Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Εύδαιμον το ελεύθερον

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

«Εύδαιμον το ελεύθερον» (Ευτυχία σημαίνει ελευθερία)

Συζήτηση προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες από τη δήλωση του Χαρίδημου Τσούκα, καθηγητή Στρατηγικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σχετικά με τους λόγους της μη-συμμετοχής του στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου του Κέντρου Πληροφόρησης - Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου», στην Πανεπιστημιούπολη, στις 3 Φεβρουαρίου 2012.

Από τις αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, κάποιες ξεχώρισαν για τον τόνο και το περιεχόμενό τους. Σε δημοσίευση σε καθημερινή εφημερίδα, επιχειρήθηκε η απαξίωση του συναδέλφου, όταν, μεταξύ άλλων φαιδρών α) του «προτάθηκε» να επιστρέψει την έδρα την οποία κατέχει και να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα, «με το μισθό των 600 ευρώ, όπως αμείβονται όλοι οι συνάδελφοί του» β) υπήρξε αναφορά στο γεγονός ότι η δήλωση του κ. Τσούκα αμαύρωνε την εικόνα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στου οποίου την εκλογή δεν είχε (ο Χ.Τ.) συμμετάσχει. Το τόλμημα αυτό του κ. Τσούκα χαρακτηριζόταν ως απερίγραπτη «αναίδεια απέναντι στον Κυπριακό λαό που τον πληρώνει».
Δε θα σταθούμε ούτε στις ανακρίβειες των κειμένων, ούτε στην έλλειψη γνώσης βασικών αρχών, ακόμη και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Ένα μόνον σημείο θα τονίσουμε.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Χ. Τσούκας όπως και οποιοσδήποτε άλλος μη Κύπριος, δεν έχει το δικαίωμα να εκφράσει θέση αντίθετη με αυτή της πολιτικής εξουσίας, ιδιαίτερα όταν αυτή είναι ο εργοδότης του. Αν ο ατυχής αλλοδαπός θέλει να διατηρήσει το δικαίωμα της ελευθερίας έκφρασης του, τότε οφείλει να εγκαταλείψει το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και να επιστρέψει από εκεί που ήρθε.

Πιστεύουμε ότι σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, καθένας είναι ελεύθερος ανεξαρτήτως του διαβατηρίου το οποίο κατέχει, να λέει και να γράφει αυτά που πιστεύει και να κρίνεται γι’ αυτά από τους ακροατές / αναγνώστες του. Μια πραγματικά σύγχρονη πολιτεία και μια ανοιχτή κοινωνία οφείλουν τουλάχιστον να επιτρέπουν την έκφραση γνώμης, ακόμη και αν δεν πρόκειται να την υιοθετήσουν, ακόμη και αν αυτή δεν είναι αρεστή.

Το Πανεπιστήμιο από την μεριά του οφείλει να συνεισφέρει γνώση και ιδέες, απόψεις και (βεβαίως!) κριτική στην κοινωνία η οποία το δημιούργησε και το στηρίζει. Όμως σε μια πολιτισμένη κοινωνία ο διάλογος πρέπει να είναι πρωτίστως βασισμένος σε επιχειρήματα, αυτό άλλωστε χαρακτηρίζει και το επίπεδου πολιτισμού της. Ως εκλεγμένοι Κοσμήτορες των Σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου, στηρίζουμε το δικαίωμα καθενός να λέει την άποψη του χωρίς να γίνεται θύμα ανοίκειων, ρατσιστικών και αγροίκων επιθέσεων για αυτά που εκφράζει. Επιθέσεις όπου οι χαρακτηρισμοί υποκαθιστούν τα επιχειρήματα, είναι όχι μόνο άκρως προσβλητικές, αλλά υποβαθμίζουν το επίπεδο πολιτισμού της κοινωνίας και παραπέμπουν, δυστυχώς, σε άλλες, πολύ σκοτεινές εποχές της ανθρώπινης ιστορίας.

Όπως ο καθένας που το επιθυμεί, έτσι και ο συνάδελφος Χ. Τσούκας θεωρεί τον εαυτό του ενεργό πολίτη αυτής της κοινωνίας και έχει επιπλέον την τεχνοκρατική γνώση για πολλά από τα επίμαχα και επίκαιρα θέματα της Στρατηγικής Διοίκησης που την αφορούν. Πιστεύουμε ότι όταν μια κοινωνία (ή μέρος της) ή ένα πολιτικό σύστημα (ή μέρος του) φτάσει στο σημείο να ανέχεται μόνο την άποψη και τη γνώση που την «βολεύει» και επιτίθεται με μισαλλοδοξία στην αντίθετη άποψη, τότε ούτε οι δημοκρατικές της αρχές είναι στερεές, ούτε η επιβίωσή της εξασφαλισμένη.

Δεν παρουσιαζόμαστε ως δικηγόροι του συναδέλφου. Άλλωστε, ο ίδιος είναι σε θέση να υπερασπιστεί θαυμάσια τον εαυτό του και τις ιδέες του. Απλώς, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά του (και το δικαίωμα καθενός) να μιλά και το δικαίωμα της Κυπριακής κοινωνίας να ακούει.

Καθ. Στέλιος Γεωργίου, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής

Καθ. Χάρης Θεοχάρης, Κοσμήτορας της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών
Αν. Καθ. Γιώργος Καζαμίας, Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής
Καθ. Θεοφάνης Μαμουνέας, Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Διοίκησης
Καθ. Πάνος Παπαναστασίου, Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής
Καθ. Ανδρέας Παπαπαύλου, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών
Καθ. Στάθης Παπαροδίτης, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών


-Τέλος ανακοίνωσης -

98 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους..
Η Κύπρος έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν και εσάς.
Λυπούμαι πολύ για την αξιοθρήνητη μειοψηφία της χώρας μου που λέει: σε πληρώνουμε,σκάσε... Είναι τρομερό αυτό, όπως και η εποχές που ζούμε.
ΕΜ

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ανελευθερία στην Κύπρο είναι να μην σε δοξάζουν ΟΛΟΙ;
Ο τσούκκας, όπως έχει λεχθεί, έχει την υποστήριξη των ΜΜΕ, του εθνικιστικού κατεστημένου, της δεξιάς και της εκκλησίας.
Από ποιούς νιώθει ότι απειλήται και φιμώνεται;;
Παράοδοξες σκέψεις.. ή όλα ή τίποτα!
Τι ευτέλεια θεέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα συζήτηση σήμερα στον φιλελεύθερο: Γουλιάμος, Περιστιάνης για την ελευθερία του λόγου.
Και οι δύο αδειάζουν με τρόπο τον τσούκα..

Ανώνυμος είπε...

Aτε πάλε με τον Θεό! Πε τίποτε άλλο κάτι πιο πρωτότυπο αξιοθρήνητο ανθρωπάκι.
Ευτέλεια ξέρεις τι σημαίνει; Να υπόσχεσαι στο λαό σου ότι θα σεβαστείς το πόρισμα της μονομελούς επιτροπής την οποία εσύ διόρισες και για να μην πέσουν τα ποσοστά του κόμματος σου προτιμάς να μην το κάμεις. Και μην αρχίσετε πάλι με τον Πολυβίου. Τούτα είναι σκευάσματα του κόμματος σας.Οπότε εσείς που υποστηρίζετε το ευτελές ανθρωπάκι είστε πιο ευτελείς από το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟ ΠΕΤΗΝΑΡΙ!
ΕΝΟΜΙΣΑ ΟΤΙ ΕΧΑΘΕΙΣ.
ΚΟΥΚΟΥΦΑ ΚΟΥΚΚΟΦΑ ΕΠΕΛΛΕΝΕΣ ΜΑΣ.
ΑΤΕ ΠΗΑΙΝΝΕ ΤΖΙΑΙ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΚΑ.
ΕΣΙΕΞΙΞΙΝ!

Ανώνυμος είπε...

Τσούκα καλά κάνεις να αφοσιωθείς στις ακαδημαικές σου θεωρίες και αν θέλεις να το παίξεις ήρωας να πάεις πίσω στη Ελλάδα.
Είσαι ένας τυχοδιώκτης, Γύφτος, σκουλήκι. Γιατί έφυγες από την Ελλάδα ρε βρωμερό σκουλήκι.

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΚΑ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ. ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΦΤΥΣΙΜΟ, ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ. ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΕς ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ,ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΟΥΛΑΡΑΝΘΡΩΠΟΣ. αποτυχεμένος στη ελλάδα και ήρθες εδώ να πουλήσεις πνευμα. Θέλεις να το παίξεις ήρωας ρε δειλέ Καλαμαρά της πλάκας

Κράμπος Τσιαττιστής είπε...

ΘΑΥΜΆΖΩ ΤΗΝ ΑΘΚΙΑΣΗ ΣΑΣ
ΝΑ ΚΟΥΕΤΕ ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΚΑ
ΕΚΑΜΕΝ ΤΟΝ ΓΕΡΙΜΟΝ
ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΖΙΑΙ ΠΕΡΟΥΚΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό να παρακουλουθεί κανείς τις διάφορες μεσαιωνικές (κυρίως) αντιδράσεις σε μία έναρθρη διαμαρτυρία (του κ. Τσούκα) για συμπεριφορές οι οποίες ίσως υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας στην Κύπρο. Σίγουρα κάποιοι παίρνουν γραμμή να σπιλώσουν τον κ.Τσούκα, οπότε και διάλογος με αυτούς δεν έχει και πολύ νόημα. Το ανησυχητικό είναι ότι μερίδα των Κυπρίων πολιτών, χωρίς να είναι μέλη κάποιου πολιτικού στρατοπέδου, δήλωσαν ευθαρσώς την αγανάκτησή τους ως προς τη "θρασύτατη" πρωτοβουλία του κ. Τσούκα. Διερωτήθηκε αυτή η μερίδα: (1) Ποιά θα μπορούσαν να είναι το κίνητρα του κ. Τσούκα; Γιατί να προβεί σε αυτή τη διαμαρτυρία; (2) Τί είναι προτιμότερο, να υπάρχει ελευθερία λόγου ή να μην υπάρχει;

Ως προς το (1), ερευνήστε και δε θα μπορέσετε να βρείτε κάποιο "δόλο". Ο κ. Τσούκας δεν έχει κανένα κίνητρο να διαμαρτυρηθεί δημοσίως για τη στάση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντίθετα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχουν ισχυρά αντικίνητρα να μην εκφραστεί ένας καλοπληρωμένος, επιτυχημένος και "φιλοξενούμενος" καθηγητής. Δεν είναι πολύ πιο εύκολο να σωπάσει και απλά να κάνει τη δουλειά του χωρίς να παρεμβαίνει στα κοινά; Δεν είναι πολύ πιο λογικό να κάνει αυτό που τον συμφέρει ατομικά, δηλαδή να δηλώσει σιωπηλά την υποστήριξή του στους ισχυρούς πολιτκούς άνδρες της χώρας; Μήπως επιδιώκει να γίνει πιο διάσημος; Θα ρωτήσει κάποιος. Μα, τί να την κάνει τη δημοσιότητα; Είναι ήδη αρκετά διάσημος στον ακαδημαϊκό χώρο. Άρα, μήπως μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο κ. Τσούκας είχε ευγενή κίνητρα; Προσωπικά δεν αμφιβάλλω. Μήπως η σπιλολογία υπηρετεί λοιπόν κάποιο συγκεκριμένο σκοπό;

Ως προς το (2), νομίζω ότι είναι χρήσιμο να δικρίνουμε μεταξύ "κριτικής" και "ηθικής μείωσης" ή συκοφαντίας. Η κριτική συνάδει προς την ελευθερία λόγου. Είναι απόλυτα θεμιτό να διαφωνεί κάποιος με την πράξη και την επιχειρηματολογία του κ. Τσούκα. Π.χ. κάποιος μπορεί να ασκήσει κριτική ως προς τα στοιχεία που επικαλείται (λ.χ. η αξιοπιστία του Πολύβιου). Έναρθρες αντιδράσεις ως προς τις πράξεις του κ. Τσούκα όχι απλά είναι επιθυμητές, αλλά υποχρεωτικές για να αναπνεύσει η δημοκρατία σε μία χώρα. Αντιθέτως, η συκοφαντία, δηλ. η στοχοποίηση στο πρόσωπο, όχι στο λόγο του κ. Τσούκα, υποδαυλίζει τη δημόσια σφαίρα και υπενθυμίζει γενικότερα σε άλλους πραγματικά "βολεμένους" διαννοούμενους ότι καλύτερα έχουν να "σκάσουν". Αυτό θέλουν οι πολίτες τις Κύπρου; Ακαδημαϊκούς οι οποίοι απλά να συμπεριφέρονται ως θεατές και ανελεύθεροι; Ελπίζω πως όχι.

