Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ό,τι αρπάξουμε καλό είναι…


Είναι σημαντικό: αν δεν δούμε τη μεγάλη εικόνα, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Όσο η αντίληψη της πραγματικότητας παραμένει θραυσματική, τόσο θα αδυνατούμε να απεγκλωβιστούμε από τους φαύλους κύκλους στους οποίους έχουμε εμπλακεί. Κάθε δράση είναι αντί-δραση. Η «διαλογικότητα» των δράσεων-αντιδράσεων δημιουργεί έναν ασφυκτικό βρόχο που μας πνίγει όλο και περισσότερο. Τα παραδείγματα είναι πολλά, θα σταθώ εδώ σε ένα.

Πριν από λίγο καιρό η βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ζαρούλια, χρησιμοποίησε ρατσιστική γλώσσα στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας τους μετανάστες «υπανθρώπους». Πώς αντέδρασε ο προεδρεύων της Βουλής κ. Δραγασάκης; «Θεσμικά»: ζήτησε να σταλούν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τα πρακτικά της συνεδρίας, για να επιβληθούν, υποθέτω, κυρώσεις στην κ. Ζαρούλια.

Σε μια ώριμη δημοκρατία αυτή θα ήταν μία λογική αντίδραση: θα ήταν όνειδος για έναν βουλευτή να παραπεμφθεί σε ένα θεσμικό σώμα περιβεβλημένο με κύρος, το οποίο θα του επέβαλλε κυρώσεις. Σας ρωτάω: υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αποτελούμενη από τους κκ. Κακλαμάνη, Ψαρούδα-Μπενάκη, Σιούφα, Πετσάλνικο, Πολύδωρα και Μεϊμαράκη, διαθέτει το απαιτούμενο κύρος; Σε τι υπόληψη έχει αυτό το σώμα η κοινή γνώμη;

Μην κουράζεστε: αρκεί να σκεφτείτε τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στη Βουλή, τις μονιμοποιήσεις των («ημέτερων», φυσικά) μετακλητών υπαλλήλων, τους προκλητικούς διορισμούς συγγενικών προσώπων, ή την επιλεκτική ανοχή επιλήψιμων βουλευτικών πρακτικών και τη μετατροπή της Βουλής σε υπηρέτρια της εκτελεστικής εξουσίας (ενίοτε και σε «πλυντήριο» υπόπτων για διαφθορά πολιτικών), και μάλλον θα καταλήξετε στο γνωστό συμπέρασμα που συμβολικά απεικονίζεται στην αμίμητα ελληνική ανοιχτή παλάμη! Άνθρωποι που έφεραν το περίβλεπτο αξίωμά τους στο ύψος του αναστήματός τους, έχουν χάσει το ηθικό κύρος να επιβάλλουν κυρώσεις. Ποιος τους παίρνει στα σοβαρά;

Ιδού, όμως, το πρόβλημα. Δίχως αξιέμπιστους θεσμούς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε έλλογα τα προβλήματά μας. Θα κυριαρχούν οι ισχυροί, οι διεφθαρμένοι ή απλώς οι χυδαίοι! Στο ρατσιστικό λόγο της κάθε Ζαρούλια δεν μπορεί να αντιταχθεί πειστικά ο θεσμικός λόγος της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Αυτοί που συστηματικά μπέρδεψαν το «ηθικό» με το «νόμιμο» και χρησιμοποίησαν τη θέση τους για να ορίσουν το «νόμιμο» όπως τους συμφέρει, απαξίωσαν το θεσμό που υπηρέτησαν. Αυτοί που επιλέγουν τον ηθικό αυτο-ευνουχισμό, μεμφόμενοι την «ανυπαρξία νομοθετικών ρυθμίσεων» ως υπεύθυνη για τις οικογενειοκρατικές πρακτικές στις οποίες οι ίδιοι επιδόθηκαν (!) (βλέπε δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Τραγάκη μετά τις αποκαλύψεις για διορισμό συγγενών του στη Βουλή), δεν διαθέτουν το ηθικό ανάστημα να αντιπαρατεθούν πειστικά στη χυδαιότητα των ρατσιστών. Ο εκφυλισμός της Βουλής του Σιούφα οδηγεί στη Βουλή του Κασιδιώταρου!

