπτική περίοδο, που ξεκινά, η προβολή της μετατίθεται κατά μία ώρα, από τις 22.00 στις 23.00

10 σχόλια:

Petronius είπε...

Show no mercy...

ξεφτύλισμα από το πρώτο λεπτό έως στο τελευταίο,

ούτε λεπτό χαλάρωση,

να φύγει από το στούντιο και να παραπατάει.

Ανώνυμος είπε...

Καλή υπομονή! Ελπίζω να μην χάσετε την ψυχραιμία σας!

Μανώλης

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορέσετε σας παρακαλώ αναρτήστε σύνδεσμο για το βίντεο της εκμπομπής (για εμάς που είμαστε στο εξωτερικό χωρίς τηλεοράση). Σας ευχαριστώ, ΓΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσούκα, συγχαρητήρια για την παρουσία σας στην εκπομπή της κυρίας Φλέσσα. Αξιοπρεπής, δίχως φανφάρες, ρεαλιστής με στοιχεία και πάνω απ'όλα προσγειωμένος στην (τραγική) πραγματικότητα.

Petronius είπε...

Θα μπορούσαμε να σταθούμε σε διάφορα που είπε ο Πάγκαλος, όπως το ότι "ο πολίτης είναι υπεύθυνος" (ως άτομο για την πολιτική του συμπεριφορά), ενώ λίγο πρωτύτερα έλεγε ότι "η κρατούσα άποψη του κόσμου διαμορφώνεται".

Θα μπορούσαμε να σταθούμε στο "δεν υπάρχει νομοταγής πολίτης" ή στο "ο πολίτης δεν έχει δικαίωμα να κρίνει" (παρά μόνον να ψηφίζει).

Θα μπορούσαμε να σταθούμε και σε πολλές άλλες σοφιστείες που είπε και τις οποίες χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι σημερινοί πολιτικοί, όχι για να δικαιολογήσουν τον βίο και τις πράξεις τους αλλά κυρίως για να κατευνάσουν την συνείδησή τους.

Εκεί που αξίζει όμως να σταθούμε είναι στην τελευταία φράση του, που ίσως και να αντικατοπτρίζει την ψυχολογία και την στάση ζωής του μέσου πολιτικάντη της μεταπολίτευσης που ξεχαρβάλωσε τη χώρα:

"Δεν με ενδιαφέρει τι θα γράψει η ιστορία για εμένα"

ή αποτυπώνοντάς το βιβλικά:
"φάγωμεν και πίωμεν, αύριον γαρ αποθνήσκομεν"

Αλήθεια με τέτοιας φιλοσοφίας και στάσης ζωής άτομα τί μπορεί κανείς να συζητήσει σοβαρά και τι ευθύνες και εξηγήσεις να ζητήσει;

ΥΓ
Έπεσαν και αρκετά πράγματα από τον Πάγκαλο που έμειναν από εσάς ασχολίαστα (ίσως λόγω χρόνου), όπως το ότι από το 1981 που ήρθε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία πολλαπλασιάστηκαν τα αυτοκίνητα κλπ.

Μπαρούφα ολκής, η κατάρρευση του κράτους άρχισε από το '83 και μετά όταν άρχισαν να υλοποιούνται οι ασυναρτησίες όποιων τέλος πάντων έκαναν κουμάντο σε εκείνο το "κίνημα" τότε.

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης καταστράφηκαν όλες οι δομές και οι θεσμοί που χτίστηκαν με κόπο από το '50 μέχρι και το '74.

Καταστράφηκαν δομές και θεσμοί και αντικαταστάθηκαν με την πλαστή ευημερία του δανεικού χρήματος που αφειδώς δανείζονταν οι μεταπολιτευτικοί πολιτικάντηδες. Τα αποτελέσματα αυτού στις "οθόνες" μας σήμερα.

Κατά τα άλλα επιτυχής η "αποστολή" σας στον ρόλο του ..."καλού μπάτσου", όπως επιτυχής και η παρουσία της κ. Φλέσσα στον ρόλο του "κακού μπάτσου".

Συγχαρητήρια, ο (πρώην) βασιλιάς "εγυμνώθη"!

Gklavopoulos Evangelos είπε...

κύριε Τσούκα αναρτήστε σας παρακαλώ την εκμπομπή με τον Πάγκαλο γιατί πιστεύω ότι πολύ κόσμος δεν θα μπόρεσε να τη δει λόγω του προχωρημένου της ώρας

Gklavopoulos Evangelos είπε...

κύριε Τσούκα αναρτήστε σας παρακαλώ την εκμπομπή με τον Πάγκαλο γιατί πιστεύω ότι πολύ κόσμος δεν θα μπόρεσε να τη δει λόγω του προχωρημένου της ώρας

Θεοδόσης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Yw7pWD63CCg

Ανώνυμος είπε...