Κ.Τσούκα, μην πτοήστε! Σας υποστηρίζουμε όχι γιατί λέτε πάντα το σωστό - δεν είμαστε οπαδοί σας - αλλά επειδή νοιάζεστε για την ανάταση του πολιτικού πολιτισμού των Ελλήνων (γενικότερα), μεριμνάτε να προσφέρετε όχι απλά να στρογγυλοκαθίσετε στην ακαδημαϊκή καρέκλα σας και να ζήσετε μια άνετη ιδιωτική ζωή.

Μανώλης Γκερεδάκης

Ανώνυμος είπε...

O Τσούκας θέλει σημασία και να αυπροβάλεται [να μην πω τίποτα άλλο για το αυτο....]και έτσι αποφάσισε να το παίξει ήρωας, παράγοντας που νοιάζεται γαι το καλό. Ρε ποιος σε ρώτησε εσένα. Ηλίθιε, Ποντίκι, Τσοπανόσκυλο. Βρωμο Κοπρίτη. Στα τσακίδια ' Στο διάολο.

ο τολμων νικα είπε...

προς Μ. Γκερεδάκη. Για την ελευθερία λόγου: για πιό λόγο μιλάς αγαπητέ; Ο κ. Τσούκκας δεν άρθρωσε λόγο, απλά έκανε στάση διαμαρτυρίας με σημαία του το λόγο κάποιου άλλου, χωρίς κάμμια επεξεργασία ( πλήρης ακαδημαική προσέγγιση, έτσι;).
Ως προς τι χρειάζεται υποστήριξη από συναδέλφους του; Από την κριτική μέσω του μπλοκ του; Διότι όλη η προβολή από τα ΜΜΕ ήταν επενετική για τον ίδιο- και εδώ ας διερωτηθείτε γιατί, μήπως τα ΜΜΕ της Κύπρου έχουν ποτέ ξεφύγει από την υπηρεσία που τους επιβάλλεται; Γίνεται λοιπόν συνασπισμός αντιμετώπισης της απειλής των αμφισβητιών στο ίδιο του το μπλοκ!
Εσείς λοιπόν και ο κ. Τσούκκας μιλάτε για ανοχή στην κριτική;(!)
Και όσο για την αντιπαράθεση με την εξουσία, είναι μήπως απλά ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ με αυτήν; Διότι εξουσία δεν είναι οι παρερχόμενες κυβερνήσεις, αλλά το εξουσιαστικό κατεστημένο..με αυτό που δεν αλλάζει, που δημιουργεί σχέσης υποταγής ή σε αποβάλλει και με το οποίο έχει πλήρως συνταχθεί ο κ. Τσούκκας προσπαθώντας συνεχώς να ξεχωρίσει. Εξού και οι συνεχόμενες αναρτήσεις που τον κρατούν στην επικαιρότητα. Αυτό το κατεστημένο λοιπόν οχι μόνο δε θα δώσει κόστος, αλλά ήδη επιβραβεύει τον κ. Τσούκκα. Για αυτό αλλού να πουλάτε μούρη, εδώ δε μασάμε. Και τα περί..της Ελληνικής ανάτασης, εσείς τουλάχιστο δε μπορείτε φημίζεστε για αυτό. Την Ελλάδα την έχετε ρημάξει με την ίδια νοοτροπία που ήρθατε τώρα να εκδηλώσετε εδώ! Αν ενδιαφέρεστε για την ανάταση του Ελληνισμού, γιατί εγκαταλείψατε την πρώτη γραμμή λιποτακτώντας στην Κύπρο;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΟΟΟΟΟ! :-)

Ανώνυμος είπε...

Εύδαιμον το ελεύθερον στην κλιμακα Α16 και κάμποσες προσαυξήσεις... :-)

Κράμπος Τσιαττιστής είπε...

ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ
ΤΟΝ ΓΕΡΙΜΟΝ ΤΖΙ' ΕΝ ΚΡΙΜΑ
ΕΥΔΑΙΜΟΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ
ΜΑ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ!!!

ΧΑΙΡΕ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΕΥΕΡΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

Τσουκα. Μια Ερώτηση. Τι ακαδημαικό έργο έχεις παράξει? Ενα τίποτα. Δεν έχεις τίποτα ρε κοθώνι.ΕίσαΙ ΈΝΑς άχρηστος Καλαμαράς. Τεμπέλης. Απλώς είσαι για φτύσιμο. Ούτε τα €600 τα αξίζεις γι αυτό σε έστειλα στο πυρ το εξωτερο από την Ελλάδα. Σε φόρτωσαν εδώ για να μας κάνεις και τον έξυπνο ρε σκιάχτρο. Είσαι ένας αχάπαρος, άσχετος και βλάκας.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά εκτός που ηλίθιοι είστε και ευτελείς χαχαχα! Άσε που οι παραπάνω είστε ο Τολμών-ηλίθιος-επιτελικός!! Ο οποίος ξεχάνει ποτε μιλά ως Τολμών και πότε ως ανώνυμος.
Anyway, αρκετά με το παιχνίδι. Όποιος διαθέτει ανοιχτό μυαλό και δεν είναι στρατευμένος μπορεί να αντιληφθεί το επίπεδο λόγου και περιέχομένου τόσο του κ. Τσούκα όσο και το δικό σας.
Φαντάζομαι ότι εμπεδώσατε πια το πόσο ανεύθυνοι, ασυνεπείς και προδότες των αξιών της αριστεράς εφανήκατε. Ξέρετε πολύ καλά ότι τον πρόεδρο τον έχετε κράξει μεταξύ σας αλλά προς τα έξω τον υπερασπίζεστε με σθένος. Το σθένος μπορεί κάποια στιγμή να καμφθεί, η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ποτέ!

Μάριος Ανδρέου είπε...

Προσυπογράφω το παρακάτω έντιμο κείμενο του Κ. Καλλίμαχου. Ελπίζω να με συγχωρέσει για την αντιγραφή.
(Μάριος Ανδρέου)
------------------------------


Αγαπητέ Χαρίδημε Τσούκα,

Συμφωνώ απολύτως και με το πνεύμα και με το γράμμα του κειμένου σας, το οποίο είναι γραμμένο με ευκρινέστατη επιστημοσύνη και έντιμη προσήλωση στους κανόνες που πρέπει να διέπουν κάθε επιστημονική τοποθέτηση/αντίλογο.

Άλλωστε, αυτή είναι η τεράστια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην κατευθυνόμενη, τρέχουσα σχολιο/δημοσιογραφική πρακτική (η οποία ως συνήθως αποβλέπει στην εντυπωσιοθηρία και στον κατευνασμό των αναγνωστών/τηλεθεατών), και αφετέρου στην επιστημονικά διατυπωμένη θέση που εκφράζει ένας στοχαστικός διανοητής, ο οποίος δεν λογοδοτεί σε κομματάρχες και λοιπά αφεντικά, αλλά στην συνείδησή του και στις αρχές της Ανοικτής Κοινωνίας.

Από την άλλη, κατανοώ απολύτως τους επικριτές σας και το ύφος τους, δηλαδή την αδυναμία τους να λάβουν μέρος σε μια ορθολογίζουσα συζήτηση και την ευκολία τους να καταφεύγουν σε ad hominem επιχειρήματα (απαξιωτικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, ανεύθυνους στιγματισμούς κοκ).

Είναι η πρώτη φορά που κάποιος από το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου βρήκε το θάρρος να σταθεί κριτικά απέναντι στην εξουσία, χτυπώντας, μάλιστα, γροθιά στο μαχαίρι, χωρίς να αναλογιστεί/φοβηθεί τι τον περιμένει...

Γιατί, θα όπως γνωρίζετε, ειδικά στις μικρές κοινωνίες σαν τη δική μας, όπου συχνά δίνουν και παίρνουν οι πελατειακες αλληλοεξυπηρετήσεις, αργά ή γρήγορά θα ζητήσουνε την κεφαλή σας επί πίνακι και μακάρι, οι συνάδεφλοί σας, που σήμερα τίμησαν τον Πανεπιστήμιο Κύπρο με την γνήσια Φιλελεύθερη ανακοίνωσή τους, μακάρι και τότε να σταθούν και τότε στο ύψος των περιστάσεων.

Με ειλικρινή εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Καλλίμαχος,
συγγραφέας-εκπαιδευτικός

ΥΓ. Ούτε κι εγώ σχολιάζω την τοποθέτησή σας απέναντι στον κο Χριστόφια που μπορεί και να μη με βρίσκει σύμφωνο. Απλώς τιμώ το θάρρος σας, το θάρρος που οφείλουν να έχουν όλοι οι γνήσια φιλελεύθεροι διανούμενοι, δηλαδή όσοι δεν είναι παρακοιμώμενοι της εξουσίας.

18 February 2012 00:21

Ανώνυμος είπε...

@ Μαριος Ανδρέου άλλως Τσούκκας

Ποιο κάτω σας παραθέτω μια προηγούμενη δική μου παρέμβαση την οποία προσυπογράφω απόλυτα:
"Μήπως ανελευθερία στην Κύπρο είναι να μην σε δοξάζουν ΟΛΟΙ;
Ο τσούκκας, όπως έχει λεχθεί, έχει την υποστήριξη των ΜΜΕ, του εθνικιστικού κατεστημένου, της δεξιάς και της εκκλησίας.
Από ποιούς νιώθει ότι απειλήται και φιμώνεται;;
Παράοδοξες σκέψεις.. ή όλα ή τίποτα!
Τι ευτέλεια θεέ μου!"

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Καθηγητά!
Παρέτα τα! Δεν τα βγάζεις πέρα! Έκαμες ενα λάθος, δεν ξέρεις τι είναι Κύπρος δεν ξέρεις την κοινωνία της παρά μόνο κάτι μπαράκια και κάτι ανώριμες σεξοσχέσεις (με το συμπαθειο δηλ.)
Τι παεις και νεκατώνεσαι με πράμα πον σου περνούν κα κάμνεις τον έξυπνο; Παρεπιπτώντως διάβασε σήμερα τον Γουλιάμο και τον Περιστιάνη στον Φιλελεύθερο αυτοί ξέρουν παραπάνω.
Τι μασιεσαι και μάσιεσαι;
Τζείνον πούσαι ήμουν τζιαι τζείνον πουμαι εν να γινείς.
Καληνύχτα.

ο τολμών νικά είπε...