Η αυτοεξυπηρετική νοοτροπία των πολιτικών ηγετών μας αντιγράφεται, φυσικά, και περαιτέρω εκχυδαΐζεται, από το λοιπό κοινωνικό σώμα - «το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν» (Ισοκράτης). Όταν πρόσφατα απειλήθηκαν τα σκανδαλώδη προνόμιά τους, οι συνδικαλιστές των υπαλλήλων της Βουλής δεν απείλησαν απλώς με απεργία, αλλά άρχισαν να βρίζουν, να ασχημονούν και να προπηλακίζουν βουλευτές και δημοσιογράφους στη Βουλή. «Να μη βγει κανένα σκουλήκι [βουλευτής!] έξω», κραύγαζαν μερικοί!

Σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος του σωματείου των υπαλλήλων της Βουλής κ. Πολίτης μας βοήθησε να καταλάβουμε καλύτερα το σκεπτικό της συντεχνιακής απληστίας: «Έχετε δει κανέναν εργαζόμενο να του δίνουν χρήματα και να λέει όχι;», είπε. Σωστά: έχετε δει κανέναν πρόεδρο Βουλής να του δίνεται η δυνατότητα να διορίσει συγγενείς του, συνεργάτες του ή «πελάτες» του και να λέει όχι; Γιατί τότε να πει όχι ο κάθε Πολίτης; Γιατί να δεχθεί την απώλεια των όποιων κεκτημένων της η κάθε κοινωνική ομάδα; Αφού κανείς συνδικαλιστής δεν έμαθε τι σημαίνει αυτο-περιορισμός αλλά παιδαγωγήθηκε από τους πολιτικούς στην πλεονεξία και την ιδιοτέλεια, το μόνο που απομένει είναι η λεηλασία των κοινών. Ό,τι αρπάξουμε καλό είναι…Οι κλασικοί στοχαστές το είχαν προβλέψει: η διεφθαρμένη πολιτεία είναι αυτή στην οποία οι πολίτες ενδιαφέρονται τι μπορούν να πάρουν παρά τι να συνεισφέρουν στα κοινά.

Από τη μεταπολίτευση και μετά καθιερώσαμε το «αυτοδιοίκητο» μερικών σημαντικών θεσμών (της Βουλής, των πανεπιστημίων, κλπ). Πώς χρησιμοποιήθηκε; Κυρίως για να αποκτήσουν προνόμια οι ισχυροί των θεσμών αυτών εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας. Η «αυτοδιοίκηση» απετέλεσε το φύλλο συκής της προσοδοθηρίας. Τα οργανωμένα συμφέροντα καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη που απέσπασαν. Το προβλέψιμο αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή απαξίωση των θεσμών και, τελικά, ο έσχατος εκφυλισμός τους. Ο κασιδιωταρισμός είναι το ανώτατο στάδιο του σιουφισμού!

12 σχόλια:

Gklavopoulos Evangelos είπε...

Και λίγα τους λες κ. Τσούκα. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι δηλαδή τη Βουλή και τους (συν)θεσμούς και βεβαίως ΟΛΟΙ μας λιγότερο ή περισσότερο είμαστε υπεύθυνοι. Πορσωπικά εκεί που εργάζομαι μπήκα με την ΑΞΙΑ μου και δεν είχα κανένα μέσο.

NF είπε...

Η κ. Ζαρουλια εχει το δικαιωμα να λεει και να σκεπτεται ότι θελει. Φυσικα θα κριθει ανελεητα για τις αποψεις της. Αλλα ως εκει. Το Συνταγμα δεν επιτρεπει κανενος ειδους «κυρωσεις» για οσα ειπε η κ. Ζαρουλια, και να ηρεμησουν ορισμενοι. Βεβαια στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας το Συνταγμα είναι πλεον κουρελοχαρτο ανευ αξιας.

