Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

«Παληοξένε, γιατί δεν γυρίζεις στην πατρίδα σου»; (*)

Του Πέτρου Παπαπολυβίου (**)

Από τη δεκαετία του 1920 άρχισαν να καταφθάνουν στο Λονδίνο εκατοντάδες Κύπριοι μετανάστες. Τα προβλήματά τους παρουσιάζει μια επιστολή στη λευκωσιάτικη εφημερίδα «Ελευθερία», τον Δεκέμβριο του 1930. Την υπογράφει ο «Ιεζεκιήλ Μ. Παπαϊωάννου», δηλαδή ο κατοπινός γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ (ήταν τότε 22 ετών). Πιθανόν να είναι και το πρώτο δημοσιευμένο του κείμενο.

Γράφει ο Παπαϊωάννου:
«Όλαι αι εν τη φιλτάτη «Ελευθερία» δημοσιευθείσαι επιστολαί εκ του Λονδίνου περιέγραφαν ορθότατα την κατάστασιν των εδώ παρεπιδημούντων Ελλήνων Κυπρίων. Και όμως, καθημερινώς καταφθάνουν συμπατριώται μας διά να ανεβάσουν τον αριθμόν των αέργων εις 250. Αυτός είναι ο πραγματικός αριθμός αέργων Κυπρίων, ο οποίος ανέρχεται αλματωδώς επί τη προσεγγίσει του χειμώνος.
Εκτός των χωρικών πολλοί νέοι απόφοιτοι γυμνασίων και άλλων Αγγλικών και εμπορικών Σχολών της Κύπρου καταφθάνουν ενταύθα, διά να σαπίζουν αργότερον εις τα νοσοκομεία μη δυνάμενοι να αντιπαραχθώσι μπροστά στας σκληράς και δεκατετραώρους εργασίας.

Εάν ρίψωμεν ένα βλέμμα προς την εργαζομένην κυπριακήν μερίδα θα αποκομίζαμεν λυπηράς εντυπώσεις. Μία οικτρά εκμετάλλευσις εκ μέρους των εργοδοτών, οι οποίοι επωφελούμενοι της καταστάσεώς των προσφέρουν μόνον 10-15 σελίνια εβδομαδιαίως. Ο αγγλικός Τύπος καταφέρεται δριμύτατα κατά των Κυπρίων, ως αποτελούντων τον κρίκον ελαττώσεως των ημερομισθίων.
Κύριε διευθυντά, σας παρακαλώ πολύ όπως συνεχίσετε την πολεμικήν σας κατά της μεταναστεύσεως και ας πεισθούν άπαξ διά παντός οι αγαπητοί συμπατριώται πως στο εξωτερικόν δεν θα εύρουν τα αγαθά που τους υπόσχεται η ξενομανία των.
Μεθ’ υπολήψεως, Ιεζεκιήλ Μ. Παπαϊωάννου».

Οκτώ χρόνια αργότερα, το 1938, και αφού ο Παπαϊωάννου είχε πια γίνει μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Βρετανίας και είχε πολεμήσει στον Ισπανικό Εμφύλιο, δέχθηκε λεκτική ρατσιστική επίθεση από μέλη της «Βρετανικής Ένωσης Φασιστών» καθώς μιλούσε στο κέντρο του Λονδίνου, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το Σύμφωνο του Μονάχου. Το περιστατικό περιγράφεται στο βιβλίο «Ενθυμήσεις από τη ζωή μου» του Εζεκία Παπαϊωάννου: «Ο Τζόις [ηγετικό στέλεχος των χιτλερόφιλων που είχαν αρχηγό τον διαβόητο Όσβαλντ Μόσλεϊ] μαζί με τους μπράβους του μαυροχίτωνες ήρθαν στη συγκέντρωσή μας για να την διαλύσουν. Ενώ μιλούσα, ο Τζόις μου φώναζε: “Παληοξένε, γιατί δεν γυρίζεις στην πατρίδα σου;”».

Θυμηθήκαμε τις περιπέτειες του Παπαϊωάννου στο Λονδίνο του μεσοπολέμου, όταν στη «Χαραυγή», την επίσημη εφημερίδα του ΑΚΕΛ, διαβάσαμε στις 2 Φεβρουαρίου 2012 τα εξής (με υπογραφή Γκ.): «Επειδή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Χαρίδημος Τσούκας δεν αισθάνεται καλά στην Κύπρο ως πολίτης με μνήμη και καταφέρεται με απαξιωτικό τρόπο εναντίον του πρώτου πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα τον συμβουλεύαμε να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα και να αρνηθεί την έδρα που κατέχει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Να επιστρέψει πίσω με τον μισθό των 600 ευρώ, όπως αμείβονται όλοι οι συνάδελφοί του στην Ελλάδα. Δόξα σοι ο Θεός, υπάρχουν δεκάδες αξιόλογοι ακαδημαϊκοί που μπορούν να πληρώσουν τη θέση του και που σέβονται την ετυμηγορία του κυπριακού λαού. Η αναίδειά του εναντίον του κυπριακού λαού που τον πληρώνει είναι απερίγραπτη. Και μάλιστα τη στιγμή που ο ίδιος δεν συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία εκλογής Προέδρου να μας βγαίνει και από πάνω ως καρδινάλιος ηθικής.» Ήταν ένα μνημόσυνο στον Εζεκία Παπαϊωάννου…

(*) Το άρθρο αναδημοσιεύεται από την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», 18/2/2012, με την άδεια του συγγραφέα.
(**)Ο κ.Π. Παπαπολυβίου είναι αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

93 σχόλια:

Ούτε Γρίβας ούτε Στάλιν είπε...

Άλαλα τα χείλη των ασεβών.

Μπράβο. Έξοχη επιλογή.

Ανώνυμος είπε...

Με σεβασμό στον κ. παπαπολυβίου αλλά νομίζω ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους ρακένδυτους και πεινασμένους μετανάστες του χθες και του σήμερα, από τους αλλοδαπούς που κατέχουν διάφορα σημαντικά πόστα που μπορούν να κατευθύνουν τις τοπικές κοινωνίες.
Άλλο να είσαι μια φτηνή εργατική δύναμη και σε εκμεταλεύονται και άλλο να εκμεταλεύεσαι εσύ ο ίδιος τη θέση που κατέχεις για να κάνεις μικροπολιτική για εσωτερική κατανάλωση και να εξωτερικεύεις την εμπάθεια σου για οτιδήποτε αριστερό στην κύπρο την ελλάδα και αλλού.
Το ξανάπα: Ο κ. τσούκκας δεν ξέρει την κύπρο. Ίσως δεν του αρέσει η κύπρος όπως είναι σήμερα και θέλει να την αλλάξει. Δικαίωμά του
Οφείλει όμως να σέβεται και να λαμβάνει υπόψει ότι το 1/3 του λαού ΄ψηφίζουν αριστερά και δεν θα υιοθετούσαν τις (νεοφιλελευθερες, συντηριτικές) απόψεις του αν τις μετάφερε δημόσια και εδώ. Ο κ. τσούκκας επέλεξε να κτυπήσει τιν χριστόφια για το θέμα του μαρί.
Πραγματικός του στόχος όμως είναι το ακέλ, η αριστερά και η πολιτική της.
Λοιπόν ας αφήσουμε τα περί ρατσισμών, διακρίσεων και μεταναστών σε άλλη συζήτηση γιατί δεν ταιριάζουν εδώ. Εξ' άλλου ο κ. τσούκκας πληρώνεται (από τους φορολογούμενους) με μισθό που ούτε στο όνειρό του δεν είδε ο απλός κύπριος. Και γιατί;
Για να νυχτοξημέρώνεται στα διάφορα μπλοκ!
Τι εμπαιγμός θεέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Κι εσύ κε παπαπολυβίου δεν βρήκες τιποτα καλύτερο να κάνεις από το να συγκρίνεις τα ανόμοια και να γλύφεις τον τσούκκα;!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εύστοχη η σύγκριση του κ. Παπαπολυβίου.
Ως προς τον κ. Τσούκα, το μόνο μεμπτό που θα μπορούσα να του βρω, είναι η αναφορά δύο πανεπιστημίων στο βιογραφικό του. Διπλοθεσίτης;

ο τολμων νικα είπε...

ο αγαπητός κ. Τσούκκας έχει φαίνεται εθιστεί στην προβολή, όμως αυτό εμένα μου αρέσει, διότι μου έλυσε το πρόβλημα του ελεύθερου μου χρόνου κανοντας μου ταυτόχρονα οικονομία, αφού τώρα το βρίσκω πιο διασκεδαστικό τον ίδιο από τις διάφορες άλλες αντιοικονομικές συνήθειες.
Αυτό που δε μου αρέσει όμως είναι να τον ακούω να κλαψουρίζει σαν τρομοκρατημένη κορασίδα, όταν "κόφκει μέσα" που λαλούμεν.
Ενώ δεν έχει απαντήσει ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΒΑΡΟ, όπως τις δημοσιευμένες από τον ίδιο, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ και διαποτισμένες με ΑΠΕΧΘΕΙΑ και ίσως μίσος προς τον Ελληνικό ΛΑΟ αναρτήσεις, τρέχει να κλείσει τις προηγούμενες ανήγοντας μια νέα για να πικροκλάψει για τις..απειλές(!) εναντίον του!!
Δε δίστασε μάλιστα να ζητήσει και δεκανίκια από συναδέλφους του, που μάλλον για τον βγάλουν από την κεφαλή τους του έβγαλαν και ανακοίνωση!!
Δεν κατάλαβαν φαίνεται οι άνθρωποι ότι, αυτά είναι φτηνά κολπάκια, και ότι οι "απειλές" και υβρείς βγαίνουν από τα σχόλια των αναρτήσεών του! Στατιστικά, εγώ σαν σχολιαστής, έχω δεχτεί ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ύβρεις από τον ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ! Όμως κάνω το αυτονόητο, δηλ. διασκεδάζω την κάθε μη σοβαρή περίπτωση. Ακόμη, προσέξτε την προηγούμενη ανάρτηση του κ. Τσούκκα, όπου ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΙ
( βρίζονται στην ουσία) ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, με τους οποίους ο κ. Τσούκκας πιθανό ποτέ να μην ήρθε ούτε σε λεχτική επαφή!! Αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι εκφρασθής ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ. Γνωρίζετε το φαινόμενο κ. Τσούκκα;
Ποιός λοιπόν πετροβολά τους υβριστές; Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΥΒΡΙΣΤΩΝ;;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ Κ. ΤΣΟΥΚΚΑ να κρύβεσαι πίσω από γελειότητες για να μην καλύπτεις τις τοποθετήσεις σου που σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Π.Χ. η γρηούλα που είδαμε χθές στις ειδήσεις να ζεί για ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ σε συνθήκες βαρετού χειμώνα και που δεν το έλεγε λόγω ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ πρέπει και αυτή να πληρώσει διότι κατα σένα
" ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ";;
Εύκολες διατυπώσεις
(ρατσιστικές αμπελοφιλοσοφίες) από κάποιον που εγκατέλειψε το υπό βύθιση πλοίο έγκαιρα βρίσκοντας αλλού τους θυσαυρούς της Ιθάκης!

Ανώνυμος είπε...

Παρεπιμπτόντως κ. Παπαπολυβίου ασχοληθείτε λίγο σοβαρότητα με τη διαχρονική μεατανάστευση των κατά καιρούς εξαθλιωμένων Ελλήνων, προτού τους συγκρίνετε με "μετανάστες" -
βασιλιάδες των 5 -6.000 ευρώ από το δημόσιο!
ΕΛΕΟΣ!!
Σεβαστήτε τη νοημοσύνη των αναγνωστών σας!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτές είναι σωστές θέσεις!
Μπράβο άγνωστε φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κάνεις λάθος.
5-6 χιλ. παίρνει ο παπαπολυβίου.
ο τσουκας πρέπει να παίρνει 7-8 χιλιάδες ευρώ το μήνα.

Ανώνυμος είπε...

Α..συγγνώμη τότε, δεν είχα πρόθεση να τον υποβαθμίσω. Ο κ. Τσούκκας λοιπόν είναι ο ..κατατρεγμένος (από τους μπλοκάκηδες!)μετανάστης των 6+χιλιάδων ευρώ το μήνα!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΤΣΟΥΚΚΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΚΑ!!(με τες 6.000 όμως)

..και ας με κατατρέχουν όλοι οι σκύλλοι του κόσμου!

Ανώνυμος είπε...