Ρε πετεινάριν επεθύμισα σε!! Τσιαμέ που εσκέφτουμουν ότι κάτι λείπει που δαμέ άρκεψες να μου κουκκουφάς τα πόδκια πάλε! Μεν πολλοπετάσσεσαι όμως γιατί τζιαμέ που σου αρέσκει εν θα φτάσεις, είσαι πολλά κοντός..sorry α.
Τους υπόλοιπους αύριο κοπέλια, αφήστε με να απολαύσω τσιαι λλίον το κουκκούφημα του πετειναρκού.
Παρεπιπτόντως ρε πετεινάρι γράφω σαν ¨ο τολμών νικά¨ τσιαί τίποτε άλλον αφού ρωτάς συνέχεια, αν δεν πιστεύκεις..ξέρεις που.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος είναι αυτός ο Τσούκας που κατάφερε να γίνει Πρωτοσέλιδο [Προφανώς ακαδημαικά θα είνα υπό το μηδέν. Η δε 'σπουδή' του δεν απαιτεί εξυπνάδα, ευστροφία ή καμμιά εξιδίκευση. Γι αυτό το ανθρωπάκι σου λέει, μιας και αμοίβομαι στη Κύπρο με €100.000 αντί €7000 που ήταν ο μισθός του στη Ελλάδα το χρόνο να το παίξω και ήρωας!!!!!Η Ελλαδα έχει ανάγκη από ήρωες του τύπου σου γιατί δεν πάεις να την σώσεις?? Απλά τύποι σαν εσένα που δεν δημιουργούν ΤΙΠΟΤΕ απλά μόνο μπλα μπλα είναι έτσι κατάντησαν την Ελλάδα. Εσένα ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΕ, επειδή είσαι ένα ΜΗΔΕΝΙΚΟ Ακαδημαικά νομίζεις ότι θα διαπρέψεις με δηλώσεις και πλα πλα. Είσαι ένας ΚΟΠΡΙΤΗΣ χωρίς δημιουργία.ΑΛΗΤΗ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ θα πάρεις τις απαντήσεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι ότι εμπεδώσατε πια το πόσο ανεύθυνοι, ασυνεπείς και προδότες των αξιών της αριστεράς εφανήκατε. Ξέρετε πολύ καλά ότι τον πρόεδρο τον έχετε κράξει μεταξύ σας αλλά προς τα έξω τον υπερασπίζεστε με σθένος. Το σθένος μπορεί κάποια στιγμή να καμφθεί, η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ποτέ

paragrafos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
paragrafos είπε...

Μάριος Ανδρέου said...
Προσυπογράφω το παρακάτω έντιμο κείμενο του Κ. Καλλίμαχου. Ελπίζω να με συγχωρέσει για την αντιγραφή.
(Μάριος Ανδρέου)
--------------------

Φίλε Αντρέου,

Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά.

Πάντως, πέρα από όσα γράφω σε αυτό το κείμενο, οφείλω να πω ότι γνωρίζω αρκετά το διανοητικό μόχθο και το συνεπή ανθρωπιστικό και φιλελεύθερο ορθολογισμό του Χαρίδημου Τσούκα, αλλά και το ήθος του, αν μου επιτρέπεις που το διαπιστώσαμε όλοι, όταν, προ ετών, κοντραροχτυπήθηκε με το ελλαδικό καθηγητικό κατεστημένο του Παντείου Πανεπιστημίου,για την υπόθεση του υποδίκου τότε πρυτάνεως ο οποίος, μάλλον αθελά του, είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο.

Αυτά που έλεγε τότε ο Χαρίδημος για τον (συχωρεμένο) και άτυχο πρώην πρύτανη Μεταξόπουλο που καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη (περί ανευθυνότητας κλπ) τα ίδια πάνω κάτω ειπε και για τον Πρόεδρο κο Χριστόφια.

Προσωπικά, ούτε τότε εξεπλάγην, ούτε και τώρα εκπλήσσομαι από την ευθυκρισία του Χαρίδημου. Ούτε φυσικά και από τις αναμενόμενες ύβρεις/αντιδράσεις που δέχτηκε και δέχεται.

Τέλος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, όπως σήμερα ο Χαρίδημος Τσούκας βάλλεται από μέρος της κομμουνιστικής αριστεράς, για τους γνωστούς λόγους, έτσι κι αύριο, θα ακούσει τις ίδιες ακριβώς αισχρολογίες από την γριβική δεξιά, όταν το φέρει η κουβέντα και απαξιώσει τους κουμπουροφόρους της ΕΟΚΑ.

Δυστυχώς, όπως έδειξε, προ πολλών δεκαετιών, ο Κάρλ Πόπερ, στο κλασικό του έργο "Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ", οι επιστημονικά και ορθολογικά σκεπτόμενοι φιλελεύθεροι στοχαστές είναι τα θύματα της εκάστοτε αντιδημοκρατικής/αυταρχικής συμπεριφοράς, ανερξαρτήτου προελεύσεως, χρώματος και ιδεολογίας.

Είναι το κόστος που πληρώνει η "αλογόμυγα" της Πόλης. Γιατί, σε τελική κατάληξη, το κώνειο δίδεται πάντα στο Σωκράτη...

Σε χαιρετώ,

ο φίλος σου

Κ. Καλλίμαχος

19 February 2012 10:50

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΚΑ ΑΠΛΑ ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑ. ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΘΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΚΡΑΜΠΟΣ Ο ΤΣΙΑΤΤΙΣΤΗΣ είπε...

ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΤΣΙΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ, ΜΑ ΤΣΙΑΙΝ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΡΕ ΚΤΗΝΑ ΟΥΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΚΙΕΒΑΖΩ.
τΟ ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΝΑ ΤΣΙΑΙ ΧΡΙΖΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑΣ: O TΣΟΥΚΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΧΤΟΡΑΣ ΤΗΣ..ΑΓΓΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ!!

(oh baby, aggourology yeah?)

Ανώνυμος είπε...

@ Καλλίμαχος ειπε:

"Τέλος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, όπως σήμερα ο Χαρίδημος Τσούκας βάλλεται από μέρος της κομμουνιστικής αριστεράς, για τους γνωστούς λόγους, έτσι κι αύριο, θα ακούσει τις ίδιες ακριβώς αισχρολογίες από την γριβική δεξιά, όταν το φέρει η κουβέντα και απαξιώσει τους κουμπουροφόρους της ΕΟΚΑ."

Τους κουμπουροφόρους της ΕΟΚΑ; Για εξηγήστε παρακάτω να δούμε τι ακριβώς εννοείτε παρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

@ Τσούκκας άλλως Μάριος Ανδρέου

Μα επιτέλους δεν καταλαμβαίνεις ότι με το ανακυκλώνεις τις αναρτήσεις σου εκτείθεσαι ανεπανόρθωτα κι εσύ και το σχολείο σου; Το πανεπιστήμειο σε πληρώνει για να προετοιμάζεσαι στον ελέυθερό σου χρόνο όχι να μπλοκάρεις σαν ο τελευταίος περιθωριακός. Έχετε βίτσια εσείς οι ακαδημαϊκοί. Και επειδή εχτές έγινε αναφορά για τον Φιλελεύθερο διάβασε σήμερα τη Χαραυγή να δεις τι χαζομάρςε κάνετε σαν εκπαιδευτικό ίδρυμα. Τρώτε με χρυσά κουτάλια σωστή διασπάθηση του δημόσιου χρήματος, προαγωγές ημετέρων και άλλα πολλά χωρίς κανένα έλεγχο. και βγαίνεται και από πάνω να κάνετε πειθαρχικές σ αυτούς που σας τα καταγγέλουν. Φυσικά αυτά δεν αφορούν μόνο εσένα αλλά και αυτούς που προτρεξαν να σε υποστηρίξουν γιατί "μαζί τα τρώτε".
Να σου θυμίσω εκείνο τον καθηγητή που διετέλεσε και πρύτανης και πήγε με την τότε κάφκα του στην αμερική και επέστρεψε με ενα λογαριασμό στη visa 100.000 δολλάρια για να τα πληρώσει το δημόσιο;! 100.000 δολλάρια παρακαλώ! Κι όταν το γενικό λογιστήριο έκανε έλεγχο φάνηκε τι έκανε στο περισπούδαστο του ταξίδι: Νεα υόρκη, ουάσσιγκτον. λος αντζελες, Λας βέγκας (!!!!) σαν φραντσίσκο κλπ.
Και φυσικά όλοι εμείς οι βλάκες πληρώσαμε.
Εσείς μιλάτε για λογοδοσία;;
Εσείς είσαστε σκέτηη ασυδοσία!!

Κράμπος Ο Τσιαττιστής είπε...

ΤΣΟΥΚΚΟΥΙΝ ΜΟΥ ΠΑΡΕΤΑ ΤΑ
ΤΖΙΑΙ ΕΠΗΡΑΝ ΣΕ ΧΑΠΑΡΙΝ
ΚΛΩΝΝΕΙΣ-ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΕΣΑΙ
ΜΑ ΠΑΛΕ ΈΣΟΥ 'ΣΑΙ ΧΑΡΗ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΚΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ. ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΦΙΔΙ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΙΣΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ. ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ-ΚΑΛΑΜΑΡΟΙ, ΜΟΥΛΑΡΑΝΘΡΩΠΟΙ- ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΔΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΕ ΞΕΡΕΙς ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ? ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΥΝΤΟΜΑ FACE TO FACE.

Κράμπος Ο Τσιαττιστής είπε...

ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΗΡΕΜΗΣΕ ΤΣΙΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΚΕΣ. ΟΞΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΜΠΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΗΑΣ ΑΦΟΡΜΕΣ ΝΑ ΚΑΜΝΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ;;

studenta mari είπε...

@ανώνυμος 16.26
μήπως εννοείτε το κάρφωμα που είχε κάνει ο υποτιθέμενος συνάδελφος του κ. Τσούκκα και των υπολοίπων στο γραφείο του "επίτροπου διοίκησης"; Λοιπόν αγαπητέ, καλά κάνετε να καταλάβετε ότι "γραφεία" οπως το προαναφερθέν, στην Ευρώπη θεωρούνται άντρα παρασιτοζωώντων επί του δημοσίου..και μην επικαλέιστε "θεσμούς" για να ξεφύγετε από τη μία και μοναδική αλήθεια του γεγονότος, το ότι δηλαδή σε ένα πραγματικά δημοκρατικό περιβάλλον όπως είναι το Πανεπιστήμιο που τόσο πολύ αλληθωρίζετε όταν αναφέρεται,
τα παράσιτα ευδοκιμούν. Και εσείς πιάνεστε από τις συκοφαντίες ενός βαλτού για να στήνετε υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

ακούσατε τι είπε η studenta ρε ΗΛΙΘΙΟΙ, ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ, ΓΚΙΟΥΡΟΒΙΟΙ;;;

Κράμπος Τσιαττιστής είπε...

ΤΣΟΥΚΚΑ ΜΟΥ ΕΓΙΩ ΦΡΟΝΩ
ΚΑΜΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.
ΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΜΝΕΙΣ ΜΕ ΠΟΤΖΙΕΙ,
ΑΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΤΖΙΗΝ,
ΤΣΙΑΙ ΒΟΣΣΙΗΝΝΕ ΚΟΥΕΛΛΕΣ!!

paragrafos είπε...

Anonymous said...
@ Καλλίμαχος ειπε:

"Τέλος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, όπως σήμερα ο Χαρίδημος Τσούκας βάλλεται από μέρος της κομμουνιστικής αριστεράς, για τους γνωστούς λόγους, έτσι κι αύριο, θα ακούσει τις ίδιες ακριβώς αισχρολογίες από την γριβική δεξιά, όταν το φέρει η κουβέντα και απαξιώσει τους κουμπουροφόρους της ΕΟΚΑ."