Προσωπικα δεν τους αποκαλω ουτε «υπανθρωπους» ουτε τιποτα. Τους αποκαλω όμως παραβατες του Νομου και Εισβολεις. Παρανόμως ηλθαν , και θα απελαθουν ολοι, εστω και αν νομιμοποιηθηκαν αναδρομικως, επιβραβευομενοι για την παρανομια τους.

Ας υποθεσουμε τωρα ότι ερχοταν η Χρυση Αυγη και σας ρωτουσε:
«Κυριοι ημασταν τωοντι νεοναζιστες. Όμως «φρεσκα κουλουρια φωναζει ο κουλουρας». Και τα εργα μετρουν περισσοτερο από τα λογια. Εμεις προστατευουμε τους ηλικιωμενους από τους αλλοδαπους εγκληματιες με κινδυνο της ζωης μας. Δαπανουμε την κρατικη χορηγία για κοινωφελεις σκοπους αντι να την τσεπωνουμε. Όταν θα εχετε κανει και σεις ευγενεις πραξεις υπερ των συνανθρωπων σας, αντι να γραφετε πυρινα αρθρα, τοτε θα δικαιουστε να μιλατε και να ασκειτε κριτικη. Αληθεια, τι ποσοστο του εισοδηματος σας δωριζετε εσεις στην Υπατη Αρμοστεια Προσφυγων υπερ των αναξιοπαθουντων «οικονομικων μεταναστων» που τοσο αγαπατε;»

Τι θα απαντουσατε; Γιατι με αυτό ακριβως το επιχειρημα οι Χρυσαυγιτες κολλανε κυριολεκτικα στον τοιχο τους εκπροσωπους των αλλων κομματων και ιδιως της Αριστερας.

Προσωπικα απευχομαι την ανοδο της Χρυσης Αυγης στην εξουσια, λογω του απαραδεκτου νεοναζιστικου παρελθοντος της.

Εγω ευχομαι να αναλαβει ο Στρατός κατοπιν πραξικοπηματος, όπως εκανε πχ το 1909 και το 1922, να διαλυσει το υπαρχον σαπιο πολιτικο και κοινωνικο συστημα και να το ξαναφτιαξει από την αρχη. Μετα θα επανελθει η Δημοκρατια.

Unknown είπε...

Προς συμπλήρωσιν της ιστορικής ανακρίβειας του NF ο στρατός το 1909 δεν προχώρησε σε πραξικόπημα. Το 1909 εκδηλώθηκε κίνημα στο Γουδί από τον Στρατιωτικό Συνδεσμο, που υποστήριζε συγκεκριμένα και δημοκρατικά αιτήματα (μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στην Υγέια, στη Δικαιοσύνη, στο Στρατό κ.α) τα οποία αδυνατουσε να πραγματοποιήσει η ανίκανη πολιτική εξουσία .
Όμως μετά την επιτυχή προώθηση των δίκαιων αυτών αιτημάτων ο Στρατ/κος Σ/σμος διαλύθηκε και δεν προχώρησε σε πραξικόπημα. Αντίθετα, παρέδωσε την εξουσία σε νέους πολιτικούς, σε πρόσωπα ανεξάρτητα από τους χώρους της παλαιοκομματικης φαυλότητας. Η νέα βουλή που προέκυψε είχε στην πλειοψηφία της εκπροσώπους των παλαιών κομμάτων, αλλά αποτελούνταν ακόμα και μεγάλο ρεύμα προοδευτικών. Η είσοδος των προοδευτικών στη βουλή αποτέλεσε την αρχή για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος. Έτσι, η δημοκρατία αποκαταστάθηκε πλήρως και ο Στρατός δεν μπορύσε να παρεμβαινει πλέον στο έργο της βουλής.