Σ' αυτά πρόσθεσε 1.000 το μήνα ειδικό (δήθεν) επίδομα, και αρκετα άλλα από εξωτερικές διαλέξεις και (δήθεν) έρευνες.
Το καλό είναι που όταν χρεωκοπήσει η Κύπρος ο κ. τσούκκας θα γράψει ένα άρθρο που να μας λεει ότι φταίμε όλοι.. :-)

Ανώνυμος είπε...

Σ' αυτά πρόσθεσε 1.000 το μήνα ειδικό (δήθεν) επίδομα, και αρκετα άλλα από εξωτερικές διαλέξεις και (δήθεν) έρευνες.
Το καλό είναι που όταν χρεωκοπήσει η Κύπρος ο κ. τσούκκας θα γράψει ένα άρθρο που να μας λεει ότι φταίμε όλοι.. :-)

Ανώνυμος είπε...

Σύγκριση ακάθαρτων μηνιαίων απολαβών καθηγητών σε πανεπιστήμια Κύπρου (παν. Κύπρου) και Γερμανίας (παν. Φρανκφούρτης) :

Επίκουρός
Γερμανία 3.500 (Κλ. Ρ1)
Κύπρος 4.500 (Κλ. Α13)

Αν. καθηγητής
Γερμανία 4.500 (Κλ. Ρ2)
Κύπρος 6.500 – 7.000 (κλ. Α14-Α15)

Καθηγητής
Γερμανία 5.500 (οροφή κλ. Ρ3)
Κύπρος 7-8.000 (χωρίς περιορισμό επιδομάτων, χρόνων υπηρεσίας κα. κλ. Α15- Α16)

Ανώνυμος είπε...

Και σεις μιλάτε για μεταναστευτικό ρατσισμό;;

Κράμπος Ο Τσιαττιστής είπε...

ΤΟ LAPTOΡ ΜΟΥ ΕΙΣΙΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΝ
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΣΑΣΤΙΝ.
ΘΩΡΩ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΓΟΥΜΑ
ΜΑ ΠΑΛΕ ΤΙ ΘΩΡΩ ΤΩΡΑ;
ΠΑΛΕ ΟΙ ΒΡΩΜΟΣΣΙΗΛΛΟΙ
ΒΟΥΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΝ;

Ούτε Γρίβας ούτε Στάλιν είπε...

Ο τατσισμός και η ξενοφοβία ορισμένων δεν κρύβεται.

Τα ίδια λέγανε και οι Ναζί και οι σταλινικοί για τους Εβραίους που ήτανε πλουσιοι και ευφυείς.

Τώρα βέβαια, για μερικούς κυπριους σταλινικούς τα κακά είναι τέσσερα: ξένος, καλαμαράς, υψηλόμισθος και φιλελεύθερος!

Να φυεις, παληοξένε!!!

Ούτε Γρίβας ούτε Στάλιν είπε...

ρατσισμός και ξενοφοβία

ο τολμων νικα είπε...

Γρίβα & Στάλιν κάνε μας και ένα σχόλιο για τα εξής:

Έχουμε πυγμαίους πολιτικούς, κατώτερους των περιστάσεων, ΑΝΤΑΞΙΟΥΣ όμως του αναςτήματός μας
δεν είμαστε όλοι έτσι, αλλά είμαστε τόσοι πολλοί όσοι χρειάζονται για να γίνουμε αντικείμενο διεθνούς χλεύης.

Τα πανεπιστήμια είναι χαρακτηριστική περίπτωση.. Οι ακαδημαϊκοί ηγέτες-«ανθρωπάκια» έχουν ορίζοντα αναφοράς αντίστοιχο του αναστήματός τους• προσαρμόζουν το ρόλο στα μέτρα τους. Στους χώρους που θα περίμενε να δει κανείς υποδείγματα ηγετικής συμπεριφοράς – ευτολμίας, παρρησίας, ανιδιοτελούς προσφοράς – συναντά συχνά δειλία, απραξία, αυτο-εξυπηρετικό πνεύμα.

στην Ελλάδα η κουτοπονηριά, το ψέμα, η ανομία και η υποκρισία αποτελούν τρόπο ζωής.

Τάδε έφη: WHO???

ο τολμων νικα είπε...

Αν δεν έχεις τα ιστορικά συγγράμματα του πιο πάνω, τότε μάθε ότι πρόκειται για τον ημι-θεο Χαρίδημο Τσούκκα. Οι ημι-θεοι μπορούν να είναι κριτές των πάντων, αλλά κανένας δεν έχει το ύψος να τους κρίνει. Θίγονται μάλιστα εύκολα και ζητούν υποστήριξη ..από ομοίους.

ΑΥΤΕς ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΣΟΥΚΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ..
ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Στην κρίση σας.

Ανώνυμος είπε...

@ τολμών νικά

μην βάζεις δύσκολα του πετηναρκού.
Ας απαντήσει ο τσούκκας σ' αυτά.

Ανώνυμος είπε...

@τολμών νικά
Η αναφορά που επέλεξες θα μπορούσε να έχει τίτλο:
Χαρίδημος τσούκκας: κοινωνικός ή οικονομικός ρατσισμός.

Τι τραγωδία θεέ μου!

Ανώνυμος είπε...

@16:39 "Καθηγητής Γερμανία 5.500 (οροφή κλ. Ρ3)
Κύπρος 7-8.000 (χωρίς περιορισμό επιδομάτων, χρόνων υπηρεσίας κα. κλ. Α15- Α16)"

Ο Στρος-Καν να δεις τι έπαιρνε. Και είχε κι άλλα τυχερά...

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε πυγμαίους πολιτικούς, κατώτερους των περιστάσεων, ΑΝΤΑΞΙΟΥΣ όμως του αναστήματός μας
δεν είμαστε όλοι έτσι, αλλά είμαστε τόσοι πολλοί όσοι χρειάζονται για να γίνουμε αντικείμενο διεθνούς χλεύης.

Πραγματικά ρε τολμων εξαναρώτησες τι σημαίνει αυτό. Δε θα σε χαρακτηρισω ηλίθιο τωρά διότι εκατάλαβες πολύ καλά τι εννοεί! Κάτι που ισχύει και για την Κύπρο και που είδαμε τα αποτελέσματα το καλοκαίρι και ακόμα που είσαι! Όσο για τις μεθόδους που χρησιμοποιάς για να στρέψεις τον κόσμο εναντίον του Τσούκα μόνο στους πράσινους λαγούς πιάνουν.
Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι γεμάτες με ανθρώπους που δεν σκέφτονται, με ανθρώπους που αναπαράγουν συμπεριφορές, με ανθρώπους που μπορεί να διαμαρτύρονται για καταστάσεις μα που δεν κάνουν τίποτα να τις αλλάξουν.
Και το χειρότερο, με ανθρώπους στρατευμένους που δεν μπορούν να δουν πέρα από τη μύτη τους.
Είσαι κουραστικός και εξαιρετικά φανατισμένος και ηλίθιε: φασίστες είστε και φαίνεστε πια,δεν μπορείτε να κρυφτείτε πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να σου έλειψα τσιαττιστή μου!
Τουλάχιστον με σένα είχε γούστο!

ο τολμων νικα είπε...

πολύ καλά κάνεις και αναφέρεις το φανατισμό..διότι δε ξέρω τι ακριβώς υποστηρίζεις εδώ, αλλά το υποστηρίζεις με πάθος!! Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό όλων των φανατικών, υποστηρίζουν με πάθος κάτι που δεν ξέρουν..

ο τολμων νικα είπε...

Πάντως καλά κάνεις να δηλώσεις αν συμμερίζεσαι ότι λέει ο Τσούκκας για τους Έλληνες και την Ελλάδα που έφτυσε και έφυγε..

ο τολμων νικα είπε...

..ειδικά για το πελώριο απόφθεγμά του:
"Έχουμε πυγμαίους πολιτικούς, κατώτερους των περιστάσεων, ΑΝΤΑΞΙΟΥΣ όμως του αναςτήματός μας.
Επιτέλους μας κυβερνά η Ευρώπη"…

Χαρίδημος Τσούκας

ο τολμων νικα είπε...

Ή ακόμη και για το εξής ανεπανάληπτο:
"Οι κοινωνικές αστοχίες (όπως και τα επιτεύγματα) είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ αποτελέσματα."

Χαρίδημος Τσούκας

Φταίει και η γρηά που έμεινε χωρίς ηλεκτρισμό για μήνες μες τη βαρυχειμωνιά. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

(δείτε απόψε τα νέα από την ΕΡΤ)

ο τολμων νικα είπε...

"Η Ελλάδα ψυχορραγεί. Διοικείται, εν πολλοίς, από φαύλους πολιτικάντηδες, οι οποίοι εκλέγονται από συνήθως φενακισμένους ψηφοφόρους με περιορισμένη συνείδηση πολίτη.
Η ελλαδική σχιζοφρένεια μόνο αποκαΐδια, δάκρυα και αίμα μπορεί να παράγει."

Χαρίδημος Τσούκας

Σχιζοφρενείς λοιπόν οι Έλληνες
με περιορισμένη συνείδηση πολίτη.

ο τολμων νικα είπε...

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙΣ;;
απλά και μόνο επειδή είπε κάτι για το Χριστόφια που σου άρεσε;

ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;

Κορόιδο...

ο τολμων νικα είπε...

Απολογούμαι στους υπόλοιπους για το χαρακτηρισμό, αλλά νομίζω ότι είναι εύστοχος για τον "ανώνυμο".

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες 7 κομμάτια για να αποδείξεις για ακόμα μια φορά ποσο ηλίθιος είσαι!!!! Τούτον εκατάλαβες ρε φκιόρον;;ότι φταίει η γριά που δεν έχει να πληρώσει;Φασιστάκη ε φασιστάκη!!
Ρε ηλίθιε άμαν εν καταλάβεις εμένα που γράφω απλά εννα καταλάβεις τον Τσούκα; Βλάκα ε βλάκα! Αφρίζεις πάλε.
Να σε χαίρονται στο κόμμα βλάκα μου.
Έτσι άφριζεν τζιαι ο Άντρος πόψε, ξέρεις γιατί...
Εν θα ξανασχοληθώ μαζί σου,να μιλάς μόνος σου! Αλλά να ξέρεις πως είσαι λίγος,μικρός,μικρόνοος, και φανατικός φασίστας.
Τζιαι το καλλίττερο ΕΓΩ ΔΕΝ ανήκω στη δεξιά παλιόπαιδο. Ανάγκασε μας ο μάστρος σου να χωνούμαστε...αρχι-βλάκα ε αρχι-βλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες 7 κομμάτια για να αποδείξεις για ακόμα μια φορά ποσο ηλίθιος είσαι!!!! Τούτον εκατάλαβες ρε φκιόρον;;ότι φταίει η γριά που δεν έχει να πληρώσει;Φασιστάκη ε φασιστάκη!!
Ρε ηλίθιε άμαν εν καταλάβεις εμένα που γράφω απλά εννα καταλάβεις τον Τσούκα; Βλάκα ε βλάκα! Αφρίζεις πάλε.
Να σε χαίρονται στο κόμμα βλάκα μου.
Έτσι άφριζεν τζιαι ο Άντρος πόψε, ξέρεις γιατί...
Εν θα ξανασχοληθώ μαζί σου,να μιλάς μόνος σου! Αλλά να ξέρεις πως είσαι λίγος,μικρός,μικρόνοος, και φανατικός φασίστας.
Τζιαι το καλλίττερο ΕΓΩ ΔΕΝ ανήκω στη δεξιά παλιόπαιδο. Ανάγκασε μας ο μάστρος σου να χωνούμαστε...αρχι-βλάκα ε αρχι-βλάκα.

Κράμπος Τσιαττιστης είπε...

ΜΙΛΑ ΣΙΓΑ ΠΕΤΗΝΑΡΚΟ
ΤΖΙΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ
ΚΟΜΑ ΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ
ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΟΥ Ο ΒΛΑΚΑΣ;;

Ανώνυμος είπε...

Κράμπο είσαι όλα τα λεφτά!
10 με τόνο!!

paragrafos είπε...

Κάποιοι σχολιαστές, κατά την ταπεινή γνώμη, συγχέουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, το δικαίωμα της άσκησης κριτικής προς τους άρχοντες και την όποια εξουσία, με το ρατσιμό.