Τους κουμπουροφόρους της ΕΟΚΑ; Για εξηγήστε παρακάτω να δούμε τι ακριβώς εννοείτε παρακαλώ.

19 February 2012 15:1
---------------------

Αγαπητέ/ή Ανώνυμε/η,

Ρωτάτε τι εννοώ στο πιο πανω απόσπαμα του κείμένου μου.

Την απάντηση στο ερώτημά σας θα τη βρείτε εάν διαβάσετε και το υπόλοιπο κείμενό μου.

Πάντα στη διάθεσή σας

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Καλλίμαχος

paragrafos είπε...

Και κάτι ακόμη:

Ο Μάριος Ανδρέου είναι φίλος μου (και πολύ καλός συνάδελφος). Μετέφερε εδώ ένα σχόλιο που έγραψα (σε προηγούμενο ποστ του Χαρίδημου Τσούκα) και τον ευχαρίστησα για αυτό.

Από την άλλη, τον Χαρίδημο Τσούκα δεν τον γνωρίζω παρά μόνο από τα γραπτά του. Ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ από κόντά, ούτε από... μακριά.

Κάποιος εδώ μέσα υπέθεσε ότι ο Μαριος Ανδρέου και ο Χαρίδημος Τσούκας είναι είναι το ίδιο πρόσωπο. Τον διαβεβαιώ ότι υπέθεσε λάθος.

Στη διάθεσή σας

Με καλή πίστη και εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

ο τολμων νικα είπε...

ακολουθώντας την δική σας τακτική αναδημοσιεύω αποσπάσματα από αναρτήσεις του κ. Τσούκα:

“Όσοι διαμαρτύρονται «να πληρώσουν τα λαμόγια» κι «αυτοί που δημιούργησαν την κρίση», προδίδουν αφέλεια. Όχι μόνο γιατί όλοι ποικιλοτρόπως δημιουργήσαμε την κρίση (τι άλλο δείχνουν η μαζική φοροδιαφυγή και η εκτεταμένη διαφθορά;), αλλά γιατί είναι αδύνατον να μετρηθεί η ατομική συνεισφορά τους καθενός στην αποτυχία (ή την επιτυχία). Οι κοινωνικές αστοχίες (όπως και τα επιτεύγματα) είναι συλλογικά αποτελέσματα.
Έχουμε πυγμαίους πολιτικούς, κατώτερους των περιστάσεων, αντάξιους όμως του αναςτήματός μας
Επιτέλους μας κυβερνά η Ευρώπη”…
Χαρίδημος Τσούκας

ο τολμων νικα είπε...

συνεχίζω:

“Φοροδιαφεύγουμε εκτεταμένα, κλέβουμε το κράτος ασύστολα, καταπατούμε δημόσια γη, χτίζουμε αυθαίρετα, παίρνουμε και δίνουμε μίζες, δεν σεβόμαστε νόμους και κανόνες, εξαπατούμε τους εταίρους μας, μεταχειριζόμαστε το κράτος σαν κομματικό λάφυρο. Ναι, συμφωνώ, δεν είμαστε όλοι έτσι, αλλά είμαστε τόσοι πολλοί όσοι χρειάζονται για να γίνουμε αντικείμενο διεθνούς χλεύης.”

Χαρίδημος Τσούκας

ο τολμων νικα είπε...

και ακόμη:

"Δεν έχουν υπόψη ότι στην Ελλάδα η κουτοπονηριά, το ψέμα, η ανομία και η υποκρισία αποτελούν τρόπο ζωής.
Συμπεριφερθήκαμε ανεύθυνα. Ευτυχώς που υπάρχουν οι Βρυξέλλες να μας προστατεύσουν από τον κακό μας εαυτό. Δεν μας τιμά, αλλά μας σώζει."

Χαρίδημος Τσούκας

paragrafos είπε...

Εξαιρετικά εύστοχες οι επιλογές σας. Αυτά που λέει ο κος Τσουκας, στα εν λόγω αποσπάσματα που κομίζετε, είναι απολύτως αληθή και ακριβή.

Το ότι να αναδημοσιεύετε εδώ δείχνει ότι μάλλον τον τιμάτε και επιβεβαιώνει αυτό που έλεγε πρωτύτερα:

ότι ο κος Τσούκας λογοδοτεί στη συνείδησή του, μια συνείδηση καμωμένη από ακριβοδίκαιη εντιμότητα και ορθολογική ανθρωπιστική ματιά.

Παρεμπιπτόντως, αυτή την παράδοση την ξεκίνησε πριν 38 χρόνια στην Ελλάδα ο Νίκος Δήμου (και πολύ πιο παλιά ο Εμμανουλή ΡοΪδης). Μάλιστα ο Νίκος Δήμου πρόβλεψε και προειδοποιούσε ότι η συμφορά στην Ελλάδα επίκειται (με το προ εικοσαετίας δημοσίευμά του στο ΒΗΜΑ, "Πλους".

Βέβαια, ο Νίκος Δήμου, επειδή δεν χαρίστηκε ούτε στην δεξιά του... κυρίου, ούτε την σταλινίζουσα αριστερά, σιγά σιγά μπήκε στο περιθώριο. Τώρα τον θυμηθήκανε όλοι. Μα είναι πολύ αργά.

Για να επανέλθω στα αποσπάσμα που φέρατε: συνεχίστε να φέρνετε και άλλα. Τουλάχιστον, έστω αποσπασματικότητατα θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε εμμέσως τι πρεσβεύει ένα καθαρο μαυολό με λαγαρή συνείδηση.

Με εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

paragrafos είπε...

Επιτέλους, βρέθηκε ένας άνθρωπος που αντί να βρίζει προτιμάει να συνδιαλέγεται! Νομίζω μπήκαμε σε καλό δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

@ Παράγραφος

Το να κατατασσεις στην ίδια κατηγορία την κυπριακή "κομμουνιστική αριστερά και την γριβική δεξιά" δείχνει πόσο λίγη αντίληψη της κυπου έχεις.
Αν η ελλά δα είχε το δικό της ακελ δεν θα έφτανε στο σημείο που έφτασε.
Θα είχε κοινωνική ειρήνη και ευμάρεια, θα είχε κατώτατους μισθούς αρκετά ελκυστικούς για δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς όπως και ελλαδίτες, ένα σταθερό ταμείο κοοινωνικών ασφαλίσεων και μια κοινωνική συναίνεση ζηλευτή σε όλες τις χώρες της περιοχής.
Εσείς προτιμάται να εισάγεται φτηνό και παρωχημένο αντικομμουνισμό εκμεταλευόμενοι όλες τις κατακτήσεις του κυπριακού λαού.
Λίγος περισσότερος σεβασμός δεν βλάφτει.

Ανώνυμος είπε...

Διερωτούμαι αν έχουν δίκιο όσοι λενε: αφού δεν σας αρέσει εδώ και αφού δεν σέβστε το ένα τρίτο του κυπριακού λαού τότε να τα πιάσετε και να φύγετε.
Δεν είστε καλοδεχούμενοι όπως και όποιοι δεν σέβονται θεσμούς ιστορία και κατακτήσεις ενός ολόκληρου λαού.
Και το ΑΚΕΛ είναι θεσμός και κατάκτηση του δικού μας λαού.

Ανώνυμος είπε...

Και μην μου πεις ότι ο τσουκκας έκρινε μόνο το μαρί γιατί το μαρί ηταν η ευκαιρία να βγάλει τα βλαντζιά του έξω και να μας τα δείξει ολόμαυρα και σκοτεινά.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε καθηγητά

νόμιζα ότι είχες περισσότερο μυαλό. Φαίνεται όμως ότι είσαι λιγότερο μυαλομένος και από αυτούς που ανέχεσαι να τα ακούεις καθημερινα εδώ μέσα.
Τελικά εκθέτεις μόνο το πανεπιστήμιο.
Εσύ είσαι τεφλόν. (δεν κολλά τίποτα).

Ανώνυμος είπε...

Τσούκα: Είσαι Κουτοπόνηρος, είσαι και για γέλια. Καταφερες να ξεγελάσεις τους Κύπριους να σου δίνουν τέτοιο μισθό!!!! Μπράβο ρε Μπαγάσα. Ελπίζω να σε πάρουν πρέφα γρήγορα και να σου δείξουν την πόρτα εξόδου όπως σου αξίζει ρε χαμένο κορμί. Είσαι πάνω από όλα ένας δειλός Εθνικιστής, Τυπποτένιος, Ψευτόμαγκας. Είσαι για πλάκα πάντως ¨΄καθηγητής¨΄ του κώλου.

paragrafos είπε...

Anonymous said...
@ Παράγραφος

Το να κατατασσεις στην ίδια κατηγορία την κυπριακή "κομμουνιστική αριστερά και την γριβική δεξιά" δείχνει πόσο λίγη αντίληψη της κυπου έχεις.
(...)

19 February 2012 22:09
--------------------------

Αγαπητέ/ή ανώνυμε,

Δεν είπα τίποτε τέτοιο. Συ είπας...

Δεν φταίω εγώ για τις ερμηνείες που δίνετε εσείς στα λεγόμενά μου και μάλιστα ερμηνείες παντελώς αυθαίρετες και αστήριχτες με συλλογισμούς αλλοπρόσαλλους.

Αν αποφασίσετε να σχολιάσετε αυτά που λέω και όχι αυτά που εσείς νομίζετε ότι θα... έλεγα, αν αποφασίσετε να σχολιάσετε ακριβώς αυτά που λέω και όπως τα λέω, και όχι άλλα που εσείς φαντάζεστε και εικάζετε ότι είπα, ε, τότε, μετά χαράς θα συνεχίσουμε τη συζήτηση.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

@ παραγραφος

Εξηγήστε μας παρακαλώ γιατι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ήταν κουμπουροφόροι;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ταύτισες το ΑΚΕΛ με την γριβική δεξιά ή κάνω... πάλι λάθος

paragrafos είπε...

Anonymous said...
@ παραγραφος

Εξηγήστε μας παρακαλώ γιατι οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ήταν κουμπουροφόροι;

19 February 2012 22:4
-------------------

Αγαπητέ/ή ανώνυμε/η,

Με ρωτάτε για πράγματα που δεν είπα! Κάνετε κι εσείς το ίδιο σφάλμα με τον άλλον ανώνυμο.

Άλλο πράγμα είναι η φράση "κουμπουροφόροι της ΕΟΚΑ" κι άλλο συμαίνει η φράση "οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ήταν κουμποροφόροι".

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας

Με εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

paragrafos είπε...

Anonymous said...
Εσύ ταύτισες το ΑΚΕΛ με την γριβική δεξιά ή κάνω... πάλι λάθος

19 February 2012 22:43
--------------------

Αγαπητέ/ή Ανώνυμε/η,

Βεβαίως κάνετε λάθος. Πουθενά δεν είπα τέτοιο πράγμα.

Γιατί δεν διαβάζετε αυτά που γράφω προσεκτικά; η Βιασύνη σκοτώνει το διάλογο επειδή οδηγεί σε παρερμηνείες και παρανοήσεις, δηλαδή σε μεγάλες παραξηγήσεις.

ΜΕ εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

ο τολμών νικά είπε...