Προσωπικά ενοχλούμαι όταν ακούω από συμπολίτες μου ότι μας χρειάζεται πραξικόπημα. Μετά την χούντα του '67 φαίνεται δεν κατάλαβαν ακόμα τους κινδύνους που επιφυλάσσει ένα πραξικόπημα. Έχει ο Στρατός την ωριμότητα να δράσει ως το 1909? Οι εποχές έγιναν, δυστυχώς, πιο περίπλοκες και οι ισχυρές χώρες αρέσκονται να αναμειγνύονται στα εσωτερικά ενός κρατους όταν προκύπτουν πολιτικές αναταραχές. Τα αποτελέσματα είναι απροσδόκητα καταστροφικά. Από κει που αναζητείται μια εθνική λύση, μια δικτατορία καταληγει σε εθνική προδοσία. Και, τέλος, ρωτήστε και τους συγγενείς των θυμάτων της δικτατορίας (Σπ.Μουστακλής, Καράγιωργας και αλλους) αν επιθυμούν να ξαναρθεί τέτοιο καθεστώς. Ζητούμε ομαλή λύση και όχι ακραία.

Ανώνυμος είπε...

κ. Τσούκα (για εμένα) αποτελείτε έμπνευση τρόπου σκέψης και χαρακτήρα
(αυτό απλά ήθελα να σας το εκφράσω.

Τώρα έχω μια συμαντκή ερώτηση για εσάς και όσους μας διαβάζουν: υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος για την γέννεση των θεσμών που χρειάζεται η Ελλάδα? Διότι όπως έχετε υπογραμμίσει, οι αγορές ενεργούν σε πολύ συντομότερο χρόνο από αυτόν των κονωνιών (πόσο μάλλον της δημιουργίας θεσμών). ΓΣ

Panagiotis Atmatzidis είπε...

@NF Εσείς προστατεύεται τους ηλικιωμένους σήμερα. Αύριο θα τους καταπιείτε αν αντιταχθούν στον λόγο σας γιατί έτσι έχετε μάθει να λειτουργείτε.

Το ίδιο γινόταν στην Γερμανία του 1932-33. Περίπου μια δεκαετία μετά… Ξέρουμε όλοι πως εξελίχθηκε η κατάσταση.

Όταν τελειώσουν οι μετανάστες θα τραφείς ενάντια σε άλλη ομάδα: Ηλικιωμένοι, Κομμουνιστές, Φιλελεύθεροι, κλπ. Γιατί μόνο έτσι μπορείς να δώσεις νόημα στην ύπαρξη σου.

Πάντως με την προϊστορία που έχει η χώρα μας, νομίζω πως τα «χειρότερα έρχονται». Κι αν «βγει» η ΧΑ, φεύγει μόνο με αίμα...

NF είπε...

Στην Ελλαδα τα «καλα» πραξικοπηματα τα ονομαζουμε «Επανασταση» ή εστω «κινηματα» ενω τα «κακα» τα λεμε «χουντες»!
Το 1909 ο Στρατιωτικος Συνδεσμος επεβληθηκε βιαιως, αν και αναιμάκτως Υποχρεωσε σε παραιτηση τη νομιμη κοινοβουλευτικη Κυβερνηση Ραλλη , και επεβαλλε κυβερνηση της αρεσκειας του, στην οποια υπσαγορευε την ασκουμενη πολιτικη, αλλα και πληθος νομοσχεδιων. Υποχρεωσε με το στανιο την Κυβερνηση να αγορασει το θωρηκτο Αβερωφ και να υλοποιησει ενα θηριωδες εξοπλιστικο προγραμμα 60.000.000 δραχμων της εποχης εκεινης. Οι διαφωνουντες βουλευτες επροπηλακιζοντο αγριως στη Βουλη. Στο τελος επεβαλλε με το στανιο ως Πρωθυπουργο εναν αλεξιπτωτιστη απο την Κρητη, που λεγοταν Ελευθεριος Βενιζελος. Αυτοδιαλυθηκε οταν ολοκληρωσε την αποστολη του, και αφου ειχε στερεωθει για τα καλα στην πρωθυπουργικη καρεκλα ο Μεγαλος Κρητικος.
Ο Μεγαλος Κρητικος κυβερνησε ως Δικτατορας την Ελλαδα το 1917-1920, και ηταν ο πιο επιτυχημενος Δικτατορας που ειχε ποτε η χωρα. Ευλογησε το επιτυχημενο πραξικοπημα του 1922 των Πλαστηρα Γονατα, το αποτυχημενο πραξικοπημα του 1933 του Πλαστηρα, ενω εκανε και ο ιδιος αποτυχημενο πραξικοπημα το 1935. Ευτυχως για την Ελλαδα ηλθε ενας αλλος τιμιος Δικτατορας το 1936, ο Μπαρμπα-Γιαννης ο Μεταξας. Χαρη στη χρηστη οικονομικη του διαχειριση, οικοδομησε το πρωτο πραγματικο κοινωνικο κρατος, ενω η Ελλαδα που ειχε χρεωκοπησει το 1932 προετοιμαστηκε αποτελεσματικως για τον πολεμο του 1940. Δεν εγινε κανενα «θαυμα» στα βουνα της Αλβανιας και γενικως δεν γινονται θαυματα.