Ο ρατσισμός δεν είναι φαινόμενο που ορίζεται υποκειμενικά. Έχει καταχωριστεί στις κοινωνικές επιστήμες ως η δυσμενής διάκριση με κριτήριο τη φυλή (πχ, "οι μαύροι είναι... κατώτεροι"), το έθνος ("οι Τουρκοι είναι όλοι δολοφόνοι και οι Έλληνες είναι πολιτισμένοι"), το φύλο ("πυρ γυνή και θάλασσα), την κοινωνική προέλευση ("οι φτωχοί είναι άξεστοι"), την ηλικία (π.χ "ο κωλόγερος"), το γενετήσιο προσανατολισμό ("οι πούστηδες θέλουν ξύλο") κοκ.

Τρανταχτό παράδειγμα εγκληματικού ρατσισμού ήταν ο αρχισφαγέας Χίτλερ και το ναζιστολόι.

Ειδικότερα, ο ρατσιστής έχει στόχο να θεμελιώσει την κατωτερότητα του θύματος, βάσει ενός ορατού ή διαστρεβλωμένου ή και πλασματικού χαρακτηριστικού τού θύματος, προκειμένου να αναδείξε εαυτόν ως ανώτερο (π.χ. τον άντρα, τον νέο, τον στρέτ, τον Ελληνα, το Γερμανό κοκ).

Εκείνο, λοιπόν, που καθιστά κάποιον ως ρατσιστή, δεν είναι οι επικρίσεις του καθεαυτές, αλλά το κίνητρο των απαξιωτικών και μειωτικών ρατσιστικών στερεοτύπων μέσω των οποίων αποβλέπει στο να υποβάλει στα θύματά του μια ταυτότητα αναξιότητας, κατωτερότητας και στιγματισμού, άρα και κοινωνικού αποκλεισμού.

Από την αλλη, όταν ο Σωκράτης επέκρινε την πνευματική ολιγωρία των Αθηναίνων, δεν κατηγορήθηκε για... ρατισμό. Ενόχλησε ομως με τις αλήθεις του (ποια εξουσία αντέχει την αλήθεια;) και γι΄αυτό οι κατήγοροι του καταλόγισαν συκοφαντικά, καινοδοξίες (εισάγει καινά δαιμόνια, δηλ νέες θρησκείες) και διαφθορά (διαφθείρει τους νέους), προκειμένου να του κλείσουν το στόμα.

Ποιό ήταν όμως το κίνητρο του Σωκράτη; Ήταν ρατσιστικό; Απέβλεπε στο να μειώσει την αξία των συνανθρώπων του και να αποδείξει ότι αυτός ήταν ανώτερος και εκείνοι ήταν κατώτεροι και να τους επιβληθεί ως φασίστας δικτάτορας και αρχηγός; Ασφαλώς όχι. Στόχος του ήταν η πολιτική αρετή, το καλόν κ΄αγαθόν των πολιτών, το αυτεξούσιον.

Ποιο είναι, επίσης, το κίνητρο ορισμένων φιλελεύθερων προσωπικοτήτων (όπως ο Νίκος Δήμου, ο Θάνος Βερένης και ο Χαρ. Τσούκας) που καταλογίζουν στους συμπολίτες τους στην Ελλάδα ως αναξιόπιστους κλπ κλπ;

Στόχος τους είναι η εθνική και κοινωνική αυτογνωσία που θα οδηγήσει πολίτες και πολιτικούς στην αφύπτνιση της υγιούς πολιτότητας και στην στράτευση υπέρ του αγώνα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας επιστοσύνης, μιας κοινωνίας δικαιοκρατικής, μιας κοινωνίας ορθολογικής, δημοκρατικής και αλληλοσεβασμού, όπως είναι σε μεγάλο βαθμό πχ η γερμανική κοινωνία, η δανέζικη, η καναδέζικη και η γιαπωνεζικη, για να αναφέρω ορισμένες υποδειγματικές κοινωνίες εμπιστοσύνης, όπως τις κατέγραψε ο Φράνσις Φουκουγιάμα προ εικοσαετίεας στην ομώτιτλοι κλασική του εργασία.

Τέλος, και οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες, στις μεταξύ τους σχέσεις αυτοεπικρίνονται για την κακή σχέση που έχουν με το κράτος, με τους συμπολίτες τους, με τους θεσμούς και τους πολιτικούς τους. Ποιος Έλληνας πολίτης και ποια επιστημονική έρευνα αρνείται ότι ο ελληνικός δημόσιος τομέας δεν είναι διεφθραρμένος απο τα ρουσφέτια, τους διορισμούς και τις μίζες;

Αγαπητοί φίλοι, αν θέλετε να επικρίνετε τον Χ. Τσουκα, στα σοβαρά, δηλαδή επιστημονικά, δηλαδή Αντικειμενικά κι όχι αυθαίρετα, θα κουραστείτε πολύ. (Οι συκοφαντίες και οι κατά φαντασίαν σας ρατσισμοί του, προκαλούν θυμηδία τους επαϊοντες.)

Εγώ ασφαλώς, ξέρω τα ελαττώματά του Χ. Τσούκα. (Και ποιος άλλωστε δεν έχει ελαττώματα;) Τα έχω εντοπίσει. Μπροστά όμως στο σπουδαίο αγώνα και το έξοχο παράδειγμα που δείχνει και ελπίζω να συνεχίσει να δείχνει, τα εν λόγω ελαττώματα είναι παρωνυχίδες.

Αν βέβαια, το μέλλον, αποδειχθεί ανάξιος επίγονος του Νίκου Δήμου και του Θάνου Βερέμη, ε, τότε, ό,τι και να του πείτε, θα έλθω κι εγώ να τα πολλαπλασιάσω.

Μέχρι τότε, δείξτε λίγη καλή πίστη, γιατί ως τώρα ο βίος και η πολιτεία του είναι εγνωσμένου ήθους.

Με εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

Αντώνης είπε...

Μετά από όλη αυτή τη συζήτηση (ο Θεός να την κάνει συζήτηση...) περί Κύπρου και Ελλάδας στις τελευταίες αναρτήσεις, αρχίζω να νοσταλγώ τα ψύχραιμα και επί της ουσίας σχόλια, ακόμα και τον TassosAnastassopoulos(!)... Κύριε Τσούκα είναι ώρα να αλλάξουμε θέμα, τι λέτε;

ανώνυμος όπως όλοι είπε...

κε Καλλίμαχε, αν δεν κάνω λάθος είχατε αναφέρει ότι τον κ. Τσούκκα
δεν τον γνωρίζετε πέραν από τα γραφόμενά του. Όμως προκαλείτε τόση σύγχιση με τις περιγραφές σας και την δεδηλωμένη απόλυτη έγκρισή του, ώστε να νομίζει κάποιος ότι μιλά ο ίδιος!
Πάντως η αντιφάσεις σας είναι τρομερές. Ενώ πριν έχετε εισχωρείσει για μέρες σε διάλογο με κάποιους από τους γράφοντες δηλώνοντας ακόμη και ότι χαίρεστε επειδή κάποιοι μιλούν με επιχειρήματα, τώρα καταλήγετε στους ίδιους αφορισμούς που χρησιμοποιεί και ο κ. Τσούκκας
που δικαιολογημένα χαρακτηρίστηκε ως ο βασιλιάς των χαρακτηρισμών από κάποιο, αφού αφορίζει αβέρτα όποιον διαφωνεί μαζί του!
Παρεπιπτόντως, είδατε εδώ άλλους χαρακτηρισμούς και αλητείες εκτός από τον προηγούμενο που παρουσιάζεται ως φανατικός οπαδός του κ. Τσούκκα;

Ανώνυμος είπε...

Ψές είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε μια διάλεξη για τον μηχανισμό των αντικυθήρων με τον κ. Σειραδάκη του παν. Θεσσαλονίκης. Κατάληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο ειδών ανθρώποι.. αυτοί που δίνουν και αυτοί που (τα) πέρνουν. Τέτοιος είναι ο κ. Σειραδάκης ψες.. πραγματικός δάσκαλος. σεμνός ταπεινός και όλη του η προσοχή στραμμένη στο κοινό που καθόταν στο πίσω μέρος της κατάμεστης αίθουσασ που δυνατόν να μην άκουαν καλά. Ακόμα και η παρουσιαση με το πάουαρ πόιντ ήταν τόσο σεμνή και περιεκτική για ένα τόσο σημαντικό θέμα που άθελα κάνεις συγκρίσεις...
Αυτοί είναι οι δάσκαλοι. Που κάνουν την δουλειά τους γιατί την αγαπούν και όχι γιατί αγαπούν το χρηματικό αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμήστε λίγο ρε παιδιά! Ξεκινήσαμε από μια τεκμηριωμένη (κατά τη γνώμη κάθε καλόπιστου) κριτική του Τσούκα για τη στάση του προέδρου Χριστόφκια και καταλήξαμε:

- να αμφισβητείται το δικαίωμά του να μιλά και να ακούγεται,
- να αναρτώνται οι αμοιβές των καθηγητών του ΠΚ,
- να υβρίζεται χυδαία ο Τ. και όποιος έδειχνε να συμφωνεί μαζί του στο συγκεκριμένο θέμα,
- να καλείται ο Τ. να αφήσει τη δουλειά του και το σπίτι του ως ξένος, αναιδής και ασεβής,
- να αποκαλείται τενεκές, αποτυχημένος και άλλα ένας επιστήμονας αυτόφωτος, αυτοδημιούργητος και με διεθνή ακτινοβολία που δεν έχει δώσει καμιά αφορμή ανηθικότητας, νεποτισμού ή άλλης εις βάρος του αναφοράς,
- να συνδέονται ποικιλοτρόπως όλα τα παραπάνω σε ένα απερίγραπτο τουρλουμπούκι προκειμένου να εκμαιευθούν δυσμενείς για τον Τ. συνειρμοί.

"Πες πες, κάτι μένει", έλεγε ο αλήστου μνήμης χερ ντόκτορ Γκέμπελς. Προφανώς κάποιοι εδώ μέσα έχουν εντρυφήσει στο έργο του. Ας προσέξουν οι υπόλοιποι, γιατί οι σαχλαμάρες και τα χωραττά δεν θα εμποδίσουν τους γκεμπελίσκους να κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν όταν έρθει η ώρα...

Ανώνυμος είπε...

Αυτά συμβάινουν όταν υπάρχει μονόλογος και νομίζω δεν φταίνε οι αναγνώστες γι' αυτό αλλά ο κ. τσούκκας ο οποίος αποφ΄ναθει ότι όλες οι παρεμβάσεις και η κριτική που του έγινε εμπίπτει σε τρεις κατηγορίες, την εξής μια, "όλοι είναι εναντίον μου" κι ας υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και της κοινωνίας. Ο κ. τσούκκας ουσιαστικά δεν αντέχει την άλλη άποψη. Τη φοβάται γιατί δεν έχει ασχοληθεί εις βάθος με το θέμα που έθεσε αλλά επιφανειακά, σαν σόου και σαν ψυχαγωγία. Τέτοια προσέγγιση είναι ασφαλώς, λανθασμένη, πρόσκαιρη τυχοδιοκτική και ευάλωτη και όπως λέει και ένας καλός φίλος "αρχίδια της λόττας" δηλαδή αρχίδια του θηλυκού γουρουνιού...(με το συμπάθειο)

Ανώνυμος είπε...

Επαναδημοσιεύω μια προηγούμενη ανάρτηση ενός αναγνώστη γιατί τη θεωρώ χρήσιμη. Αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την επιστημη σαν να είναι λάιφστάιλ τηλεοπτικό πρόγραμμα που επιζητεί τη δημοσιότητα, πάσχουν κατά κανόνα από σύνδρομο καταδίωξης το οποίο εξωτερικέυεται με την πρώτη αμφισβήτηση τους...

Ο Τσούκκας είπε:

"Οι αντιδράσεις στο άρθρο μου εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες.

1. Στην πρώτη εντάσσονται όσοι προσφεύγουν σε κλασικά ad hominem επιχειρήματα – δεν επικεντρώνονται στο περιεχόμενο ενός συλλογισμού αλλά προσπαθούν να πλήξουν τον ομιλητή..

2. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει επιχειρήματα που εμμέσως αμφισβητούν (ευθέως δεν τολμούν να το πουν…) το δικαίωμα ενός καθηγητή δημοσίου πανεπιστημίου να ασκεί κριτική..

3. Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει επιχειρήματα που εξοστρακίζουν τη συζήτηση από ένα συγκεκριμένο θέμα..."