αγ. κ. Καλλίμαχε,
θα συμφωνήσω ότι ο κ. Τσούκας λογοδοτεί στη συνείδησή του. Θα συμπλήρωνα όμως ότι όσο αυτή βρίσκεται στο safe mode. Να μου επιτρέψετε μόνο να έχω τη δική μου άποψη για το είδος και το περιεχόμενο αυτής όταν ολοκληρώσω την επεξεργασία των αντιλήψεών του όπως σκιαγραφούν οι αναρτήσεις του. Οι οποίες βέβαια δείχνουν άτομο απόμακρων και περιγραφικών τοποθετήσεων χωρίς κεντρικό άξονα ανάλυσης. Διαπιστώσεις που περίπου τις ακούς καθημερινά σε καφενέδες, σε απλή όμως καθομιλουμένη.
Σε γενικές γραμμές: φταίνε όλοι για όλα και χρειαζόμαστε τον απομηχανής θεό- που αργήσαμε να καλέσουμε- να αποφασίσει για μας και τις επόμενες γενιές. Μα αυτό το ακούω και καθημερινά από τον καφετζιή της περιοχής μου! ( Με όλον το σεβασμό κ. Παναγιώτη).

ο τολμών νικά είπε...

Αναρτήσεων συνέχεια λοιπόν:

"Η Ελλάδα ψυχορραγεί. Διοικείται, εν πολλοίς, από φαύλους πολιτικάντηδες, οι οποίοι εκλέγονται από συνήθως φενακισμένους ψηφοφόρους με περιορισμένη συνείδηση πολίτη. Ο νεοέλληνας θέλει να ζει σαν πλούσιος Αμερικανός αλλά έχει τη νοοτροπία πονηρού Ανατολίτη. Η ελλαδική σχιζοφρένεια μόνο αποκαΐδια, δάκρυα και αίμα μπορεί να παράγει."

Χαρίδημος Τσούκας

ο τολμών νικά είπε...

ενδιαφέρουσες οι απόψεις του κ. Τσούκκα και για τους Έλληνες συναδέλφους του:

"Τα πανεπιστήμια είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Στους χώρους που θα περίμενε να δει κανείς υποδείγματα ηγετικής συμπεριφοράς – ευτολμίας, παρρησίας, ανιδιοτελούς προσφοράς – συναντά συχνά δειλία, απραξία, αυτο-εξυπηρετικό πνεύμα. Οχι σπάνια, με τιμητικές φυσικά εξαιρέσεις, οι ακαδημαϊκές ηγεσίες αποφεύγουν τις δύσκολες επιλογές, μεριμνούν για τα μικρο-συμφέροντά τους (ατομικά, συγγενικά, φιλικά, κομματικά), αναμασσούν την ξύλινη γλώσσα της κρατούσας πολιτικής ορθοφρσύνης, λένε στην κάθε ομάδα αυτά που θέλει να ακούσει. Οι ακαδημαϊκοί ηγέτες-«ανθρωπάκια» έχουν ορίζοντα αναφοράς αντίστοιχο του αναστήματός τους• προσαρμόζουν το ρόλο στα μέτρα τους. Αν ο πρύτανης δεν εμπνέει σεβασμό με την ηγετική συμπεριφορά του, γιατί να του αποδώσει τον οφειλόμενο σεβασμό η ακαδημαϊκή κοινότητα; Με την αυστηρή επιτήρηση, η ΕΕ μάλλον θα μας σώσει από τις άφρονες οικονομικές επιλογές του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος."

Χαρίδημος Τσούκας

Ανώνυμος είπε...

@Παράγραφος

Όταν σας πιάσουν τον πόδι κοιτάζεται όλοι να βγάλετε την ουρά σας απ' έξω. Να στέκεστε σ' αυτά που λετε και κυρίως σ' αυτά που πιστεύετε.

@Ο τολμών νικά

Συγχαρητήρια! Είσαι γερό μυαλό, ψάχνεις τα πράγματα και κάνεις πολύ καλή δουλειά. Ούτε συνάδελφος του κ. τσούκκα να ήσουν.. :-)

Ανώνυμος είπε...

Πετηνάρι said:
18 February 2012 22:09

"Τελικά εκτός που ηλίθιοι είστε και ευτελείς χαχαχα! Άσε που οι παραπάνω είστε ο Τολμών-ηλίθιος-επιτελικός!! Ο οποίος ξεχάνει ποτε μιλά ως Τολμών και πότε ως ανώνυμος.
Anyway, αρκετά με το παιχνίδι. Όποιος διαθέτει ανοιχτό μυαλό και δεν είναι στρατευμένος μπορεί να αντιληφθεί το επίπεδο λόγου και περιέχομένου τόσο του κ. Τσούκα όσο και το δικό σας.
Φαντάζομαι ότι εμπεδώσατε πια το πόσο ανεύθυνοι, ασυνεπείς και προδότες των αξιών της αριστεράς εφανήκατε. Ξέρετε πολύ καλά ότι τον πρόεδρο τον έχετε κράξει μεταξύ σας αλλά προς τα έξω τον υπερασπίζεστε με σθένος. Το σθένος μπορεί κάποια στιγμή να καμφθεί, η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ποτέ!"

Δεν διαφωνώ ότι ο χριστόφιας απογοήτευσε αρκετούς αριστερούς κυρίως λόγω των προσωπικών επιλογών του. Αντί να ανέλεθει η αριστερά στην εξουσία δίνει την εντύπωση ότι ανήλθε μια κλίκα από κουμπάρους και κουμέρες (δημητριάδου), από συμφοιτητές του 1960 (χριστοφίδης) και κυρίως από διεφθαρμένους συνταξιούχους δημόσιους υπαλλήλους που όλοι τους δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη διάκριση στα κοινά. Ο πρόεδρος απέτυχε όντως να φέρει πνεύμα ανανέωσης και προοδευτικότητας. Δυστυχώς τα πράγματα δεν αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη.
Άλλο όμως αυτό και άλλο να πετάς στον κάλαθο των αχρήστων ολόκληρη παράταξη.

Ανώνυμος είπε...

Όχι δηλαδή πως η παράταξη του ακελ δεν κάνει λάθη και δεν έχει, ακόμα και στα ψηλότερα δόματα, καιροσκόπους και διεφθαρμένους.
Όμως σίγουρα στα άλλα κόμματα αυτά τα φαινόμενα είναι πιο διαδεδομένα.

paragrafos είπε...

ο τολμών νικά said...

αγ. κ. Καλλίμαχε,
θα συμφωνήσω ότι ο κ. Τσούκας λογοδοτεί στη συνείδησή του. Θα συμπλήρωνα όμως ότι (...)

20 February 2012 00:26

--------------------------------

Αγαπητέ Ανώνυμε/η,

Χαίρομαι που αρχίσατε να μελετάτε κείμενα του κου Τσούκα. (Σας διαβεβαιώ ότι, ως άνθρωπος και πολίτης, θα βγείτε κερδισμένος.) Και φυσικά η κριτική στις απόψεις του είναι απολύτως επιβεβλημένη.

Εννοείται, πως ανάλογα με το τι διαβάζει κανείς και το τι αντιλαμβάνεται, έχει απολύτως δικαίωμα να κρίνει.

Από την άλλη, το εάν η κριτική του ενός ή του άλλου, βασίζεται σε στέρεη επιστημοσύνη ή όχι, το εάν ακολουθεί τις στοιχειώδεις ακαδημαϊκές αρχές ή όχι, αυτό έχει να κάνει με το ποιόν της επιστημονικής επάρκειας τού κρίνοντος.

Που σημαίνει ότι δεν έχουν όλες οι κριτικές την ίδια ουσία, ούτε όλωνων των κρινόντων οι γνώμες το ίδιο ειδικό βάρος. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν όλοι οι κρίνοντες την ίδια επιστημονική επάρκεια, γνώση, ενημέρωση, κουλτούρα και φιλοσοφική συγκρότηση.

Με αυτην την έννοια, και οι κρίνοντες κρίνονται.


Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Καλλίμαχος

ΥΓ. Το ότι βούηξε ο τόπος για τις θέσεις του κου Τσούκα του οποίου το αυτονόητο δικαίωμα στην κριτική το επεσήμαναν και οι συνάδελφοί του, λέει κάτι για την ποιότητα της σκέψης του την οποία εσείς αρνείστεμ άλλον από έλλειψη πληροφόρησης (δεν έχετε μελετήσει το έργο του).

Ανώνυμος είπε...

@ paragrafos

Αντιλαμάνομαι ότι ο κ Τσούκκας είναι πολύ σεμνό άτομο, όμως η σχεδόν θεολογική μυθολατρεία γύρω από το πρόσωπο του τσούκκα εκ μέρους σας αρχιζει να γίνεται λίγο ενοχλητική αν όχι ύποπτη...

Ανώνυμος είπε...

@ παραγραφος

"Βούηξε ο τόπος από τα γραφόμενα" του τσούκκα λέτε...
Έχετε δίκιο όπως και αυτοί που λένε ότι τον κ. τσούκκα δεν τον νοιάζει το περιεχόμενο αλλά η επιφάνεια, το λούσο, η πόζα, η φάτσα κλπ κλπ. Στο οικονομικό σύστημα και στους κανόνες που υποστηρίζει ο τσούκκας, αυτή είναι η ουσία. Και επειδή η Κύπρος δεν είναι έτσι γι' αυτό λέγω ότι ο τσούκκας ίσως δεν κάνει για εδώ..

paragrafos είπε...

Anonymous said...
@ paragrafos

Αντιλαμάνομαι ότι ο κ Τσούκκας είναι πολύ σεμνό άτομο, όμως η σχεδόν θεολογική μυθολατρεία γύρω από το πρόσωπο του τσούκκα εκ μέρους σας αρχιζει να γίνεται λίγο ενοχλητική αν όχι ύποπτη...

20 February 2012 09:59

--------------------------

Χα χα χα! Σας ευχαριστώ για το χιούμορ! Με κάνατε και γέλασα! Δεν το λέω ειρωνικά. (Το γέλιο στη ζωή μου, δυστυχώς, σπανίζει. Οπότε η ευχαριστία είμαι ειλικρινής.)

Ακούς εκεί... υποπτη και... θεολογική και... μυθολατρεία... Χα χα χα! Συγγνώμη, αλλά μου φάνηκε πολύ αστείο αυτό που είπατε και ελπίζω να μην σας ενοχλούν τα χαχανητά μου! Ας σας ενόχλησαν, σας ζητώ συγγνώμη.

Τώρα, στα σοβαρά: διάλογος επιστημονικός με... υποψίες και... ενοχλήσεις και... μυθολογικές... θεολατρίες και τα συναφή, δεν γίνεται.

Ο διάλογος απαιτεί τεκμήρια και επιχειρήματα δηλαδή ορθολογική προσέγγιση. (Τα δικά μου τα ακούσατε. Αν θέλελτε, προσπαθήστε να με αντικρούσετε με τον ίδιο τρόπο.

Με άλλα λόγια, εγώ τοποθετήθηκα. Διαβάσατε ό,τι είχα να πω. Εάν έχετε αντεπιχειρήματα και τεκμήρια, εδώ είμαστε.

Οι μειοτικοί όμως χαρακτηρισμοί σας και οι υποψίες σας πρέπει αν ξέρετε ότι δεν υποκαθιστούν το επιστημονικό διάλογο/αντίλογο. Τον ακυρώνουν. Φαντάζομαι ότι αυτά τα ξέρετε. Άλλωστε διδάσκονται σε όλα τα καλά πανεπιστήμια του Κόσμου.

Με εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

paragrafos είπε...

