Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ― ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 το «Ποτάμι» ήρθε τρίτο κόμμα στην Ευρυτανία, συγκεντρώνοντας 974 ψήφους, δηλαδή σχεδόν 7% (6,99% για την ακρίβεια). Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτό το αποτέλεσμα.

Υποψήφιοι ενός κόμματος που λειτουργεί για λιγότερο από ένα χρόνο, χωρίς καμία απολύτως οικονομική ενίσχυση, δίχως κομματικό μηχανισμό, και με πολύ λίγο χρόνο στο διάθεσή μας (δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί), καταφέραμε, όπως είπε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, το ακατόρθωτο – να καταγραφεί το «Ποτάμι» στην Ευρυτανία μια υπολογίσιμη πολιτική δύναμη. Το μέγεθος του επιτεύγματος αυτού φαίνεται καλύτερα αν ληφθεί υπόψη ότι η εκλογική επίδοση του «Ποταμιού» στην Ευρυτανία είναι μέσα στις 11 καλύτερες επιδόσεις πανελλαδικά, στον δε πολυπληθέστερο Δήμο του νομού, το Δήμο Καρπενησίου, έφτασε περίπου στο 11,3%!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συντοπίτες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα όλους τους εθελοντές και φίλους που, συχνά με προσωπικό κόστος, στήριξαν τον προεκλογικό μας αγώνα. Δεν υποσχεθήκαμε, δεν τάξαμε, αντιταχθήκαμε μαχητικά στην παλαιοκομματική πολιτική των ρουσφετιών, της αναξιοκρατίας και της οικογενειοκρατίας, δεν ενδώσαμε στο λαϊκισμό, το πολωτικό πολιτικό κλίμα και την τυφλή οργισμένη αντίδραση, προτάξαμε έναν άλλης ποιότητας πολιτικό λόγο. Θελήσαμε να φωτίσουμε τα αίτια της εθνικής χρεοκοπίας, να προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα της χώρας και της περιοχής μας, να μεταποιήσουμε την οργή της κοινωνίας για την οικονομική εξαθλίωση σε πράξη δημιουργικής διαμαρτυρίας.

Από τον προεκλογικό αγώνα βγαίνουμε προσωπικά κερδισμένοι: συνομιλήσαμε με πολλούς συντοπίτες μας, ακούσαμε την κραυγή της απόγνωσής τους, διαπιστώσαμε την απαξίωση της πολιτικής στη χώρα μας. Καταλάβαμε καλύτερα τα προβλήματα του τόπου μας, πήραμε γόνιμα ερεθίσματα από το διάλογο με τους πολίτες και ελπίζουμε να προβληματίσαμε με τα επιχειρήματά μας.

Δεν είμαστε μόνιμοι πολιτευτές. Δεν θα τυπώσουμε σχετικές κάρτες, δεν θα δείτε τα ονόματά μας σε επιγραφές γραφείων, δεν θα συνωστιζόμαστε για προβολή σε επίσημες εκδηλώσεις. Αγαπάμε τον τόπο μας, θα τιμήσουμε την ψήφο των πολιτών, και θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται.

Τέλος, θέλουμε να συγχαρούμε το νέο βουλευτή του νομού μας, κ. Θωμά Κώτσια, για την ιστορική νίκη του κόμματός του και για την προσωπική του επιτυχία. Του ευχόμαστε καλή δύναμη και ευθυκρισία στο δύσκολο έργο του. Ελπίζουμε, ως βουλευτής, να ενσαρκώσει το νέο πολιτικό ήθος που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.

Χαρίδημος Κ. Τσούκας, Λίλα Κλαουδάτου
Υποψήφιοι Βουλευτές Ευρυτανίας με «Το Ποτάμι»

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Δυστυχώς η απαξίωση της πολιτικής είναι δεδομένη και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και καθαρός πολιτικός λόγος για να αντιστραφεί το κλίμα.

Φυσικά, δεν παρακολούθησα από κοντά κάποια συνάντηση σας με κόσμο, αλλά είμαι σίγουρος πως η δυσπιστία πρέπει να επικρατούσε, τουλάχιστον αρχικά. Το σημαντικότερο όλων είναι η απομάκρυνση από την ηττοπάθεια και τον ωχ-αδερφισμό, ούτως ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή του κόσμου στα κοινά, με την ανάλογη απαίτηση για διόρθωση κάθε στρέβλωσης.

Ανώνυμος είπε...

Μῶλις διάβασα τὴν ἀνακοίνωση «Το Ποτάμι για τη συνάντηση Ντάισελμπλουμ – Βαρουφάκη», ποὺ μᾶς ἐγκαλλεῖ νὰ έξασφαλίσουμε ρευστότητα στὶς τράπεζές μας.

Καὶ κατάλαβα ὅτι πίσω ἀπὸ τὸ Ποτάμι πρέπει τελικὰ νὰ κρύβονται τὰ συμφέροντα τῆς τραπεζοκρατίας.

Ἡ ἠθελημένη συγχηση στὴν ἀνακοίνωση μεταξή προσφορᾶς ρευστότητας στὶς τράπεζες καὶ στὴν οἰκονομία, τὴν στιγμη ποὺ ὁ ἀφελληνισμὸς καί ἡ ἀναδιάρθρωση (resolution) τοῦ ἑλληνικοῦ τραπεζικοῦ συστήματος εἶναι ἀναγκαία προϋπόθεση (necessary condition) γιὰ νὰ ἀνακάμψη ἡ χώρα, δείχνει ξεδιάντροπα τὸ πραγματικό χρῶμα τοῦ Ποταμιοῦ.

Ὡς ὑποστηρικτὴς τοῦ Ποταμιου (μέχρι τῶρα) αἰσθάνομαι ἀπατημένος. Κρῖμα.

Ἐλπίζω καὶ ἐσᾶς νὰ σᾶς προβληματίση.

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια. Ελπίζω την επόμενη φορά να μπείτε στη Βουλή. Οι αξιόλογοι του Ποταμιού πιστεύω πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που το ποτάμι μπήκε στα δύσκολα θα ξεκαθαρίσουν οι θέσεις του. Ελλείψει αυτών όμως (πέρα από τα αυτονόητα που επικαλείται) προβλέπω πως στο πρώτο δύσκολο νομοσχέδιο θα διασπασθεί εις τα εξ ων συνετέθη.

Ανώνυμος είπε...

κ. Τσούκα, μην ταυτιστείς με το Ποτάμι. Έχεις τη δική σου ιδιαίτερη φωνή, αξίες και ήθος!

Ανώνυμος είπε...

Europe’s Greek Test, by Paul Krugman

Υποθέτω ότι ο χρόνος σας είναι πολύ πιεστικός, αλλά τα σχόλιά σας για το παραπάνω άρθρο θα ήταν πολύτιμα για κάποιους από εμάς.



http://www.nytimes.com/2015/01/30/opinion/paul-krugman-europes-greek-test.html?_r=0

Ανώνυμος είπε...

''Ανθ΄υμών Γουλιμής''

Χαρίδημος Τσούκας είπε...

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Είναι δύσκολη περίοδος για μένα με πολλά μαθήματα, editing, και διοργάνωση συνεδρίων, εξού και η αργοπορία να απαντήσω.

Η ανεξαρτησία της σκέψης μου είναι πολύ σημαντική για μένα για να την εκχωρήσω σε οποιονδήποτε.

Συμφωνώ με τον Κρούγκμαν - είναι η φωνή της λογικής. Ωστόσο, μείζονα προβλήματα δεν επιλύονται τόσο με τη λογική όσο με την ισχύ. Εκεί είναι που υστερούμε. Υποστηρίζω τις προσπάθειες του Βαρουφάκη (τον οποίο προσωπικά εκτιμώ) αλλά θεωρώ ότι είναι μάλλον απίθανο να τελεσφορήσουν. Θα εξηγήσω γιατί σε προσεχή μου ανάρτηση (στα αγγλικά).

Η ρευστότητα των τραπεζών είναι άκρως σημαντική. Δίχως αυτή η χώρα θα οδηγηθεί σε πιστωτική ασφυξία. Η ΕΚΤ κρατά το κλειδί τη ρευστότητας και αν το χρησιμοποιήσει όπως έκανε χθες, η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεμείνει απο χρήματα. Με τον εκβιασμό της ρευστότητας επιβλήθηκε στην Κύπρο το bail in.

Περισσότερα σε προσεχές άρθρο μου.