'Ενα από τα επιχειρήματα του κ.Πάγκαλου είναι: "Το πρότεινα αλλά συνάντησα εμπόδια, προσπάθησα (αρχικά) αλλά προέβαλαν αντιστάσεις" ενώ (όπως τονίσατε) το θέμα είναι από εκεί και πέρα τι έκανε ο πολιτικός. Με ποιούς τρόπους έκαμψε τις αντιστάσεις, πώς κέρδισε με το μέρος του συναδέλφους, πώς συμβίβασε θέσεις/πολιτικές και πώς πέτυχε το καλύτερο δυνατό για την κοινωνία (δύσκολος βέβαια ο ορισμός του).

Ένα άλλο παράλληλο θέμα είναι οτι ΔΕΝ είναι "φυσικό"/θεμιτό να υποκύπτει ο πολιτικός σε *προσωπικές* πιέσεις (σχετικές με την επανεκλογή του, "πολιτικό κόστος" κτλ). Αυτές οι πιέσεις/αντιδράσεις είναι το ελάχιστο που πρέπει να προσδωκά ένας πολιτικός και ΔΕΝ ενοείτε να τις "ζυγίζει" 'ενταντι του έργου του. Άν απειλείται η ζωή του (κτλ) να προσφύγει στην αστυνομία. 'Αν απειλείται η επανεκλογή του, ας παραιτηθεί ή ας διατελέσει το έργο του και μία και μόνη φορά.

κ.Τσούκα ευχαρηστήθηκα πολύ την εκμπομπη και θα την ξαναδώ το Σαββατοκύριακο. Σας ευχαριστώ, ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

είδα επιτέλους την εκπομπή το σαββατοκύριακό που μας πέρασε.
αυτά που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση είναι:
* Η άνεση με την οποία δήλωσε ο κ. Πάγκαλος οτι "δεν τον ενδιαφέρε τί θα γράψει η ιστορία για αυτόν."!
Νοιώθω πως η δήλωση αυτή είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ (can't stress this enough), ενδεικτική του πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο του ώς πολιτικού ο κ. Πάγκαλος, και αποκαλυπτική για την κατάσταση της χώρας μας σήμερα. Ευχαριστώ τον κ. Τσούκα που βοήθησε τον κ. Πάγκαλο να φτάσει στην εξομολόγηση αυτή.

* Η επιμένουσα σπουδή του κ. Πάγκαλου να αποστασιοποιηθεί απο το συνάφι του, με το οποίο (και μαζί μας κατα δήλωσίν του) "συνέτρωγε" 40 χρόνια. Με έκανε να πιστέψω πως αντιλαμβάνεται τον στίβο της πολιτικής σαν μια ταβέρνα στην οποία πλέον δεν συχνάζει, και με την οποία δεν επιθυμεί πλέον να σχετίζεται με κανέναν τρόπο.
Φυσικά, σε πολλά σημεία της εκπομπής αυτοαναιρέθηκε, καθώς αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη στήριξη του σε κάτι(ανθρώπου, νόμου κοκ. δεν έχει σημασία), και βέβαια η συμπεριφορά του μετά την απόσυρσή του μόνο αυτό δεν δείχνει.
Εξαιρετικό παράδειγμα αυτοεξυπηρετισμού και ιδιοτέλειας, για τα οποία και πάλι ευχαριστώ τον κ. Τσούκα που τα ανέδειξε με αδιαμφισβήτητη υπόσταση.

* Για τους σκοπούς της συζήτησης, χρησιμοποιήθηκε ο διαχωρισμός πολιτικοί και πολίτες ώστε να παρουσιασθούν οι απόψεις εκατέρωθεν περι ευθυνών, ρόλων, δικαιωμάτων & υποχρεώσεων στην κοινωνία.
Αυτό που νοιώθω οτι έλειψε παντελώς απο την συγκεκριμένη συζήτηση είναι η κάστα των επιχειρηματιών ημετέρων.
Με λίγα λόγια, ο κ. Πάγκαλος παρουσίασε τον εαυτό του σαν θύμα της αυτιστικής μεταπολιτευτικής ελληνικής κοινωνίας, σε έναν φαύλο κύκλο μεταξύ πολιτών και πολιτικών.
Λησμόνησε όμως να κάνει την παραμικρή αναφορά στον ρόλο που έχουν παίξει οι μεγάλοι επιχειρηματίες στην μεταπολιτευτική Έλλάδα, και φυσικά την δική του σχέση με αυτούς.
Είναι νομίζω το μόνο ουσιαστικό παραλειπόμενο της κατα τα άλλα εξαιρετικής και πολύ ενδιαφέρουσας εκπομπής.

υγ. ίσως θελήσει να γράψει ΚΑΙ γι'αυτό ένα βιβλίο ο κ. Πάγκαλος, τώρα που (νομίζει ότι) εξασφάλισε το ακαταδίωκτο με την αυτοαπόσυρσή του..