Anonymous said...
@ παραγραφος

"Βούηξε ο τόπος από τα γραφόμενα" του τσούκκα λέτε...
Έχετε δίκιο όπως και αυτοί που λένε ότι τον κ. τσούκκα δεν τον νοιάζει το περιεχόμενο αλλά η επιφάνεια, το λούσο, η πόζα, η φάτσα κλπ κλπ. Στο οικονομικό σύστημα και στους κανόνες που υποστηρίζει ο τσούκκας, αυτή είναι η ουσία. Και επειδή η Κύπρος δεν είναι έτσι γι' αυτό λέγω ότι ο τσούκκας ίσως δεν κάνει για εδώ..

20 February 2012 10:0
------------------------------

Μα δεν συνειδητοποιείτε ότι αυτά που λέτε είναι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και όχι επιχειρήματα;

Είμαι βέβαιος ότι στο πανεπιστήμιο σας μαθανε τη διαφορά και είμαι επισης βέβαιος ότι σας μάθανε στο πανεπιστήμιο το καθήκον που έχουμε όλοι μας απέναντι στους αντιφρονούντες, δηλ ότι είναι καθήκον μας να ανεχόμαστε την όποια διαφορετικότητα κι όχι να προσπαθούμε να την εξορίσουμε είτε έμμεσα ("δεν κάνει για εδώ") είτε άμεσα.

Εν παση περιπτώσει, άλλο είναι οι απόψεις κι άλλο τα κουτσομοπολιά, άλλο οι συγκροτημένες θέσεις και άλλο οι φλυαρίες του χωρκού για λούσα και τα λοιπά...

Κατανοώ τη δυσκολία σας να ακούσετε με προσοχή αντίθετες με τη δική σας απόψεις. Μη νιώθετε μοναξιά. Όλοι δυσκολευόμαστε, γι΄αυτό σωστά ειπώθηκε πως το επιστημονικό ήθος απαιτεί την οδύνη της ανεκτικότητας.

Με εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν καταλάβατε σοβαρομιλώ.
Τόσο τα επιχειρηματα του κ. τσούκκα όσο και τα δικα σας είναι αίωλα. Παιρνετε τον πολυβίου και τον κάνετε θεό. Παίρνετε τον τσούκκα, τα ίδια.

Έχουν υπάρξει πολλές αναρτήσεις που αμφισβητούν όρθολογικά τις θέσεις τσούκκα. Κι αυτός τις ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων. Γιατί δίνει τότε μαθήματα στους άλλους;

paragrafos είπε...

Anonymous said...
Όχι, δεν καταλάβατε σοβαρομιλώ.
Τόσο τα επιχειρηματα του κ. τσούκκα όσο και τα δικα σας είναι αίωλα. Παιρνετε τον πολυβίου και τον κάνετε θεό. Παίρνετε τον τσούκκα, τα ίδια.

Έχουν υπάρξει πολλές αναρτήσεις που αμφισβητούν όρθολογικά τις θέσεις τσούκκα. Κι αυτός τις ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων. Γιατί δίνει τότε μαθήματα στους άλλους;

20 February 2012 11:5

--------------------------

Μου φορτώνετε πράγματα που δεν είπα.

1. Πείτε μου ποιο επιχείρημά μου είναι έωλο και γιατί. Μιλάτε αόριστα και αστήρικτα.

2. Πείτε μου πού ανέφερα ότι ο Πολυβίου είναι... θεός ή ότι ο Τσούκας είναι... θεός. (Ειδικά στον Πολυβίου δεν έχω αναφερθεί καθόλου!)

3. Μιλάτε για τις απόψεις μου χωρίς να έχετε διαβάσει τι γράφω! Μήπως διαβάσατε κάτι άλλο που έγραψε κάποιος άλλος;

4. Λέτε ότι κάποιοι αντέκρουσαν ορθολογικά τον Τσουκα και εκεινος πέταξε τις απόψεις τους στον κάλαθο. Για πείτε ένα ορθολογικό αντεπιχείρημα που αντέκρουσε τον Τσούκα. Περιμένω. Εκτός εάν μπερδεύετε τις ύβρεις και αναθέματα με τα... ορθολογικά επιχειρήματα.

Με εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι του τολμών νικά δεν είναι δικό μου αλλά μου άρεσε..

ο τολμών νικά said...

X.Π. για να μη διερωτηθείς για το προχωρημένο της ώρας, κάποιοι συμπολίτες σου χρειάζεται να εργάζονται και τέτοιες ώρες, άλλοι βέβαια αυτό το θεωρούν περίεργο διότι τους είναι άγνωστο .
Υποθέτω ότι συνειδητά αποφεύγεις να ασχοληθείς με την ουσία των γραφομένων μου και που επικεντρώνονται αυστηρά και μόνο στο αντικείμενο που επέλεξε ο κ. Τσούκκας και που είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ υιοθέτηση του ¨πορίσματος¨ Πολυβίου. Ατυχέστατες οι συγκρίσεις σου, οι διερευνητικές επιτροπές ΔΕΝ συνιστούν νομικό όργανο. Πόσο μάλλον η του Πολυβίου που είχε μετατρέψει τη διαδικασία σε show, με εναπόθεση φωτογραφιών νεκρών απέναντι από τους εξεταζομένους ( κυρίως βέβαια τον πρόεδρο και αυτό καθόλου τυχαίο), με ανοχή στην αίθουσά του σε βρισιές προς τον πρόεδρο από τον απόγονο ενός από τους νεκρούς( για τον οποίο εξετάζονται σοβαρές παραλειψεις του από ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ της πολιτείας και που οδήγησαν στους θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθουν, αφού τα εκρηκτικά καίγονταν για 4+ ώρες) και την..εξαίρεση από τη διαδικασία αυτής της περιόδου 4 ΩΡΩΝ από τον ίδιο άνθρωπο που κατελόγισε την αποκλειστική ευθύνη στους δύο πιλότους της HELIOS για λάθος διάρκείας ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ!!!
Μπορεί να ικανοποιεί τις διάφορες σκοπιμότητες η συγκέντρωση ευθυνών σε ένα και μόνο πρόσωπο, δεν αποτελεί όμως ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΣΕΒΕΙΑ στην υπόθεση δικαιοσύνη για τους νεκρους; Αυτή είναι η πολιτισμένη κοινώνία στην οποία αναφέρεσαι;;
Ο Πολυβίου αγαπητέ δε μπόρεσε ούτε να συγκαλύψει την ανευ νομικής ή- και κοινής λογικής
κατάληξή του, αφού αποποιήθηκε τη δηλωμένη απαξίωση του στον κρατικό μηχανισμό εκδηλώνοντας ακριβώς αντίθετη στάση για να κερδίσει την επόμενή του υπόθεση, που είχε, δυστυχώς για τον ίδιο, ανάλογες παραμέτρους.
Που καταλήγουμε; Ότι για κάποιους Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ και ο σεβασμός σε νεκρούς διαφοροποιείται αναλόγως στόχου.
Και αγαπητέ κ. Καλλίμαχε, τον κ. Τσούκκα όχι μόνο δεν τον περιμένει ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από αυτό που απολαμβάνει τώρα- στην ανώτατη δημόσια κλίμακα θα παραμείνει- αλλά και ακόμα απόκτησε γερές βάσεις αφού ήδη έχει συμπεριληφθεί στα σύμβολα της πιθανότατης νέας κατάστασης εξουσίας.
Τυχαία νομίζετε και η μίμηση της ενέργειας του από άλλους ακριβοπληρωμένους συναδέλφους του;
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΕΣ;; σχήμα οξύμωρο, δε νομίζετε;

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ

Από τη σημερινή Χαραυγή:

"Το ειδικό επίδομα παραχωρείται στο
Πανεπιστήμιο Κύπρου από ιδρύσεώς του. Στόχος, αρχικά, ήταν η προσέλκυση καλών ακαδημαϊκών από το εξωτερικό. Κίνητρο που δεν υφίσταται σήμερα καθότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου μπορεί να προσελκύσει πολύ καλούς καθηγητές και λόγω του υψηλού επίπεδου του, αλλά και λόγω της πολύ καλής μισθοδοσίας.
Συγκεκριμένα να αναφέρουμε ότι οι αναπληρωτές καθηγητές βρίσκονται στην κλίμακα Α14-Α15 (πέραν των 5.000 ευρώ καθαρό μισθό το μήνα) και οι καθηγητές στην κλίμακα Α15
-Α16 (πέραν των 6.000 ευρώ καθαρό
μισθό το μήνα). Πέραν όμως του παχυλού μισθού και του επιπρόσθετου προκλητικού επιδόματος, πολλοί λαμβάνουν επιπρόσθετα ποσά είτε γιατί είναι κοσμήτορες, είτε γιατί συμμετέχουν στη Σύγκλητο κ.α., ανεξάρτητα από τα ερευνητικά κονδύλια που υπάρχουν. Επίσης, πολλοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου εργάζονται και σε άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξασφαλίζοντας και από εκεί πρόσθετο, όχι ευκαταφρόνητο εισόδημα."

Σημειώστε ότι στη Γερμανία ο πιο ψιλόμισθος καθηγητής αμοίβεται με 5.500 μισθό ακάθαρτα (κλίμακα Ρ3).

Αίσχος!!!

Ανώνυμος είπε...

Τσούκα, από και ωε τα που να σε καλέσουν να παρευρεθείς στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης? Είσαι ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ευθύνης μυαλό μιας ι πολύ περιορισμένης ¨σπουδής¨΄ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑς ΠΟΥ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ Η ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ. ΞΑΝΑΕΙΔΕΣ ΜΙΣΘΟ €6000 ΤΟ ΜΉΝΑ ΡΕ ΓΥΦΤΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΓΥΦΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ.ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΣΔΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΡΙΖΕΙΣ'ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Άλλαξε το εξώφυλλο.
Μάλλον πρέπει να ήρθε το επίδομα...
Πολλή δουλειά για σήμερα..
Άτε σχολάστε!

ο τολμων νικα είπε...

Συγκρατήστε τα νεύρα σας όσοι δε βρίσκετε ώρα να σκεφτείτε, ειδικά απειλές & βρωμοστομίες αφήστε τες..τούτα ε ψευτοπαλληκαρισμοί. Εξαιρείται το πετεινάρι που συνεχίζει να μας διασκεδάζει.
Αλλά το κοκκονόσυκό σου εν σε βοηθά.
Διάς μου παραπάνω διαστάσεις που τσιείνες που μπόρω τσιαί εν το καταλάβεις ότι έτσι χουμίζεις με.
Ατε ρε πετεινάριν, πε ότι είμαι ένας τσιαι μιλώ για ούλλους, έτσι για να ικανοποιηθείς.
Ασσιοηλέ.

ο τολμων νικα είπε...

αγ. κ Καλλίμαχε,
πιστεύω ότι δεν έχετε κατανοήσει τα βασικά για να καταλήξετε σε προσδιορισμό της "συνείδησης", όπως έχετε κάνει βεβιασμένα, του κ. Τσούκκα, για αυτό σας κάνω μία ανακεφαλαίωση των άρθρων τα οποία έχω αναγνώσει. παρακαλώ προσέξτε τους απόλυτους αφορισμούς του κ. Τσούκκα σε όλα τα επίπεδα, μέχρι και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη που ο κ. Τσούκκας κρίνει- ως ένας καφενοφιλόσοφος- ένοχο, καθώς και την αστείρευτη του Ευρωλοτρεία, αναγκαίο υποκατάστατο της Ελληνικής ανικανότητας. Αν κάποιος αριστερών πεποιθήσεων πανεπιστημιακός εκφραζόταν έτσι για τους Έλληνες, οι σύγχρονοι ιεροεξεσταστές θα τον έστελναν κατευθείαν στην πυρά:

"Έχουμε πυγμαίους πολιτικούς, κατώτερους των περιστάσεων, αντάξιους όμως του αναςτήματός μας
Επιτέλους μας κυβερνά η Ευρώπη"…

"είμαστε τόσοι πολλοί(οι απατεώνες, η διευκρίνηση δική μου) όσοι χρειάζονται για να γίνουμε αντικείμενο διεθνούς χλεύης".