Ο κ. καθηγητής θεωρεί λοιπόν ότι σε κανένα σχόλιο, καμιά αναφορά δεν είναι εμπεριστατομένη. Όλα τα άρθρα που γραφτηκαν εμπίπτουν σε τρεις κατηγορίες που καμιά δεν καταπιανεται (σύμφωνα με τον ίδιο) με την ουσιά!
Φανταστείτε λοιπόν, για 15 μέρες λέχθηκαν τόσα, αμφισβητήθηκαν άλλα τόσα και ο κ. Τσούκκας λίγο πολύ τους βγάζει όλους άχρηστους!
Πόση αλαζονεία χρειάζεται στ' αλήθεια για να κατηγορείς όλους για ανεπάρκεια; Πόσο δίκιο έχεις όταν θεωρείς ότι κανένας από όσους σε αμφισβητούν δεν το κάνει με ορθολογισμό;
Ο κ. Τσούκκας απέτυχε ολοκληρωτικά, κι αυτό δείχνει το σημερινό άρθρο να δείξει ότι νοιάζεται για την αλήθεια και το δίκιο. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η εικόνα, όχι το περιεχόμενο. Αποφεύγει να απαντήσει γιατί ακριβώς διακατάχεται από εμμονές και άγεται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Τι να πούμε άλλο;
Τι ένδοια θεέ μου..

Ανώνυμος είπε...

Μας τα 'χετε πρήξει και τα δικά μας και της λόττας λέγοντας και ξαναλέγοντας ανακρίβειες. Είτε δεν καθήσατε να διαβάσετε τι λέει ο άλλος, αλλά τον μισείτε αντανακλαστικά. Είτε διαβάσατε και δεν καταλάβατε, οπότε σας συμπονώ χωρίς να είμαι υποχρεωμένος να σας τρώω στη μάπα. Είτε και διαβάσατε, και καταλάβατε, αλλά η αποστολή σας προέχει. Άλλη περίπτωση δεν υπάρχει νομίζω, αλλά το αφήνω ανοιχτό.

Λέει ο @10:02 ότι ο Τ. τους έβαλε ΟΛΟΥΣ σε μια κατηγορία για να καταλήξει ότι ΟΛΟΙ είναι εναντίον του. Μόνο που ο Τ. έβαλε σε κατηγορίες ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ("τις κύριες επικριτικές αντιδράσεις ... προσπερνώντας τα χυδαιογραφήματα", δηλαδή ούτε καν όλους τους επικριτές του). Και διερωτώμαι: δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που διάβασες και αυτό που γράφεις ΔΕΝ είναι ίδια; Με άλλα λόγια, μας δουλεύεις ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται;

TassosAnastassopoulos ΒΟΗΘΕΙΑ! Γράψε μας ένα σεντόνι να σκεπαστούμε!

paragrafos είπε...

ανώνυμος όπως όλοι said...
κε Καλλίμαχε, αν δεν κάνω λάθος είχατε αναφέρει ότι (...)

23 February 2012 00:55
-------------

Αγαπητέ Ανώνυμε, ευχαριστώ για τον αντίλογο. Διευκρινίζω:

1. Ο Χ. Τσούκας πολύ καλά κάνει και απέχει από την κουβέντα. Γιατί ο αντίλογος εδώ μέσα δεν έχει βάσεις ορθολογικές και επιστησμονικές. Ορισμένοι και από εκείνους που τον υποστηρίζουν και από εκείνους που τον επικρίνουν μιλούν πολύ άσχημα και απολίτιστα και μάλλον δεν επιθυμούν καλόπιστον διάλογο.

2. Απέδειξα επιστημονικά (ό,τι είπα για το ρατσισμό βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες - όποιος θέλει του στέλνω με ιμέιλ βιβλιογραφίες και τα σχετικά), απέδειξα λοιπον πως τα λεγόμενά του Χ. Τσούκα ενάντια στο διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν είναι ρατσισμός αλλά δημιουργική κριτική, ηθική επιταγή, δηλαδή καθήκον του, που απορέει από το γεγονός ότι είναι πνευματικός άνθρωπος και αναζητά τον καλό καγαθό πολίτη Έλληνα πολίτη, τον αυτεξούσιο άνθρωπο.

3. Όποιος βρήκε αντιφάσεις στο κείμενο μου, θα χαρώ πολύ να μου τις αποκαλύψει κι εμένα, να μου πει δηλαδή ποια συγκεκριμενα αποσπάσματα του κειμένου μου αυτοαναιρούνται, για να τα διοθρθώσω, γιατί εγώ δεν βλέπω καμία μα καμία απολύτως αντίφαση. Γράφω επαγγελματικά 25 χρόνια και ξέρω τι σημαίνει αντίφαση. Επειδή όμως πλησιάζω τα 50, ενδέχεται να χάνω το μυαλό μου, να γέρασα πριν την ώρα μου, οπότε βοηθήστε με να αποκτήσω συνείδηση της όποιας ανεπάρκειάς μου.

4. Δηλώνω εντίμως ότι τον Χ. Τσούκα δεν τον γνωρίζω προσωπικώς και ουδέποτε τον συνάντησα. Τον γνωρίζω μόνον από τα γραπτά και τα λεγόμενά του και αυτό μου φτάνει. Κι όταν έλεγα, στο προηγούμενο σχόλιό μου, ότι έχει και ορισμένα ελαττώματα, δεν εννοώ ελαττώματα στον χαρακτήρα, αλλά ελαττώματα που εντόπισα διαβάζοντάς τον, ελαττώματα στο Λόγο του, τα οποία όμως είναι παρωνυχίδες, δηλαδή τίποτε το σημαντικό. (Κρίμα όμως που του διαφεύγουν).

5. Αν εγώ πω ότι ο τάδε είναι εγκληματίας και πράγματι αυτό το πρόσωπο έχει διαπράξει βιασμό που αποδείχητκε σε διακαστήριο, τότε εγώ δεν τον συκοφαντώ ούτε τον χαρακτηρίζω, ούτε μιλάω αντιεπιστημονικά. Επαναλαμβάνω, από μόνος του ο όποιος χαρακτηρισμός δεν συνιστά παράβαση. Αν πω, πχ ότι ο Χίτλερ ήταν σφαγέας, θα μου πείτε ότι είμαι ρατσιστής; Αν πω ότι εδώ μέσα κάποιοι μιλάνε απολίτιστα, και βάρβαρα, θα μου πείτε ότι είμαι ρατσιστής;

Αγαπητέ Ανώνυμε, χαίρομαι που αγωνίζεστε να πείτε την αλήθεια σας. Μάλλον είστε νέος άνθρωπος και απ ό,τι φαίνεται θέλετε να εκφραστείτε και η καλοπροαίρετη επιμονή σας αλλά και τα μεθοδολογικά ή και πραγματολογικά σφάλματά σας (που ασφαλώς είναι συγγνωστά) δείχνουν άνθρωπο εντός του οποίου έχει φωλιάσει η αμφιβολία για όσα ο ίδιος πιστεύει, ή για όσα ο ίδιος έμαθε να πιστεύει.

Ίσως κάποια στιγμή, κάνετε τη δική σας επανάσταση και μας στείλετε όλους στου διάολο, που λέει ο λόγος και αμφισβητήσετε και αυτά που σας έχουν πει και αυτά που σας λέμε εμείς.

Μέχρι τότε όμως, έχετε χρόνο. Έχετε χρόνο ώσπου να μάθετε τι σημαίνει διάλογος σε επιστημονικό επίπεδο, τι σημαίνει συγκροτημένος επιστημονικός λόγος και επιστημονική δεοντολογία. Τι διαφορά έχει η κριτική στάση από το ρατσισμό. Ίσως κι όλα αυτά να τα γνωρίζετε κατά βάθος, ίσως κατά βάθος η σκέψη σας να αντιστέκεται στις υφιστάμενες πεποιθήσεις σας και να ετοιμάζεται για τη μεγάλη εξέγερση - Τι ποιο ωραίο!

Ίσως, πάλι, όλα όσα εικάζω για σας αν είναι κουταμάρες, γιατί εσείς αισθάνεστε κατασταλαγμένος και αποφασισμένος να λέτε ό,τι αισθάνεστε ότι πρέπει να λέτε. Οπότε ζητώ συγγνώμη.

Με ειλικρινή εκτίμηση,
Κ. Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

Καλλιμαχος ειπε:

"Μέχρι τότε όμως, έχετε χρόνο. Έχετε χρόνο ώσπου να μάθετε τι σημαίνει διάλογος σε επιστημονικό επίπεδο, τι σημαίνει συγκροτημένος επιστημονικός λόγος και επιστημονική δεοντολογία."

Κι εγώ που νόμιζα ότι είστε σοβαρός άνθρωπος...
Σας αραδιάσαμε ένα κατεβατό επιχειρήματα και εσείς μας λέτε ακόμα να μάθουμε να μιλούμε;;
Τελικά η μεγαλομανία είναι μεταδοτική.. :-)

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Καλλίμαχε,
δεν σας ξέρω αλλά σας εκτιμώ απεριόριστα. Εμένα με συγκινεί η προσπάθειά σας να πείτε αυτά που θέλετε να πείτε με σεβασμό προς τους άλλους και μια απίστευτα καλοκάγαθη διάθεση.
Κύριε Καλλίμαχε, παρόλο που τους αποκαλώ ηλίθιους, δεν είναι, το παίζουν ηλίθιοι. Είναι εδώ όχι γιατί επιδιώκουν διάλογο, ούτε επιζητούν την αλήθεια. Θέλουν να προκαλούν για να λένε τα δικά τους.
Καποιοι από αυτούς έχουν αυτό σαν δουλειά τους. Είναι στρατευμένοι.
Με αυτούς τους ανθρώπους είτε παίζεις, καλή ώρα ο τσιαττιστής, είτε τους βάζεις ένα καθρέφτη μπροστά τους αποκαλώντας τους ότι οι ίδιοι θα ήθελαν να αποκαλέσουν τον Τσούκα από οργή αλλά δεν το κάμνουν τάχα μου γιατί συζητούν και φέρνουν επιχειρήματα.
Θεωρώ ότι η παρούσα ανάρτηση είναι εξαιρετική και διερωτόμαι αν έχουν καταλάβει τι διάβασαν ή αν ξέρουν ποιος είναι ο Εζεκιήλ.
Μου φέρνει αναγούλα η αναφορά στους μισθούς, δεν καταδέχτηκα ποτέ ούτε εγώ ούτε οι άνθρωποι που είναι κοντά μου να μιλούμε με μίσος και ζήλια για τους μισθούς των άλλων.
Ευχαριστούμε κύριε Τσούκα για τις αναρτήσεις, ο κόκκινος φασισμός δεν έχει καμιά διαφορά από τον μπλε όπως πολύ καλά το ξέρετε.
Τσιαττιστη,
αν είμαι βλάκας μια φορά
εσούνι είσαι δέκα
παρέτα τη τσιαττιστιτζη
πέρκι εύρεις τζιαι γεναίκα

ο τολμων νικα είπε...

προς κ. Καλλίμαχο.

αγ. κ. Καλλίμαχε, ασφαλώς θα αντιληφθήκατε ότι ο προηγούμενος που σας εκθείαζε είναι ο ίδιος που εδώ και μέρες σκυλλοβρίζει, ειδικά εμένα, όμως από ότι έχω ξαναπεί αυτό το εκλαμβάνω ως μια νότα διασκέδασης, άλλως φτηνή ψυχαγωγία ,αφού είναι το μόνο που συνίσταται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Και επειδή είμαι ο πλέον χαρακτηρισμένος και υβρισμένος εδώ, σας καλώ να κοινοποιήσετε στον εκλεκτό σας κ. Τσούκκα τη δική μου τακτική. Το πικρόκλαμα και οι υστερίες δεν αρμόζουν σε προσωπικότητες του ύψους του κ. Τσούκκα. Εκτός και αν βολεύεται πίσω από τα φτηνά και τα τετριμμένα.

ο τολμων νικα είπε...