Απεφυγα να αναφερθω στο καθεστως της 21ης Απριλιου, διοτι εχει οντως ορισμενες μελανες σελιδες, οπως η βαναυση και απανθρωπη μεταχειριση των αντιφρονουντων. Αλλα μια και αναφερθηκε αλλος, εγω θα παραθεσω αριθμους:

Οικονομικα στοιχεια Ελλαδος 1967-1973
Δημοσιο Χρεος: 22 % του ΑΕΠ
Ανεργια: 3,5 %
Μεσος Ρυθμος αναπτυξης: 8 %
Οικονοιμικα στοιχεια της Ελλαδας το 2012:
Δημοσιο Χρεος: 170 % του ΑΕΠ
Ανεργια: 24 %
Μεσος Ρυθμος αναπτυξης: -7 %
Τωοντι ετελεσφορησε λαμπρως η διακυβερνηση της χωρας απο την αριστεροστροφη μεταπολιτευτικη «Δημοκρατια».!
Πως τα καταφεραν τοσο καλα οι Απριλιανοι; Τα καταφεραν διοτι διοικησαν με βαση τις θεμελιωδεις αρχες της ελευθερης καπιταλιστικης οικονομιας, αλλα και διοτι ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑΝ.

Τη λυση δεν προκειται να τη δωσει ουτε η Χρυση Αυγη, ουτε κανενα πολιτικο κομμα. Απαιτειται επεμβαση του Στρατου. ΤΩΡΑ.

Αφου απεδειξα οτι οι περισσοτερες επεμβασεις του Στρατού ωφελησαν τη χωρα, παρακαλω τους "Δημοκρατες" να μου πουν ποια ειναι η "δημοκρατικη, ομαλη πολιτικη λυση" που αυτοι οραματιζονται. Ποιος κομμα ή ποιος συνδυασμος κομματων θελετε να κυβερνησει την Ελλαδα; Καλες οι κραυγες κατα των διεφθαρμενων πολιτικων, παμε τωρα στο δια ταυτα;

Petronius είπε...

Αγαπητοί συνέλληνες, δεν υπάρχει σωτηρία πλέον για τη χώρα ούτε από την αριστερά, ούτε από το κέντρο, ούτε από τη δεξιά, ούτε από την ακροδεξιά, ούτε και από τον ...στρατό.

Οι πολιτικάντηδες, παίζοντας αυτοί μπαρμπούτι όταν οι γερμανοί έπαιζαν σκάκι, κατάφεραν να φέρουν τη χωρα προ τετελεσμένων.

Δεν υπάρχει πορεία πλέον που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να μειώσουμε, έστω κατά τι, τις επιπτώσεις της κρίσης.

Με αρχή από τον επόμενο χρόνο θα μπούμε σε μια πρωτοφανή περίοδο ισοπεδοποίησης των πάντων. Είτε κυβερνάει ο Τσίπρας, είτε ο Μιχαλολιάκος, είτε ο ...Φράγκος.

Στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι στη σίγουρη αδυναμία μας, για τα επόμενα 5-10 χρόνια, να ξαναμπούμε στις αγορές!

Μόνον έτσι το δανειοδίαιτο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο που φαλίρησε τη χώρα θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη και μόνον έτσι θα δοθεί η ευκαιρία σε νέα, άξια πολιτικά σχήματα να θέσουν τα θεμέλια της νέας Ελλάδας που θα προκύψει από το 2020 και μετά.