"Δεν έχουν υπόψη ότι στην Ελλάδα η κουτοπονηριά, το ψέμα, η ανομία και η υποκρισία αποτελούν τρόπο ζωής.. "

"Τα πανεπιστήμια είναι χαρακτηριστική περίπτωση.
Στους χώρους που θα περίμενε να δει κανείς υποδείγματα ηγετικής συμπεριφοράς – ευτολμίας, παρρησίας, ανιδιοτελούς προσφοράς – συναντά συχνά δειλία, απραξία, αυτο-εξυπηρετικό πνεύμα. Οι ακαδημαϊκοί ηγέτες-«ανθρωπάκια» έχουν ορίζοντα αναφοράς αντίστοιχο του αναστήματός τους•"

"Η ελλαδική σχιζοφρένεια μόνο αποκαΐδια, δάκρυα και αίμα μπορεί να παράγει."

"Ευτυχώς που υπάρχουν οι Βρυξέλλες να μας προστατεύσουν από τον κακό μας εαυτό.

Επιτέλους μας κυβερνά η Ευρώπη”… "

Χαρίδημος Τσούκας

Ανώνυμος είπε...

Έλα φίλε είσαι μαχαζί;
Έρκουμαι!
Άης τον τσούκκα και είναι αθκιασερός.

paragrafos είπε...

ο τολμων νικα said...
αγ. κ Καλλίμαχε,
(...)

20 February 2012 16:44

----------------------------

Αγαπητέ συνομιλητή, σας έχω απαντήσει ήδη.
Δείτε το σχόλιο μου:
19 Febr. 2012 21:00

ΥΓ.
Χαίρομαι που μελετάτε και επιμένετε. Χαίρομαι, γιατί, όπως λέει η παροιμία "όποιος ζητάει του ανοίγουνε και όποιος ψάχνει βρίσκει".
Είμαι βέβαιος, πως αργά ή γρήγορα, θα αμφισβητήσετε όλες τις βεβαιότητες που έχετε ήδη μέσα σας (και τις δικές μας, ασφαλώς) και θα πάτε πέρα στην τιμή και στην πεποίθησή σας, που λέει κι ο ποιητής.

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΚΑ ΕΝΑ ΡΕΠΑΝΙ ΕΙΣΑΙ. ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ. ΜΑΛΑΚΟΚΑΒΛΙ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΦΙΔΙ ΒΡΩΜΕΡΟ.ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΑΥΡΚΑ, ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΔΕΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ.

Κράμπος Τσιαττιστής είπε...

ΩΡΑ ΚΑΛΗ ΚΟΠΕΛΙΑ ΜΟΥ
ΗΡΤΑ ΠΟΥ ΤΕΣ ΚΑΤΣΕΛΛΕΣ
ΤΣΟΥΚΚΑ ΜΟΥ ΕΠΑΚΚΑΤΤΑΡΕΣ;
ΦΕΥΚΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ;;

Κράμπος Τσιαττιστής είπε...

Ρε ανώνυμε, εχάλασες την πιάτσαν, ατε κανεί σε.
Μάλλον είσαι προβοκάτορας αφού συνεχίζεις το βκιολί σου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Καλλίμαχε, να ακούετε του Τολμών!Επειδή εσείς εν καταλαβαίνετε θα σας εξηγά αυτός και θα βάζει τα πράματα στη θέση τους. Έννεν μόνον ηλίθιος τελικά είναι και αγενής.
Όσο για τα παναϋρκα να πάρετε τον ποιητή σας.Εν φτηνός αλλά τους αριστερούς εν τους πολλοκόφτει,εχουν κατανόηση για τη φτήνια.

paragrafos είπε...

Αγαπητοί σχολιαστές,

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, ο επιστημονικός λόγος και αντίλογος προάγεται μόνο με ορθολογικά επιχειρήματα και τεκμήρια και όχι με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Προσωπικα, αισθάντομαι ότι η ζωή είναι πολύ μικρή κι έχει πολλές σκοτούρες, οπότε δεν αξίζει να την επιβαρύνουμε με τις κακοήθειές μας.

Σε κάθε περίπτωση, ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ που με υπομείνατε.

Εύχομαι υγεία σε όλους σας!

Όποιος θέλει περαιτέρω διάολογο, ας μη διστάσει να χρησιμοποιήσει το μέιλ μου kallimachos@cytanet.com.cy

Πάντα στη διάθεσή σας!

Με εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

Καλλίμαχος είπε:

"Όπως ανέφερα και προηγουμένως, ο επιστημονικός λόγος και αντίλογος προάγεται μόνο με ορθολογικά επιχειρήματα και τεκμήρια και όχι με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς."

Τσούκκας είπε:

"Ισως νομίζουν ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι μια εκδοχή του Πανεπιστημίου Λουμούμπα της Μόσχας ή σχολή κομματικών στελεχών του κομμουνιστικού κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Άλλωστε οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις πολλών από αυτούς από τέτοια ιδρύματα προέρχονται… "

Κραμπος Τσιαττιστης είπε...

ΕΜΕΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΚΟΥΚΚΟΥΦΑ
ΧΑΖΟ ΜΟΥ ΠΕΤΕΙΝΑΡΙΝ;
ΕΧΤΙΤΖΙΑΣΕΣ ΠΟΥ ΤΣΙΑΤΤΗΣΑ
ΤΟΥ ΜΑΣΤΡΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΗ;;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε κράμπο τα τσιττιστά σου είναι πολύ καλά αλλά νομίζω ο κ. καθηγητής δεν τα καταλαμβαίνει λόγω διαλέκτου. Μην ξεχνας ότι ήρθε στην Κύπρο λόγω μισθού, όχι γιατί μας αγαπά...

paragrafos είπε...

Anonymous said...
Καλλίμαχος είπε:

"Όπως ανέφερα και προηγουμένως, ο επιστημονικός λόγος και αντίλογος προάγεται μόνο με ορθολογικά επιχειρήματα και τεκμήρια και όχι με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς."

Τσούκκας είπε:

"Ισως νομίζουν ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι μια εκδοχή του Πανεπιστημίου Λουμούμπα της Μόσχας ή σχολή κομματικών στελεχών του κομμουνιστικού κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Άλλωστε οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις πολλών από αυτούς από τέτοια ιδρύματα προέρχονται… "

20 February 2012 23:45

---------------------------

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Η αποσπασματική παρουσίαση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Μια έντιμη παρουσιάση των γεγονότων, δεν μπορεί να είναι αποσπασματική.

Η αλήθεια είναι η εξής: Ο Χ. Τσούκας έκρινε ως πολίτης και πνευματικός άνθρωπος, δημοσίως και τεκμηριωμένα τον Πρόεδρό μας και κάποιοι αντί να του απαντήσουν επίσης με επιχειρήματα και τεκμήρια, του είπαν να φύγει από την Κύπρο κι ότι δεν σέβεται τα λεφτά που του δίνει το κράτος (λες και του τα δίνει ο Πρόεδρος) και πολλά άλλα ρατσιστικά που τα γνωρίζετε!

Αυτή τους η αντίδραση δεν συνάδει ούτε με τα επιστημονικά ούτε με τα δημοκρατικά ήθη και σωστά τού θύμισε τα εκατομμύρια των θυμάτων (βασαλισθέντων, εξευτελισθένων, εξορισθέντων και νεκρών της σταλινικής τρομοκρατίας και πολλών άλλων κομμουνιστικών τρομοκρατιών (δεν υπήρξε μονοκομματικό υπαρκτός σοσιαλισμός και δικτατορία του προλεταριάτου χωρίς εκατόμβες αθώων θυμάτων).

Γιατί, προφανώς ο κος Τσουκας έχει διαβάσει τα έργα/ντοκουμέντα του Σολζενίτσιν (ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΝΤΕΝΙΣΟΒΙΤΣ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗς ΜΑΡΤΙΟΝΑ και το αξεπέραστο ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΓΚΟΥΛΑΓΚ) και μάλλον έχει εντρυφήσει και στις συγκλονιστικές μαρτυρίες (δυο χιλιάδων σελίδων) του Βαρλααμ Σαλάφοφ στο έργο του ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΑ.

Ως εκ τουτου, ξέρει πολύ καλά τι λέει. (Αν τα διαβάσετε, θα συμφωνήσετε και μαζί του και μαζί μου.)

Πέρα από όλα αυτά, νομίζω πως αξίζει να πω και κάτι πολύ προσωπικό:

η οικογένειά μου κι εγώ τρέφουμε πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον άνθρωπο Δημήτρη Χριστόφια (στοιβαρή πατρική φιγούρα τον αποκαλεί ο Πέρυ Αντερσρον στις Διαιρέσεις της Κύπρου) και για τη σύζυγό του, όπως και για τους κοινωνικούς Αγώνες της κομμουνιστικής αριστεράς. (Μάλιστα η κα Χριστόφια με έχει τιμήσει στο παρελθόν, και μάλιστα προσωπικά, για ένα βιβλίο μου). Αυτό όμως δεν σημαίνει όμως οι πολιτικές μας θέσεις ταυτίζονται. Εδώ άλλωστε έγκειται και το το μεγαλείο της Ελσης: ότι συμπαραστέκεται στον Ανθρωπο/συμπολιτη κι όχι μονάχα στα μέλη του κομματος.

Γιατί δεν κάνετε μια προσπάθεια να της μοιάσετε ως προς το ήθος και να συνειδητοποιήσετε ότι οι άνθρωποι/πολίτες/συμπολιτες μπορούν να διαφωνούν πολιτικά, αλλά ταυτόχρονα μπρουν και να μην είναι μισαλλόδοξοι, να μην είναι ρατσιστές ότι ταυτόχρονα μπορουν να διαφωνούν και να μην πάψουν να σέβονται ο ένας τον άλλον.

Με εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

@ Καλλίμαχος ειπε:

"Η αποσπασματική παρουσίαση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Μια έντιμη παρουσιάση των γεγονότων, δεν μπορεί να είναι αποσπασματική."

Εσείς μας είπατε να μην βρίζουμε και σας έστειλα ένα απόσπασμα από τα πολλά οπου ο τσούκκας βρίζει και διαχωρίζει τους ανθ΄ρωπους ανάλογα με το πανπεστήμιο τους. Αυτό είναι ρατσιμός αν δεν το ξέρετε.

Καλλίμαχος είπε:

"Η αλήθεια είναι η εξής: Ο Χ. Τσούκας έκρινε ως πολίτης και πνευματικός άνθρωπος, δημοσίως και τεκμηριωμένα τον Πρόεδρό μας και κάποιοι αντί να του απαντήσουν επίσης με επιχειρήματα και τεκμήρια, του είπαν να φύγει από την Κύπρο κι ότι δεν σέβεται τα λεφτά που του δίνει το κράτος (λες και του τα δίνει ο Πρόεδρος) και πολλά άλλα ρατσιστικά που τα γνωρίζετε! Αυτή τους η αντίδραση δεν συνάδει ούτε με τα επιστημονικά ούτε με τα δημοκρατικά ήθη και σωστά τού θύμισε τα εκατομμύρια των θυμάτων (βασαλισθέντων, εξευτελισθένων, εξορισθέντων και νεκρών της σταλινικής τρομοκρατίας και πολλών άλλων κομμουνιστικών τρομοκρατιών (δεν υπήρξε μονοκομματικό υπαρκτός σοσιαλισμός και δικτατορία του προλεταριάτου χωρίς εκατόμβες αθώων θυμάτων)."