Τώρα, όσον αφορά τη δική σας αυτοεικόνα, ειλικρινά με συνταράσσετε. Προβαίνετε όχι απλά σε αφορισμούς, αλλά σε προσβολές φτηνού, θα έλεγα περιεχομένου, αναλογικά με το γεγονός ότι εκστομίζονται από άνθρωπο που ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ως επιστήμονας-διανοούμενος!
Μα αγ. κ. Καλλίμαχε, αν δεν έχετε μάθει κατα τη διάρκεια των τότε σπουδών σας ότι η φαιά ουσία της διανόησης είναι η μετριοφροσύνη, αυτό δεν έπρεπε να το είχατε μάθει στα τόσα υπόλοιπα χρόνια που λέτε ότι ασχολήστε με την "επιστημονική" διανόηση
(αλήθεια, που ανακαλύψατε αυτή την σύνθεση;).
Δεν ξέρετε λοιπόν ότι οι διανούμενοι, ειδικά οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ουδέποτε εκφράζονται απαξιωτικά -με το ρατσιστικό τρόπο που εσείς κάνατε προηγουμένως- προσπαθώντας να μειώσετε τους συνομιλητές σας, προβαλλόμενος ως ο ΜΟΝΟΣ αντιλαμβανόμενος την τρομερή πραγματικότητα του νεοσοφιστή λατρευομένου σας( έστω και αν λέτε ότι δεν τον γνωρίζετε εκτός από τα γραπτά); Δεν ξέρετε ακόμη ότι οι μεγαλύτερες αλήθειες και ανακαλύψεις στον κόσμο προήλθαν από απλουστευμένα μυαλά και συνδιασμένες σκέψεις;
Λυπούμαι, αλλά έχετε αυτομειωθεί σε ανεπανόρθωτο βαθμό. Και όλα αυτά στην προσπάθεια σας να καλύψετε με ουρανούς, κομήτες και πλανητικές συζεύξεις (μέχρι και το Σωκράτη έχετε αναστήσει) τα ατοπήματα του εκλεκτού σας, τα οποία, παρεπιμπτόντως, αρνείστε επίμονα να σχολιάσετε ως προς την ουσία.

ο τολμων νικα είπε...

Πάντως είναι άξιον απορίας το ότι τον κ. Τσούκκα τον γνωρίζετε μόνο μέσα από τα συγγράμματά του..
Τα όσα επαινετικά λέτε για το ΒΙΟ & τη ΠΟΛΙΤΕΙΑ του ( δικές σας εκφράσεις) καθώς και το συνεπή ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ορθολογισμό & το ΗΘΟΣ του, παραπέμπουν σε πιο κοντινή γνώση του ΑΤΟΜΟΥ και όχι των συγγραμμάτων, δε νομίζετε;
Το βίο, το ήθος τον ανθρωπισμό και το ήθος κάποιου δεν τον διαπιστώνουμε εξ αποστάσεως κ. Καλλίμαχε.
Εκτός και αν ήστε μάγος.

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΥΚΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙ ΕΙΣΑΙ. ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ. ΜΑΛΑΚΟΚΑΒΛΙ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΦΙΔΙ ΒΡΩΜΕΡΟ.ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΑΥΡΚΑ, ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΔΕΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ. ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΟΣ. ΝΑ ΠΑΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ

ο τολμων νικα είπε...

Τι συμβαίνει ανώνυμε; πρέπει να ισοφαρίσουν οι ξιτιμασιές;
Ατε στο καλόν τσιαι κανένα δε μπορείς να γελάσεις, προβοκάτορα.

Ατε κ. Τσούκκα, έκαμεν τη δουλειά του ο μιτσίς, τωρά έβκα να ξανακλάψεις ότι απειλούν τη ζωή σου!

Ρε πιορώννεσαι, οξά έσιετε άλλη συμφωνία;

ο τολμων νικα είπε...

Αναρτήσεων συνέχεια:

"Ως γνήσιοι ανατολίτες, ενδιαφερόμαστε κυρίως για την εικόνα μας, όχι για την ουσία.
Τα τελευταία τράντα χρόνια στην Ελλάδα κατασκευάστηκε ένας ΝΑΡΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΥΠΟΣ, κύρια γνωρίσματα του οποίου είναι η περιφρόνηση κανόνων, η καιροσκοπική ιδιοτέλεια, και ο άνευ αρχών ευδαιμονισμός. Η οικονομική μας αθλιότητα μας ωθεί, επιτέλους, να αναστοχαστούμε την ανθρωπολογία μας.
Τα «ανθρωπάκια» θέλουν να είναι αρεστοί σε όλους• είναι συστηματικοί «ισορροπιστές», λατρεύουν την ηδονή της εξουσίας, σχετικοποιούν τους κανόνες, λειτουργούν με κύριο γνώμονα την ΑΥΤΟ-ΑΝΑΦΟΡΙΚΟΤΗΤΑ. Κυρίως είναι αναρριχητικοί τακτικιστές. Στο μέτρο που διαθέτουν όραμα και στρατηγική, αφορά το άτομό τους, τη διαχείριση της «εικόνας» τους, προκειμένου να ανέλθουν σε «ανώτερα» αξιώματα.. Κρύβουν τον γλοιώδη κομφορμισμό τους πίσω από το προσωπείο της κομψής «υπευθυνότητας». Ο φαρισαϊσμός είναι δεύτερη φύση τους. Που ευδοκιμεί αυτό το είδος; Εκεί όπου οι φορείς νόμιμης εξουσίας δεν έχουν νοοτροπία κυβερνήτη θεσμού, αλλά διαχειριστή εξουσιαστικών προνομίων. ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ."

Χαρίδημος Τσούκας

Μήπως αυτή είναι αυτοκριτική
ή ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΦΟΡΑ ΑΛΛΟΥΣ Κ. Καλλίνικε;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό προφανώς το έγραψε ο Τσούκκας έχοντας πρότυπο τον εαυτό του :-)

(Που τα βρίσκεις ρε τολμών;!)

Ανώνυμος είπε...

Τσούκα χαμοφάη, χρυσοπληρώνεσαι από τον Κύπριο Φορολογούμενο με μισθό που δεν αίναι ισάξιος τησ 'επιστήμης΄σου ή των προσόντων σου. Βρήκες κορόιδα, αλλά ετσί είναι η ράτσα σας. Με την κουτοπονηριά, την τεμπελιά, την ψευτιά να απομηζάτε τον Κυπριακό λαό. Βρωμόκοπρίτη, πολυλογά, αχάπαρε Φουστανελλά.

paragrafos είπε...

ο τολμων νικα said...
Τώρα, όσον αφορά τη δική σας αυτοεικόνα, (...)

23 February 2012 16:1

----------------

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Δεν αυτόπροβάλλομαι ως επιστήμονας. Απλώς μεταφέρω τι λέει η επιστήμη για το Ρατσισμό. Αν εσείς έχετε κάποια άλλη επιστημονική βιβλιογραφία, δεν έχετε παρά να την παρουσιάσετε για να με διαφωτίσετε. Άλλωστε, η επιστήμη μονάχα από την επιστήμη αναιρείται. Από τίποτε άλλο.

2. Σας "εκπλήσσει η επιστημονική διανόηση". Κακώς. Γιατί υπάρχει και η καλλιτερχνική διανόηση. Ένας διανούμενος ή ένας στοχαστής δεν προέρχεται μόνο από τους επιστημονικούς κλάδους. Μπορεί καλλιστα να προέρχεται και από τις Τέχνες. Υπήρξαν βέβαια και μεγαλοφυίες που τα συνδύαζαν και τα δυο (επιστήμες και Τέχνες). Ο μέγας ανθρωπιστής, πχ, Άλμπερ Σβάιτσερ ήταν γιατρός, φιλόσοφος και μουσικός. Ο Κάρλ Πόπερ ήταν μαθηματικός, φυσικός, βιολόγος (νομίζω) και φιλόσοφος. Αλλά και Ιμάνουελ Κάντ ήταν φυσικός και φιλόσοφος. Ανήκουν διαλαδή στην διανόηση που συγκεράζει επιστήμες και Τέχνες. Σπουδαίου Άνθρωποι, όλοι τους! Και άξιοι!

2. Δεν κατανοώ γιατί αποτελεί προσβολή το να πω ότι όσα λέτε για το ρατσιμό δεν είναι επιστημονικά. Βρείτε μου ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, ένα επιστημονικό σύγγραμμα που να λέει για το ρατσισμό αυτά που λέτε εσείς. Ενώ εγώ μπορώ να σας παραθέσω δεκάδες επιστημονικά αρθρα και βιβλία ή έστω μόνο ένα: το έργο του Γιώργου Τσάκαλου, φίλου του Χριστόφια, ο οποίος ανέλαβε να εκσυγχρονίσει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Τίτολος: Εργαστήρια Ρατσισμού, εκδόσεις Τυπωθήτω. (Το εν λόγω βιβλίο αποτελεί σειρά ενάντια στο ρατσιμό που την επιμελήθηκε ο Θανάσης Τριαρίδης (Τρεμάμενο Σώμα) επιμελούμενος τους στοχασμούς του Νίκου Δήμου (Ασκήσεις Ελευθερίας).

3. Λέτε: "Δεν ξέρετε ακόμη ότι οι μεγαλύτερες αλήθειες και ανακαλύψεις στον κόσμο προήλθαν από απλουστευμένα μυαλά";

Μα, εγώ δεν μίλησα για "αλήθειες". Μίλησα για επιστήμη. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Επιστήμη δεν είναι κάτι το απλοϊκό. ΑπλοΪκή είναι η Ιατρική; ΑπλΟΪκή είναι η Φυσική; Απλοϊκή είναι η φιλοσοφία; Ή μήπως Απλοϊκή είναι η Ιστορία και η Κοινωνιολογία και η Πολιτική Οικονομία;

4. Ζητάνε να σχολιάσω τις θέσεις του κου Τσούκα για το χάλι του ελλαδικού πολιτικού κατεστημένου, για την ακηδία των πολιτών, για τα ρουσφέτια και τις μίζες; Μα, τι να σχολιάσω; Αυτά που λέει ο κος Τσούκας τα έχει επισημάνει η ελλαδική πολιτική επιστήμη από τριακονταετίας, όχι τόσο παθιασμένα όσο τα λέει ο κος Τσούκας. Ο Νίκος Δήμου (με την πρωτοπορειακή σάτιρά του, "Η Δυστυχία του να είσαι Έλληνας" (1975,)Ο Κων. Τσουκαλάς (Η θέσμιση του Ελληνικού κράτους), ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ο Νίκος Μουζέλης (όλοι τους εκλεκτοί επιστήμονες) και πολλοί άλλοι, λένε με άλλα λόγια αυτά που Χ. Τσούκας μας τα λέει ωμά, νέτα, σκέτα και σταράτα!

Τηρουμένων των αναλογιών, με τον ίδιο τρόπο μιλούσε και ο Σολζενίτσιν για την πατρίδα του (και τον εξόρισαν για να επιστρέψει στη Ρωσία μετά την πρώση του "υπαρκτού") και ο Σαλαμώφ (που τον έκλεσαν σε ψυχιατρείο). Και αυτούς τους κατηγορούσαν για... αντισοβιετική προπαγάνδα και ρατσιμσό. "Κατηγορείς της Ρωσία, τους Ρώσους". Αφού έχετε διαβάσει τα έργα τους, θα το ξέρετε.

Όποιος κρίνει τους Ελλαδίτες για τα χάλια τους, από αγάπη για να γίνει η Ελλάδα καλύτερη, αυτό δεν είναι ρατσισμός. Είναι γνήσιος πατριωτισμός.

Όποιος βρίζει το Τσούκα και τη γενιά του, αυτό είναι αυτό είναι ρατσιμός και βαρβαρότητα.

Καθαρές κουβέντες.

Με ειλικρινή εκτίμηση,
Κώστας

Ανώνυμος είπε...

@ "Κώστας"

Είναι εκπληκτικό γιατί δαπανάτε τόση φαιά ουσία, η οποία συνοδεύεται από τόσες αναφορές για να αντικρούσετε τα σχόλια του τολμών (ο οποίος άρχισε προφανώς το τριήμερό του από απόψε)
Και είναι επίσης εκπληκτικό ότι σας απασχολεί μόνο η θεωρία και όχι η ουσία. καλός ο Σβάιτσερ και ο καντ καλός και νίκος δήμου αλλά όλα αυτά πρέπει να έχουν ένα τέλος. Το θεωριτικό μέρος κάπου τελιώνει.
Αν τώρα το μόνο που έχετε από την δική σας διερεύνηση είναι το "Όποιος κρίνει τους Ελλαδίτες για τα χάλια τους, από αγάπη για να γίνει η Ελλάδα καλύτερη, αυτό δεν είναι ρατσισμός. Είναι γνήσιος πατριωτισμός. Όποιος βρίζει το Τσούκα και τη γενιά του, αυτό είναι αυτό είναι ρατσιμός και βαρβαρότητα. Καθαρές κουβέντες." τότε κάπου σας λείπει έν μεγάλο μέρος της εργασίας σας και σας επιστρέεφεται για να αναπτύξετε περισσότερο τα σχόλια σας που αφορούν στις αναφορές που έγινα κια γίνονται στο μπλοκ αυτό. Όπως για παράδειγμα τις αναπάντητες ερωτήσεις που αφήνει ο τσούκκας. και είναι επίσης εκπληκτική η άνεση με την οποία απαντάτε στα ερωτήματα προς τον κ. καθηγητή. Εδώ υπάρχουν χειροπιαστά ερωτήματα και η επιστήμη με αυτά ασχολείται γι αυτό πρέπει να είναι αληθινή.
1. Γιατί ο κ. τσούκκας λέγει ότι όλες οι απόψεις που εκφράστηκαν κριτικά στι θέσεις του δεν είναι ορθολογικά και μεθοδολογικά ορθές. Το κατανοώ να πεί ότι όλες είναι βλακείες αλλά γιατί πρε΄πει να πάσχει η μεθοδολογία να διαφωνεί με τα συμπεράσματα; Πολύ σοβαρό ερώτημα και η απάντηση είναι ότι ακριβώς ένας υποβόσκων ρατσισμός. Ρίχνουμε κάμποση θεωρία και κάμποσε σοφοφανείς κουβέντες (του αέρα) και έτσι αποφεύγουμε την ουσία.
Δεν θα επιστρέψω σε προηγούμενα ερωτήματα που τέθηκαν και επίσης παρ΄μειναν αναπάντητα.
Επίσης δεν θα αναφερθώ στο ότι τις περισσότερες ύβρεις (και τις πιο χυδαίες τις δεκτίκαμε εμείς από άτομο του ίδιου επιστημονικού σας κύκλου και όχι εσείς από εμάς. Αυτό δεν είναι ρατσιμός;
Αυτό νομίζετε σας τιμά;
Αυτό είναι χειρότερο γιατί καμιά αναφορά σας δεν στρέφετε εναντίον αυτών των ανεγκέφαλων οι οποίοι αποτελούν την εμπροσθοφυλακή των φιλοτσουκκικών παρεμβάσεων.
Λοιπόν επειδή σας αρέσει μάλλον η τέχνη θα τελιώσω μάλλον εδώ διότι η κατάσταση με σας μου θυμίζει τον αντισυνταγματάρχη καράμπελα στήν πρώτη ταινία λο΄θφα και παραλλαγή του νίκου περάκη.
Καληνύχτα

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα:
Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των απλών μεταναστών που φθάνουν στην Κύπρο "για ένα κομμάτι ψωμί" που δεν καμιά συμμετοχή (ακόμα) στην κοινωνική διεργασία και από τους εξαιρετικά χαριστικά (σκανδαλοδώς ψιλόμισθους) επαγγελματίες του είδους ακαδημαϊκούς που συμπεριφέρονται συχνά πυκνά σαν νεοαποικιστές σε κάφρους ιθαγενείς.
Γι' αυτό ο κ. τσούκας θα έπρεπε να είναι διπλά προσεκτικός.

Ανώνυμος είπε...

Και αυτό αποκαλύπτει, ενδεχόμενα, επίσης κοινωνικό ρατσισμό.

paragrafos είπε...

Anonymous said...
@ "Κώστας"

Είναι εκπληκτικό γιατί δαπανάτε τόση φαιά ουσία, η οποία (...)

23 February 2012 22:31
-----------------

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Λόγω επαγγέλματος γράφω πάρα πολύ γρήγορα και δεν κουράζονται καθόλου. Μην ανησυχείτε για μένα.

Όσο για το σχόλιό σας, δεν έχω να πω τίποτε απολύτως. Γιατι με αυτά που είπα πιο πριν σας καλύπτω.

Καλή σας νύχτα.

Με εκτίμηση,
Κ.

ο τολμών νικά είπε...

αγαπητέ ανώνυμε, παρά τις εύστοχες παρατηρήσεις σου που εν μέρει καλύπτουν τις αναγκαίες εκ μέρους μου ( μιας και ο κ. Καλλίνικος επιμένει να αοριστολογεί μη αγγίζοντας τα ουσιώδη που τέθηκαν- φαίνεται ότι η επιστημονική του επάρκεια λειτουργεί ασυνάρτητα με την κοινή λογική), επιφυλάσσω τις δικές μου για αργότερα λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Υ.Γ. Η απουσία μου δεν οφείλεται σε διακοπές τριημέρου αλλά σε βιοποριστικό καθήκον. Βλέπεις ότι κάποιοι πρέπει να παράγουν δουλεύοντας και όχι θεωρητικολογόντας για να μη βουλιάζουν οι οικονομίες. Αν δεν το διδάχτηκες αυτό στη δική σου επιστήμη, ρώτα τον κ. Τσούκκα.

Ανώνυμος είπε...

@ παράγραφος

κάνατε μια καλή τοποθέτηση αλλά την ακυρώσατε με την απάντηση που δώσατε. Απογοητευτικό...
Εκτός κι αν είστε κι εσείς καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κύπρου οπότε συγχωρεμένος. Να θυμάστε όμως - επιστήμη δεν λειτουργεί με τους όρους της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και του λάιφστάιλ. Η επιστήμη είναι αλήθεια και θέλει βάθος και χαρακτήρα. Όχι έπαρση και αλαζωνία...

@τολμών
Νόμισα πήγες διακοπές μαζί με το πετηνάρι!

Ανώνυμος είπε...

@ κ. Τσούκκα

Μαζεύουμε τρόφιμα και οικονομική βοήθεια για τους έλληνες αδελφούς, θύματα του νεοφιλελευθερισμού. Ζητούνται κυρίως τροφές που να αντέχουν στο χρόνο και στην κριτική, που να έχουν βάθος και ποιότητα. Αποφεύγουμε τα φαστ φουτ και τα ψεύτικα μπαχάρια. Ζητούμε την ουσία και τη γεύση αντί του σόου και της εμφάνισης. Καλομαγειρεμένα αλλά όχι στο μάικρογουέιβ. Να έχουν ψισιά και να μην είναι φούσκες.
Γνωρίζεται κάποιο που θα μπορούσε να βοηθήσει αντί να τους βρίζει;;
Άντε και καλό μασκάρεμα βρε μασκαρά.. :-)

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά έχετε τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο;

Ανώνυμος είπε...

@ Ε ναι! Όπως κι εσείς..

Ανώνυμος είπε...

Κάμνεις λάθος, εν επήα διακοπές παρακολουθώ με προσοχή τι γράφετε και ποθαυμάζομαι με την αβάστακτη ελαφρότητα του είναι σας!! Όσο για εκείνον που γράφει για τους Έλληνες αδελφούς τάχα μου τάχα μου ελπίζω να μεν εννεν ο πράσινος λαγος που έκαιγε με περηφάνια την ελληνική σημαία, ναν κανένας άλλος πράσινος που επίσης παίζει το φιλέλληνας βεβαίως βεβαίως.
Είδες, τώρα εν σας είπα ηλίθιους.

Ανώνυμος είπε...

- Πραγματικά έχετε τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο;

- Ε ναι! Όπως κι εσείς..

- Κάμνεις λάθος, εν επήα διακοπές παρακολουθώ με προσοχή τι γράφετε"

Ela twra pou den exeis eleuthero xrono.. :-)

Ανώνυμος είπε...

Μα εννεν εγώ που είπα πως εν έχω χρόνο! Εγώ είμαι κυβερνητικός ηλίθιε. Σχολάνω νωρίς τζιαι παιζω μαζί σας!

Ανώνυμος είπε...

@ Anwnymos said

"Μα εννεν εγώ που είπα πως εν έχω χρόνο! Εγώ είμαι κυβερνητικός ηλίθιε. Σχολάνω νωρίς τζιαι παιζω μαζί σας!"

Ευχαριστούμε, είσαι άξιος μαθητής του δασκάλου σου.. :-)

Ανώνυμος είπε...

ή μήπως... άξια μαθήτρια του δασκάλου σου;; :-)

Ανώνυμος είπε...

Ω!! Παρακαλώ,παρακαλώ, μου αρέσει να παίζω μαζί σας!

paragrafos είπε...

@ τολμών - 24 Febr 2012 03:42


Αγαπητέ ο τολμών νικά,

Εγώ μετέφερα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που λέει η Επιστήμη για το ρατσισμό. Δεν είμαι ο επιστήμονας που τα επινόησε. Είναι η επιστήμη που τα λέει αυτά και σας το απέδειξα με βιβλιογραφία.






@ Anonymous 24 February 2012 07:4

1. Εκείνο που είπα είναι ότι όποιος κρίνει τους Ελλαδίτες για τα χάλια τους, από αγάπη, με σκοπό να γίνει η Ελλάδα καλύτερη, αυτό δεν είναι ρατσισμός. Είναι γνήσιος πατριωτισμός.

(Σε αντίθεση με κάποιους εδώ μέσα που διαβάζουν τις επικρίσεις του Τσούκα προς τους Ελλαδίτες και τις βαφτίζουν... ρατσισμό!)

Είπα, επίσης, ότι όποιος βρίζει το Τσούκα και τη ράτσα του (κάποιος το έπραξε πιο πάνω), αυτό είναι ρατσιμός και βαρβαρότητα.

Δεν μπορώ να καταλαβω γιατί τα βάζετε μαζί μου. Γιατί τα βάζετε μαζί μου αφού εγώ απλώς σας μεταφέρω αυτά που λέει η επιστήμη για το ρατσισμό.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Καλλίμαχος

ΥΓ. Με βαφτίσατε... Καλλίνικο και μου άρεσε πολύ. Δυστυχώς όμως για μένα λέγομαι Καλλίμαχος, και μακάρι να έδινα στη ζωή τις μάχες με κάλλιστο αποτέλεσμα, γιατί ούτε κι αυτό μου συνέβη. Οπότε δεν κατάφερα να γίνω ούτε καλλίνικος. Μα δεν πειράζει. Αυτά έχει η ζωή και η... στατιστική της, την οποία άλλοι αποκαλουν Θεό και άλλοι μοίρα, ενώ εγώ την αποκαλώ τύχη ή απλώς ατυχία...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΓΓΥΛΩΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ!ΘΕΛΕΙ ΜΑΓΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΣ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΙΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΙΣΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ

ο τολμων νικα είπε...

αγ. κ. Καλλίμαχε, μήπως μαζί με τη βιβλιογραφία που χρησιμοποιείτε για τις αποδείξεις σας πρέπει να συνδέετε και τη δική σας λογική για να έχετε εγκυρότερο αποτέλεσμα;
Αποδίδετε ρατσισμό σε άλλους;
Μα διαβάζετε τι γράφετε;;

Αναδημοσιεύω τα σχόλιά σας σας για το ρατσισμό:

1."Εκείνο, λοιπόν, που καθιστά κάποιον ως ρατσιστή, δεν είναι οι επικρίσεις του καθεαυτές, αλλά το κίνητρο των απαξιωτικών και μειωτικών ρατσιστικών στερεοτύπων μέσω των οποίων αποβλέπει στο να υποβάλει στα θύματά του μια ταυτότητα αναξιότητας, κατωτερότητας και στιγματισμού, άρα και κοινωνικού αποκλεισμού."

2."εγώ απλώς σας μεταφέρω αυτά που λέει η επιστήμη για το ρατσισμό."

3."Απέδειξα επιστημονικά (ό,τι είπα για το ρατσισμό βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες - όποιος θέλει του στέλνω με ιμέιλ βιβλιογραφίες και τα σχετικά)"

Και τώρα η ζωντανή πρακτική (ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΚΕ ΚΑΛΛΙΜΑΧΕ):
"Αγαπητέ Ανώνυμε, χαίρομαι που αγωνίζεστε να πείτε την αλήθεια σας. Μάλλον είστε νέος άνθρωπος και απ ό,τι φαίνεται θέλετε να εκφραστείτε και η καλοπροαίρετη επιμονή σας αλλά και τα μεθοδολογικά ή και πραγματολογικά σφάλματά σας (που ασφαλώς είναι συγγνωστά) δείχνουν άνθρωπο εντός του οποίου έχει φωλιάσει η αμφιβολία για όσα ο ίδιος πιστεύει, ή για όσα ο ίδιος έμαθε να πιστεύει.

Ίσως κάποια στιγμή, κάνετε τη δική σας επανάσταση και μας στείλετε όλους στου διάολο, που λέει ο λόγος και αμφισβητήσετε και αυτά που σας έχουν πει και αυτά που σας λέμε εμείς.

Μέχρι τότε όμως, έχετε χρόνο. Έχετε χρόνο ώσπου να μάθετε τι σημαίνει διάλογος σε επιστημονικό επίπεδο, τι σημαίνει συγκροτημένος επιστημονικός λόγος και επιστημονική δεοντολογία. "

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ: Eγώ είμαι ο ένας και σωστός, εσένα σε πατώ όπως σου αξίζει!!

ο τολμων νικα είπε...

επανάληψη δικού μου σχολίου:

Τώρα, όσον αφορά τη δική σας αυτοεικόνα, ειλικρινά με συνταράσσετε. Προβαίνετε όχι απλά σε αφορισμούς, αλλά σε προσβολές φτηνού, θα έλεγα περιεχομένου, αναλογικά με το γεγονός ότι εκστομίζονται από άνθρωπο που ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ως επιστήμονας-διανοούμενος!
Μα αγ. κ. Καλλίμαχε, αν δεν έχετε μάθει κατα τη διάρκεια των τότε σπουδών σας ότι η φαιά ουσία της διανόησης είναι η μετριοφροσύνη, αυτό δεν έπρεπε να το είχατε μάθει στα τόσα υπόλοιπα χρόνια που λέτε ότι ασχολήστε με την "επιστημονική" διανόηση
(αλήθεια, που ανακαλύψατε αυτή την σύνθεση;).
Δεν ξέρετε λοιπόν ότι οι διανούμενοι, ειδικά οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ουδέποτε εκφράζονται απαξιωτικά -με το ρατσιστικό τρόπο που εσείς κάνατε προηγουμένως- προσπαθώντας να μειώσετε τους συνομιλητές σας, προβαλλόμενος ως ο ΜΟΝΟΣ αντιλαμβανόμενος την τρομερή πραγματικότητα του νεοσοφιστή λατρευομένου σας.

ο τολμων νικα είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπετε τις ύβρεις στο μπλόκ. Τελικά όμως στην αριθμητική είσαστε κούτσουρο; Πόσες φορές σας έχω πεί ότι οι βρισιές εναντίον μου προσωπικά αλλά και άλλων που σχολιάζουν αρνητικά τον κ. Τσούκκα είναι υπερδιπλάσιες; Ούτε καν μπήκατε στον κόπο να κάνετε μιά παρέμβαση ( εγώ έχω κάνει) προσποιούμενος άγνοια, αλλά φροντίζετε κάθε λίγο και λιγάκι να κλαψουρίζετε και εσείς εκ μέρους του κ. Τσούκκα, όπως ακριβώς κάνει και ο΄ίδιος. Βρε τι κοινή συχνότητα είναι αυτή, ούτε ο κ. Τσούκκας να ήσασταν!!

ο τολμων νικα είπε...

Τέλος, θα συνεχίζετε για πολύ ακόμη το παραμύθι του "Αντιεξουσιαστή Τσούκκα";;

Σας έχω δημοσιεύσει τόσα δικά του γραπτά με τα οποία φτύνει ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες και πιο συγκεκριμένα ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ τον οποίο αποκαλεί ΣΧΙΖΙΦΡΕΝΗ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ(!!!), τους συναδέλφους του ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ που αποκαλεί "ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ" με ορίζοντα αναφοράς όσο είναι το ύψος τους(!!!)
..και αφήνει χώρο για τον εαυτό του λέγοντας ότι δεν είναι όλοι
(εδώ τοποθετεί ασφαλώς τον εαυτό του), αλλά οι πλείστοι!

Σχιζοφρενείς οι έλληνες, ανθρωπάκια οι ακαδημαικοί,
ατιεξουσιαστής όμως ο Τσούκκας!
Τρομερή η επιστημονική σας διαλεχτική κ. Καλλίμαχε!!

paragrafos είπε...

Αχ, αγαπητέ Τολμών,

1. Σας μεταφέρω ό,τι λέει επί λέξει η επιστήμη για τον ρατσισμό και εσείς προσβάλλεστε και με λέτε πολλά και διάφορα...

2. Σας ζητώ να μου φέρετε βιβλιογραφία για το ρατσισμό που να λέει τυχόν διαφορετικά πράγματα από αυτά που σας μεταφέρω εδώ, και εσείς θίγεστε με χαρακτηρίζετε έτσι και αλλιώς!

3. Σας παρουσιάζω συγκεκριμένο έργο (Εργαστήρια του Ραστισμού - του Γιώργου Τσάκαλου, φίλου του Δημήτρη Χριστόφια - ο οποιος του έχει αναθέσει τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος) και στον οποιο βασίζονται όλα όσα σας λέω για το ρατσισμό, κι εσείς μου λέτε ότι εκφράζομαι απαξιωτικά και ότι προσπαθώ να σας μειώσω!

4. Λυπάμαι που σας στεναχωρώ. Δεν έχω τέτοια πρόθεση. Ειλικρινά λυπάμαι. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα είναι να πικραίνω τον κόσμο.

5. Τέλος, προσωπικά δεν με ενοχλεί να με αποκαλείτε όπως σας αρέσει. Δεν πρόκειται να σας παρεξηγήσω. Κατανοώ απολύτως την πικρία σας και το εννοώ.

6. Μόνο, μια έκκληση: αν βρείτε ποτέ χρονο, διαβάστε προσεκτικά τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ του Γιώργου Τσάκαλου. Και μετά, αφού πια θα είστε πια πολύ μακριά από εμένα, τον κακό μου χαρακτήρα, δοκιμάστε να θέσετε ξανά το ερώτημα; είναι ο Τσούκας ρατσιστής ή όχι;

Πάταξον μεν, άκουσο δε!

Με ειλικρινή εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Καλλίμαχος

paragrafos είπε...

ο τολμων νικα said...

Σχιζοφρενείς οι έλληνες, ανθρωπάκια οι ακαδημαικοί,

26 February 2012 18:56
-----------------

Αγαπητέ τολμών,

1. Με αφορμή αυτό το επαναλαμβανόμενο σχόλιό σας, μου δίνετε, επιτέλους, την ευκαιρία, να σας πω το ελάττώμα του Τσούκα.

2. Εσείς λέτε ότι ο Τσούκας είναι ρατσιστής επειδή επικρίνει τους έλληνες συμπολίτες τους και τους πολιτικούς και τους πανεπιστημιακούς.

3. Εδώ διαφωνώ μαζί σας. Αυτά που λέει ο τσούκας είναι πολύ σωστά, και επιστημονικά τεκμηριωμένα. (Έχω δεκάδες επιστημονικά αρθρα και αναλύσεις που λένε ακριβώς τα ίδια με τον Τσούκα). Επίσης, το κίνητρό του είναι Αγαθόν, θέλει μία Ελλάδα σύγχρονη, δημοκρατική και ευρωπαϊκή.

4. Πού ειναι ομως το λάθος του Τσούκα; Το λάθος του είναι ότι αποκαλεί "αυτιστικό" το πολιτικό σύστημα.

Το λάθος τους έιναι ότι περιγράφει ως "σχιζοφρενή" τον Έλληνα πολιτη;

5. Προφανώς εσείς και άλλοι, νομίζετε ότι οι χαρακτηρισμοί "σχιζοφρενής", "αυτιστικός" κλπ θίγουν τους πολιτικούς και τους πολίτες.

(Το ίδιο λάθος κανει και ο μεγιστάνας του ρωσικού πνεύματος, ο Σολζενίτσιν όταν λέει κάπου πως η μάνα μας, δηλ η Ρωσία, μας έδωσε στου γύφτους, στην Γκεμπεού, στην Τσεκά, Στην ΝιΚαβεντέ και στα κάτεργα της Λουμπλιάνα και της Κολύμα κοκ. Αλλά το συγχωρούμε, επειδή η επιστημονική και θεωρητική επεξεργασία του ραστιμσού, εκείνη την εποχή, ήταν στα σπαργανα.)

6. Πού είναι όμως το λάθος του Τσούκα όταν αναφέρει τους χαρακτηρισμούς "σχιζοφρενικός", "κοντός", "χοντρός" και "αυτιστικός"; Θίγει τους πολίτες ή μήπως κάπου αλλού βρίσκεται το γλωσσικό του ολίσθημα;

7. Ο Γιώργος Τσάκαλος (που σας τον ξανασυστήνω) θα σας έλεγε ό,τι λέει και μία εκλεκτή φίλη δικηγόρος, για κάποιος αρθρογράφο, τον θανάση Κρατερό, της ελληνικής αριστεράς (Αυγή), που δεν τον αποκαλεί, φυσικά, ρατσιστή.

Διαβάστε:


------------------
Το άρθρο [του κυρία Κρατερού) ξεκινά με την φράση "Είναι σχεδόν ανατριχιαστικός ο εθνικός και κοινωνικός αυτισμός των μεγάλων επιχειρήσεων και των εκπροσώπων τους εν Ελλάδι".

Θα περίμενα να γνωρίζει ο Θανάσης Καρτερός ότι ο αυτισμός είναι πολύ σοβαρή εκ γενετής ψυχοπνευματική αναπηρία και, ως εκ τούτου, δεν συνιστά κοινωνική ή πολιτική στάση άξια κριτικής. Ούτε κυριολεκτικώς ούτε μεταφορικώς

Επίσης, θα περίμενα να γνωρίζει ο Θανάσης Καρτερός ότι τέτοιου είδους αναφορές σε οποιαδήποτε αναπηρία ή πάθηση, και μάλιστα σε συνδυασμό με χαρακτηρισμούς του τύπου "σχεδόν ανατριχιαστικός", απλώς συντελούν στη διαιώνιση του στίγματος που ακολουθεί την αναπηρία και την αρρώστια. Επιπλέον, για τους αναγνώστες που γνωρίζουν τι είναι αυτισμός, το κείμενο αποδυναμώνεται πολιτικά, με τον ίδιο τρόπο όπου αποδυναμώνει την κριτική του ναζισμού η αναφορά στον "πνευματικά διαταραγμένο" Χίτλερ.

Υπάρχουν λέξεις για να εκφράσει κανείς αυτό που θέλει. Η κατάχρηση της λέξης "αυτισμός" με αρνητικό τρόπο έχει γίνει κλισέ και είναι πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά ανεπίτρεπτη (ιδίως μάλιστα για την αριστερά) σε μια χώρα όπου ο αυτισμός είναι πρακτικώς ανύπαρκτος για την πολιτεία και γίνεται "γνωστός" στους πολίτες από ατυχέστατες μεταφορές τέτοιου είδους.

Αθανασία Γ. Τσενέ

Δικηγόρος Αθηνών
--------------------

Που λέτε, κε Τολμών, αυτό είναι και το λάθος του κου Τσούκα. Ότι θίγει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, του κοντους, τους αναπήρους, του γύφτους, τους χοντρούς και τους αυτιστικούς, ίσως αύριος και τους επιληπτικούς κοκ...

8. Θα μου πείτε, τώρα, σιγά τα ωά... Ποιος νοίαζετε για τους τυφλούς, τους κωφούς, τους σχιζοφρενείς, τους διπολικούς, τους ομοφυλοφίλους και γενικώς ποιος νοιάζεται για τα άτομα με ιδιαιτερότητες;

9. Νοιάζεται, όμως όποιος έχει σπουδάσει τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσω και της γλωσσολογίας.

Εδώ εντοπίζω τα κενά του Τσούκα. Με τίποτε δεν έιναι ρατσιστής. Απλώς υποπίπτει σε γλωσσικά ολισθήματα εν αγνοία του και αποδίδει αρνητική χροιά στους σχιζοφρενείς και στους αυτιστικούς.

συνεχίζεται: -----

paragrafos είπε...

η συνέχεια ή Συμπέρασμα:



10. Παρά ταύτα, από τη σκοπια της Πολιτικής Επιστήμης και της Δικοικητικής Επιστήμης η κριτική του Τσούκα είναι επιστημονικά απολύτως τεκμηριωμένη για όσα καταλογίσει στους συννέλληνες.

11. Γλωσσικό και ανεπίγνωστο είναι το σφάλμα του και όχι πολιτικό και ιδεολογικό. Εν τη ρύπη του λόγου του υποπίπτει σε ατυχείς χαρακτηρισμούς πχ "σχιζοφρενείς πολίτες" (θίγοντας τα άτομα με σχιζοφρένεια) και ανάπηρη πολιτική (θίγοντας τα άτομα με αναπηρία).


Με καλή πίστη και εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Καλλίμαχος

ο τολμων νικα είπε...

χαίρομαι ειλικρινά κ. Καλλίμαχε που επιτέλους καταφέρατε να διαβάσετε τα απλά ελληνικά με τα οποία ο εκλεκτός σας κ. Τσούκκας χαρακτηρίζει απαξιωτικά τους Έλληνες πολίτες. Για την ερμηνεία των απλών αυτών ελληνικών δε νομίζω ότι χρειάζεται η επίταξη ούτε του Τσάκαλου, ούτε του Σολζενίτσιν, απλά όσοι ακόμη απορείτε για τα αισθήματα του κ. Τσούκκα για τους Έλληνες, τους οποίους όνειρό του έχει να μετατραπούν σε Αμερικάνους, Γερμανούς, ή σε οτιδήποτε άλλο ΕΚΤΟΣ από Έλληνες, ρίχτε μια ματιά στα ίδια του τα δημοσιευμένα- από τον ίδιο- άρθρα. Δεν υπάρχει κανένας παραλληλισμός ή μεταφορά στο να αποκαλεί τον Έλληνα "πολίτη με περιορισμένη συνείδηση" και να λέει ότι "Η ελλαδική σχιζοφρένεια μόνο αποκαΐδια, δάκρυα και αίμα μπορεί να παράγει" ή στο να αποκαλεί τους Έλληνες ακαδημαικούς "ανθρωπάκια", καταλήγοντας στο "Επιτέλους μας κυβερνά η Ευρώπη".

Αυτά κ Καλλίμαχε δεν απαιτούν ερμηνεία, είναι απλά και ολοκάθαρα ελληνικά που δείχνουν πολλά σχετικά με τα αισθήματα του κ. Τσούκκα για το έθνος που τον γέννησε...

ο τολμων νικα είπε...

και κάτι παρενθετικό: δεν είναι εμένα που προσπαθήσατε να μειώσετε(εγώ αντιδρώ διαφορετικά σε φτηνές πρακτικές προς το άτομό μου), αλλά κάποιο ανώνυμο ο οποίος δέχτηκε από εσάς προσπάθεια προσωπικής του απαξίωσης(εσείς έχετε κατατάξει σε ρατσιστική κατηγορία αυτή τη μέθοδο), όταν διαπιστώσατε ότι δεν μπήκε για να κολακέψει τον κ. Τσούκκα..

Ανώνυμος είπε...

κε καλλινικε

paragrafos είπε...

Αγαπητέ Τολμών,


Ανεγνως, αλλ' ουκ εγνως'
ει γαρ εγνως,
ουκ αν κατεγνως...


Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Καλλίμαχος
συγγραφέας-εκπαιδευτικός

ο τολμων νικα είπε...

Kε Καλλίμαχε

Υποκλίνομαι

ΑΝΑΥΔΟΣ!!!

ο τολμων νικα είπε...

Και με τη χρήση της αρχαιοελληνικής επισημοποιείται η κατάληξη του κ. Καλλίμαχου ότι αυτός μόνο καταλαβαίνει, οι άλλοι είτε συμφωνούν είτε απέχουν από την ασύλληπτη συλλογιστική του κ. Τσούκκα. Βέβαια μπορεί οποισδήποτε να επισκεφτεί τη διεύθυνση Χαρίδημος Τσούκκας, e-rooster.gr
καθώς και άλλες σχετικές τοποθεσίες και ακολούθως να ρωτήσει τον κ. Καλλίμαχο τι σημαίνει "πανεπιστημιακοί ανθρωπάκια" ή "σχιζοφρενείς Έλληνες", όπου θα τύχει και της μίας και μοναδικής σωστής εκδοχής σε άπταιστον αρχαιοελληνικήν!

ο τολμων νικα είπε...

Αρκετά όμως με τον Τσούκκα και τους κλώνους του..Σήμερα 27 του Φλεβάρη κλείνουν 12 χρόνια από το θάνατο του Γιώργου Χειμωνά. Άγνωστη για τους πολλούς οι ζωή και το έργο του, συγκλονιστικά όμως για όσους ξέρουν. Ο Γιώργος Χειμωνάς, ψυχίατρος αλλά και πεζογράφος αποφάσισε να μεαναστεύσει στο Παρίσι-όπου είχε σπουδάσει- για να ασχοληθεί και βοηθήσει εξαρτωμένους ναρκωτικών.
Βοήθούσε με όποιο τρόπο μπορούσε και δώθηκε σε αυτό τον αγώνα του, αλλά στο τέλος προδόθηκε ο ίδιος αφού κατέφυγε σε χρήση ναρκωτικών για να θεραπευτεί από δική του ασθένεια. Δεν τα κατάφερε. Νικήθηκε από τις ίδιες ουσίες που καταπολεμούσε σε όλη τη ζωή του. Η τελευταία μέρα της ζωής του - 27η Φεβρουαρίου 2000.

Το τραγούδι "'Αμλετ της Σελήνης" εξαιρετικά αφιερωμένο στο Γιώργο Χειμωνά από τον Χρίστο Θηβαίο, (ΤΙ ΖΗΛΕΨΕΣ, ΤΙ ΤΑ 'ΘΕΛΕΣ ΤΑ ΕΝΔΟΞΑ ΠΑΡΙΣΙΑ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩς Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΚΕΣ) http://www.youtube.com/watch?v=Eds_ME_Ww6I
ενώ τη βιβλιογραφία του μπορείτε να τη βρείτε στη σχετική διεύθυνση.
Ένας Έλληνας μετανάστης που δε μετανάστευσε για να αποδράσει προς καλύτερη τύχη, αλλά για να βοηθήσει με αυταπάρνηση συνανθρώπους του.
Σεμνός, αθόρυβος, αλτρουιστής...

ο τολμων νικα είπε...

Μια απολογία προς τον κ. Καλλίμαχο:
Διαπίστωσα καθυστερημένα την παραπομπή σας σε σύνδεσμο, σε καμμιά περίπτωση τα γραφόμενά μου δεν αφορούσαν το θέμα που έχετε αναφέρει και οικογενειακώς βιώσει, σας διαβεβαιώ ότι το μελετώ με προσοχή και απόλυτο σεβασμό.

paragrafos είπε...

ο τολμων νικα said...
Μια απολογία προς τον κ. Καλλίμαχο:
Διαπίστωσα καθυστερημένα την παραπομπή σας σε σύνδεσμο, σε καμμιά περίπτωση τα γραφόμενά μου δεν αφορούσαν το θέμα που έχετε αναφέρει και οικογενειακώς βιώσει, σας διαβεβαιώ ότι το μελετώ με προσοχή και απόλυτο σεβασμό.

27 February 2012 18:43
-------------------

Αγαπητέ συνομιλητή,

Νομίζω ότι δεν παρέπεμψα σε δικό μου λινκ. Οι αναφορές μου ήταν σε βιβλία άλλων και όχι σε δικά μου βιβλία ή λινκ (αν και έχω συναφές έργο).

Παρέπεμψα, επίσης, σε ένα κείμενο μιας φίλης Αθηναίας δικηγόρου, της Αθανασίας, η οποία, με επιστολή της προς την εφημερίδα Αυγή (εφημερίδα της Ανανεωτικής ελλαδικής Αριστερας) επέκρινε τον Καρτερό (διανοούμενο της ανανρωτικής αριστεράς) για της χρήση της φράσης "σχιζοφερνική" και "αυτιστική" πολιτική. Όχι όμως για τους λόγους που εσείς επικαλείστε, αλλά για πολύ διαφορετικούς, όπως εξήγησα.

Όπως και να έχει, η διαφωνία μας υπήρξε κόσμια και πολιτισμένη και όταν λέω στο τέλος το "με εκτίμηση" πάντα το εννοώ.

Με εκτίμηση

Κώστας

ο τολμών νικά είπε...

αγ. κ. Καλλίμαχε

αναφέρομαι στην παραπομπή σας στο βιβλίο "επιληψία αγάπη μου", την οποίο είχα προσέξει αρκετά αργοπορημένα. Αντιλαμβάνομαι ότι στον πρόλογο αναφέρεστε σε δικά σας βιώματα.

με απόλυτο σεβασμό.

paragrafos είπε...

Μάλλον θα αναφέρεστε σε ό,τι είπα για την κα Χριστόφια (εκλεκτή κυρία με ανεξίθρησκο και σπάνιο πολιτικό ήθος), η οποία πέρσι στήριξε το βιβλιο μου "Επιληψία, Αγάπη μου" και την εκδήλωση που κάναμε, ως εκπρόσωποι του Σύνδεσμου Στήριξης Ατομων με Επιληψία. (Πολύ σπάνιος άνθρωπος. Τυχερό το ΑΚΕΛ που την έχει.)

Που λέτε, φίλτατε Τολμών, Από φιλοσοφική άποψη, προσωπικά με εκφράζει ο φιλοσοφικός φιλελευθερισμός και ο σκεπτικισμός. Εξ ου και κριτική στάση που έχω απέναντι σε όλες τις ιδεολογίες και τις πολιτικές των κομμάτων.(Αυτή είναι η "συγγένειά" μου με τον Χ. Τσούκα.)

Από την άλλη, όμως, οφείλω να αναγνωρίσω ότι και η ανθρωπιά κατοικεί στις ψυχές των πολιτών, ανεξαρτήτου πολιτικής ιδεολογίας και κομματικής πειθαρχίας.

Και αυτό είναι μία πολύ σημαντική νίκη τού πολιτισμού και της κοινωνίας μας!

Με εκτίμηση,
Κωνσταντινος Καλλίμαχος

Ανώνυμος είπε...

"Μάλλον θα αναφέρεστε σε ό,τι είπα για την κα Χριστόφια (εκλεκτή κυρία με ανεξίθρησκο και σπάνιο πολιτικό ήθος), η οποία πέρσι στήριξε το βιβλιο μου "Επιληψία, Αγάπη μου" και την εκδήλωση που κάναμε, ως εκπρόσωποι του Σύνδεσμου Στήριξης Ατομων με Επιληψία. (Πολύ σπάνιος άνθρωπος. Τυχερό το ΑΚΕΛ που την έχει.)"

Τυχερό το ΑΚΕΛ που έχει την Έλση.. Τέλως πάντων. Ευτυχώς που μόνοι μας τα λαλούμε μόνοι μας τα ακούμεν... Κάθε κόμμα εξάλλου έχει την Έλση του. Η Έλση δεν είναι το πολιτικότερο πρόσωπο στο ΑΚΕΛ.

Ανώνυμος είπε...

Το ΑΚΕΛ θα ήταν τυχερό αν η Έλση επενέβαινε για να παραιτηθεί ο Πρόεδρος για να ΄΄σώσει την τιμή και την υπόληψή του΄΄.
Τολμών νομίζω είναι ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ να χρησιμοποιείς το Blog κάποιου άλλου για να προβάλεις δικά σου θέματα. Αν δεν ξέρεις την έννοια της λέξης μικροπρέπεια look it up. Κάμε ένα blog δικό σου και υπόσχομαι να σε βρίσκω εκεί και να σε βρίζω όσο σώνεις.
Κύριε Καλλίμαχε εδώ σας έχω μετονομάσει σε Καλλίνικο και σας αξίζει. Έκαμε κάτι ώρες να σας μεταφράσει ο ατολμών αλλά τελικά εκατάφερεν τα, βλέπετε είναι επιτελείο.
Το σημερινό άρθρο του Τσούκα εξαιρετικό και λυπηρό...

Ανώνυμος είπε...

Το ΑΚΕΛ θα ήταν τυχερό αν η Έλση επενέβαινε για να παραιτηθεί ο Πρόεδρος για να ΄΄σώσει την τιμή και την υπόληψή του΄΄.
Τολμών νομίζω είναι ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ να χρησιμοποιείς το Blog κάποιου άλλου για να προβάλεις δικά σου θέματα. Αν δεν ξέρεις την έννοια της λέξης μικροπρέπεια look it up. Κάμε ένα blog δικό σου και υπόσχομαι να σε βρίσκω εκεί και να σε βρίζω όσο σώνεις.
Κύριε Καλλίμαχε εδώ σας έχω μετονομάσει σε Καλλίνικο και σας αξίζει. Έκαμε κάτι ώρες να σας μεταφράσει ο ατολμών αλλά τελικά εκατάφερεν τα, βλέπετε είναι επιτελείο.
Το σημερινό άρθρο του Τσούκα εξαιρετικό και λυπηρό...

ο τολμων νικα είπε...

ανώνυμε παρέμεινες ένας αξιολύπητος φανατισμένος μέχρι το τέλος, ούτε μια ολοκληρωμένη πρόταση δεν κατάφερες να συντάξεις για τόσες μέρες.

ψάξε την ταυτότητά σου στες κερκίδες που ανήκεις.