ΝF είπε...

Η Ελλαδα εχει ηδη σωθει αλλα δεν το ξερει. Τα "διδυμα ελλειμματα" τεινουν να ισοσκελιστουν, ομως ειναι αδυνατο να σχηματιστουν τα τεραστια πλεονασματα που απαιτουνται για τη μειωση του χρεους.


Τι πρεπει να γινει;
1)Σταση πληρωμων, πληρης χρεωκοπια. Αν οι Γερμανοικαι οι δορυφοροι τους τολμησουν αγωγες, θα ακολουθησουν ελληνικες αγωγες για τις πολεμικες αποζημιωσεις.
2)Εξοδος απο το ευρω αν ειναι αναγκαια η υποτιμηση. Τεχνικα ειναι αδυνατο να μας διωξουν οι αλλοι, η εξοδος ειναι επιλογη της Ελλαδας και μονο.
3)Εφαρμγη των οικονομικων μεταρρυθμισεων που ΟΡΘΟΤΑΤΑ μας εισηγουνται το ΔΝΤ και ο
ΟΟΣΑ, ωστε η χωρα να ξαναγινει σοβαρη καπιταλιστικη οικονομια, οπως ηταν μεχρι και τη δεκαετια του 1970.
4)Τιμωρια των υπευθυνων της καταστροφης ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ. Οπερ σημαινει τουφεκισμοι στο Γουδι.

Ποιος θα τα κανει ολα αυτα; Μονο ο Στρατός εχει τη δύναμη, την ικανοτητα και τα κοτσια.

Το υπαρχον πολιτικο συστημα εκβιαζεται απο τους Γερμανους οι οποιοι εχουν τα στοιχεια για την εμπλοκη του στο σκανδαλο Siemens και πολλα αλλα.

Οι πολιτες , θα εκλεξουν μια αλλη, καλη ηγεσια; Γιατι δεν το εκαναν τοσα χρονια; Και γιατι ξαφνικα θα το κανουν τωρα; Πού ειναι αυτη η «νεα» πολιτικη ηγεσια; Τη βλεπετε πουθενα στον οριζοντα; Εγω οχι.

Γιατι ο Στρατος;
Διοτι ο Στρατος εδωσε τεκμηρια πολυ καλης οικονομικης διαχειρησης οποτε κυβερνησε τη χωρα. Διοτι το Σωμα των αξιωματικων ειναι λιγο πολυ αδιαφθορο, και εχει την αποδοχη της πλιοψηφιας του Λαού.

Ολοι ξερουμε οτι συντομα τα Μνημονιακα κομματα θα καταρρευσουν. Θα ελθει στη εξουσια ο ΣΥΡΙΖΑ, και θα καταρρευσει συντομα και αυτος, διοτι η απαιτουμενη οικονομικη πολιτικη ειναι ριζικα αντιθετη με οσα διακηρυσσει και πιστευει.

Και τοτε θα ελθει ή η καταρρευση, ή ο Στρατός, ή η Χρυσή Αυγη. Σε αντιθεση με τη Χρυση Αυγη, ο Στρατος εκπροσωπει τον σοβαρό Πατριωτισμο , τον υγιη Εθνικισμο. Προσωπικα ψηφιζω τον Ελληνικό Στρατό!

NF είπε...

Σημερα σημειωθηκε βομβιστικη εκρηξη στα γραφεια της Χρυσης Αυγης. Σημειωθηκε ισχυροτατη εκρηξη, που θα μπορουσε να κοστισει ανθρωπινες ζωες ή σοβαροτατους τραυματισμους. Προκειται προφανως για εργο των τρομοκρατων της "επαναστατικης" Αριστερας. Ουδεις απο αυτους που καταδικαζουν την υπτιθεμενη "ακροδεξια βια",(δηλαδη τα αναποδογυρισματα παγκων των Πακιστανων λαθρεμπόρων) δεν θεωρησε σκπιμο να καταδικασει την επιθεση μεχρι στιγμης. Τα ΜΜΕ το περνουν στα "ψιλα".

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΥΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟΝ.

Καποιοι προσπαθουν να κανουν οσο γινεται συμπαθεστερη τη Χρυση Αυγη.

TassosAnastassopoulos είπε...

Βλέπω, αγαπητέ κύριε Χαρίδημε, ότι όσα τον περασμένο Απρίλιο συζητούσαμε, εν όψει των εκλογών της 6/5/2012, έχουν πλέον αποκρυσταλλωθεί, ως τάσεις και συμπεριφορές, μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Το φαινόμενο του ελληνικού νεοναζισμού, το οποίο ντρέπεται λόγω των ελληνικών ιστορικών ιδιαιτεροτήτων, να πει το όνομά του και να αυτοπαρουσιασθεί, έτσι όπως ακριβώς αισθάνεται και έτσι όπως είναι, έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία και τείνει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά, όπως ακριβώς περιέγραφα στις συζητήσεις μας, εκείνη την εποχή.

Αυτό δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι το ελληνικό νεοναζιστικό φαινόμενο απέχει πολύ από το να φθάσει στην οροφή της δυνάμεώς του. Και το ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να υπολογισθεί το ύψος αυτής της οροφής.

Αυτό που προδιαγράφουν οι εξελίξεις είναι απλό : Η Χρυσή Αυγή θα καταπιεί την Νέα Δημοκρατία του υποτακτικού της κ. Μέρκελ και τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ του μπουχέσα αρχηγού του - εάν η άπειρη ηγεσία των Ελλήνων νεοναζιστών αποφύγει κάποια τρομακτική ανοησία και εφ' όσον η Ε.Κ.Τ. δεν ανοίξει τους κρουνούς της χρηματοδότησης της ψυχορραγούσας ελληνικής οικονομίας.

Το μέλλον είναι, όντως άκρως, ενδιαφέρον, χάρη στην ελαφρότητα και στην τραγική διαχείριση των ελληνικών πολιτικοοικονομικών πραγμάτων από την ανόητη πολιτική και οικονομική είτ του τόπου μας.

Οψόμεθα...

NF είπε...

Τι ακριβως θελει ο κ. Αναστασσοπουλος;
«Δωστε μας και αλλα δανεια, αλλιως θα εκλεγει η Χρυση Αυγη!»
Θυμιζει λιγο GAP to 2010. “Δωστε μου δανεια αλλιως παω στο ΔΝΤ!» Και η απαντηση που ελαβε απο τους Γερμανους ; «Να πας στο ΔΝΤ!»

Και αλλα ναρκωτικα στο πρεζονι λοιπον.Και αλλες δοσεις!
Πιστευει κανεις οτι η Ελλαδα θα ξεπληρωσει ποτε τα δανεια αυτα, εστω και μερικως; Οχι βεβαια. Και τοτε γιατι τα ζηταει; Εκτος και αν δε θελουμε δανεια αλλα δωρεες.

Ας κανει η Ελλαδα τη μονη τιμια επιλογη. Ας πει οτι δεν μπορει και δεν προκειται να ξεπληρωσει ποτε τα δανεια που εχει παρει, και ας χρεωκοπησει. Εν αναγκη ας βγει απο το ευρω. Σε αυτη την περιπτωση ας αναζητησει απο καπου ενα μικρο δανειο –γεφυρα για να πορευθει η χωρα για μερικους μηνες μεχρι να ομαλοποιηθει η κατασταση με τη Νεα Δραχμη.


Τα μεταξωτα βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους, ομοιως και τα σκληρα νομισματα. Και εμεις δεν τους ειχαμε.........

TassosAnastassopoulos είπε...

Μάλλον είσαι κάπου αλλού, αγαπητέ φίλε. Κτυπάς λάθος πόρτες, όπως θα σου έλεγε και ο αγαπητός κ. Χαρίδημος.

Και αυτό επειδή είμαι εχθρός των δανείων προς την χώρα. Δεν τα έχει ανάγκη. Και φυσικά, θα έπρεπε να τα αρνηθεί και το 2010 και τώρα...