Να απευθυνθήτε σε αυτούς που μιλούν χωρίς επιχειρήματα όχι σε εμένα

Καλλίμαχος είπε:

"Γιατί, προφανώς ο κος Τσουκας έχει διαβάσει τα έργα/ντοκουμέντα του Σολζενίτσιν (ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΝΤΕΝΙΣΟΒΙΤΣ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗς ΜΑΡΤΙΟΝΑ και το αξεπέραστο ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΓΚΟΥΛΑΓΚ) και μάλλον έχει εντρυφήσει και στις συγκλονιστικές μαρτυρίες (δυο χιλιάδων σελίδων) του Βαρλααμ Σαλάφοφ στο έργο του ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΑ.
Ως εκ τουτου, ξέρει πολύ καλά τι λέει. (Αν τα διαβάσετε, θα συμφωνήσετε και μαζί του και μαζί μου.)"

Συγνώμη αλλά Σολτσενίτσιν το διάβασα στα 16. Αν τσούκας ανακάλυψε την αλήθεια της ζωής του με τον Σολτσενίτσιν και του έμειναν εμμονές τότε έχει (έχουμε) πρόβλημα. Ο κόμσος προχώρησε πα΄ρα πολύ από τότε και διαμορφώθηκαν νέες αλήθειες και νέες απαιτήσεις για τη ζωή.

Καλλίμαχος είπε:

"η οικογένειά μου κι εγώ τρέφουμε πολύ μεγάλη εκτίμηση για τον άνθρωπο Δημήτρη Χριστόφια (στοιβαρή πατρική φιγούρα τον αποκαλεί ο Πέρυ Αντερσρον στις Διαιρέσεις της Κύπρου) και για τη σύζυγό του, όπως και για τους κοινωνικούς Αγώνες της κομμουνιστικής αριστεράς. (Μάλιστα η κα Χριστόφια με έχει τιμήσει στο παρελθόν, και μάλιστα προσωπικά, για ένα βιβλίο μου). Αυτό όμως δεν σημαίνει όμως οι πολιτικές μας θέσεις ταυτίζονται. Εδώ άλλωστε έγκειται και το το μεγαλείο της Ελσης: ότι συμπαραστέκεται στον Ανθρωπο/συμπολιτη κι όχι μονάχα στα μέλη του κομματος.Γιατί δεν κάνετε μια προσπάθεια να της μοιάσετε ως προς το ήθος και να συνειδητοποιήσετε ότι οι άνθρωποι/πολίτες/συμπολιτες μπορούν να διαφωνούν πολιτικά, αλλά ταυτόχρονα μπρουν και να μην είναι μισαλλόδοξοι, να μην είναι ρατσιστές ότι ταυτόχρονα μπορουν να διαφωνούν και να μην πάψουν να σέβονται ο ένας τον άλλον."

Συγνώμη αλλά αυτά είναι μαλακίες. Οι πλείστοι ελλαδίτες είναι οι τελευταίοι που μπορούν να δίνουν μαθήματα σε μάς σ αυτά τα θέματα δεν νομίζετε;!

Ανώνυμος είπε...

Απολογούμαι. Αυτό το τελευταίο είναι άλλο απόσπασμα και αφαιρώ τις μαλακίες... Σε ανθρωπιστικά θέματα δεν θα ήθελα να κάνω σχόλιο και είναι υπόθεση του καθενός το πόση αλληλεγγύη θα επιδείξει στο συνάνθρωπό του.

Πιο κατω παραθέτω τις μαλακίες:

"Γιατί δεν κάνετε μια προσπάθεια να της μοιάσετε ως προς το ήθος και να συνειδητοποιήσετε ότι οι άνθρωποι/πολίτες/συμπολιτες μπορούν να διαφωνούν πολιτικά, αλλά ταυτόχρονα μπρουν και να μην είναι μισαλλόδοξοι, να μην είναι ρατσιστές ότι ταυτόχρονα μπορουν να διαφωνούν και να μην πάψουν να σέβονται ο ένας τον άλλον."

Όσες προσπάθειες και αν γίνουν κάπου σκονταύτουν... ένα μαγικό χέρι κατευθύνει τα πράγματα. ίσως κάποιοι δεν θέλουν με τίποτα να πετύχει η αριστερά...

paragrafos είπε...

Anonymous said...

(...)

"Συγνώμη αλλά αυτά είναι μαλακίες."

21 February 2012 10:28

--------------------------------

Αγαπητέ Ανώνυμε, προς τι το πάθος και ο αλληλοσπαραγμός;

Τι σας ενόχλησε; Η αναφορά μου στον Αλεξάντρ Σολσενίτσιν και στον Βαρλαάμ Σαλαμόφ; Αν τους διαβάσατε στα 16, τότε τίποτε δεν καταλαβατε. Προτείνων να τους ξαναδιαβάσετε, τώρα, στην ωριμότητά σας. (Πάντως, το Σαλαμώφ, αποκείεται να τον έχετε διαβάσει.)

Επιμένετε ότι μιλάτε με επιχειρήματα. Κανένα μα κανένα, απολύτως κανένα επιχείρημά σας δεν διάβασα έως τώρα. Ακόμα τα περιμένω. Γιατί επιχείρημα είναι ο συγκροτημένος λόγος και όχι λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως εριμμενα.

Εκείνα που δεσπόζουν στα γραπτά σας δεν είναι τα επιχειρήματα, αλλά οι μειωτικές εκφράσεις και εναντίον του Τσούκα και τώρα εναντιον εμού.

Νομιζετε ότι σας τιμά με το να χαρακτηρίζετε τις θέσεις του συνομιλητή σας ως... μαλακίες.

Αυτά είναι τα... επιχειρήματά σας;

Αυτός είναι ο διάλογος που θέλετε να κάνετε και μάλιστα με επιστημονικές αξιώσεις;

Ασφαλώς, μπορείτε να συνεχίσετε και τις ύβρεις και τα αισχρά.

Αν θέλετε να συνεχίσουμε τη συζήτηση, αντρίκεια, πρόσωπο με πρόσωπο, χωρίς μάσκες και βρισίδια, χωρίς την ευκολία της ανωνυμίας, έχετε το μέιλ μου. Είστε ευπρόσδεκτος. Σας περιμένω.

Με εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

paragrafos είπε...

Τώρα είδα τη συγγνώμη σας και αναιρώ κι εγώ τις επικρίσεις μου.

Πάντως, η πρότασή μου για διάλογο επώνυμο και μέσω ιμίελ, παραμένει εν ισχύ.

Με εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Στο σημείο όμως που έφτασε η συζήτηση νομίζω δεν ΄θα πρόσφερε τίποτε μια τετοια συζήτηση. Ίσως αν ο κ. Τσούκκας θέλει να δώσει συνέχεια ή προβεί σε άλλη παρέμβαση.

paragrafos είπε...

Όπως και να έχει, χάρηκα που τα είπαμε και παραμένετε πάντα ευπρόσδεκτος.

Με ειλικρίνεια και εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

Επίσης και καλή δύναμη.

Κράμπος Ο Τσιαττιστής είπε...

ΑΡΕΣΚΕΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑ 'ΒΡΕΤΕ
ΤΣΙΑΙ 'ΝΝΑ ΓΙΝΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ
ΟΜΩΣ ΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΜΕΤΕ
ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΙΛΛΗ;;

Ανώνυμος είπε...

Εγιώνι είμαι πετεινός
μόνος μου εννα μείνω
το σιερι μου σε ηλίθιους
εγιώνι εν το δίνω

ΥΓ Κύριε Καλλίνικε το τσιαττιστό μου δεν είναι για σας

Ανώνυμος είπε...

Αχ κακό πετηνάρι!!
:-)

κραμπος ο τσιαττιστης είπε...

ΑΧ ΠΕΤΕΙΝΑΡΙΝ ΜΟΥ ΚΑΚΟΝ
ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ;
ΟΞΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΕΝΝΑΣ
ΑΥΚΑ ΜΕ ΔΙΧΑ ΚΡΟΚΟΥΣ..

Il Crambo Grande είπε...

ΤΟΥΝΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ
ΓΕΜΩΣΕΝ ΠΕΤΗΝΑΡΚΑ
ΤΖΙΑΙ ΜΕΙΣ ΠΟΥΜΑΣΤΙΝ ΗΜΕΡΟΙ
ΕΦΑΑΝ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Άκουα σήμερα που το πρωι την εκπομπή (χωρίς αντίλογο) του λα΄ζαρου μαυρου με κα΄ποιον άλλον καθ. ξενή! άλλο φλάμπουρο κι αυτός. να σταματήσουμε να μιλούμε για το πραξικόπημα για να έρθει η ενότητα. έτσι εκάμναν μίσιη μου οι αρχαίοι έλληνες...
Νομίζουμε η φαιδρότητα και ο παραξισμός πρέπει να έχει όρια...

Ανώνυμος είπε...

Εγιώνι είπα σου ξανά
ηλίθιος πως είσαι
τα πετεινάρκα εν γεννούν
τζιαι βάρτο εις το νου σου
τα πετεινάρκα εν αρχηγοί
μες το πετειναρκόν τους
τζιαι ούλλες τις κότες
σαν εσάς
έχουν πουκατωθκιόν τους!

Κράμπος Ο Τσιαττιστής είπε...

ΤΟΥΤΕΣ ΤΕΣ ΤΣΙΟΦΤΕΣ ΠΟΥ ΛΑΛΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗΟΕΡΚΕΣΑΙ
ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΠΑΙΡΝΟΥΣΙΝ
ΓΙ' ΑΡΣΕΝΙΚΟΝ - ΘΑΡΚΕΣΑΙ!
ΜΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΑΙ ΣΟΥ ΤΣΙΑΙ 'ΓΙΩ
ΡΕ ΧΑΖΟΠΕΤΕΙΝΑΡΙΝ
ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΥΛΗΚΟΥ
ΕΠΗΡΑΝ ΣΕ ΧΑΠΑΡΙΝ!

γαμώ το!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσού τζιαι ο ηλίθιος
με είπεν πετεινάριν
τζιαι είπα εν όνομαν καλό
Θέλω να το κρατήσω
Εν η αλήθκεια
Θηλυκό πως είμαι
ρε Κραμπούιν
μ΄αρέσκει μου που ούλλους σας
στην αδρωπιάν περνώ σας
εν ισταυρώνεις σιντισιάν
μαζί μου άμαν μαλλώνεις.
Ατε τωρά που τάπαμεν
έννα ξεκουραστούμε,
τζιαι προσεχώς λεβέντη μου
αλλού εννα βρεθούμεν.

Κράμπος Ο Τσιαττιστής είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΑ ΙΣΙΑ ΜΟΥ
ΚΟΡΗ ΕΥΛΟΗΜΕΝΗ
ΕΝ ΤΟ ΚΑΡΤΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΚΕΙΣ
ΠΕΡΤΙΚΑ ΠΛΟΥΜΙΣΜΕΝΗ!

ΛΙΟΝ ΠΟΔΑ- ΛΛΙΟΝ ΠΟΤΣΙΕΙ
ΤΣΙΑΙ Μ' ΕΤΣΙ ΓΛΩΣΣΑΝ ΛΕΡΑΝ
ΠΟΥ ΜΕΣ'ΤΑ ΚΑΤΑΓΩΓΙΑ
ΜΟΙΑΖΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΦΕΡΑΝ..